Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci

Dacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.

Înlocuitor pentru smântână pus într-un bol de lemn
Mascarpone este cel mai bun înlocuitor pentru smântână / Shutterstock

Un înlocuitor foarte bun pentru smântână este brânza mascarpone. Aceasta este un sortiment de brânză italiană care este preparat prin amestecarea smântânii cu oțet sau suc de lămâie.

Procesul de producție seamănă cu cel pentru ricotta, mascarpone este mult mai fină și mai cremoasă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână

Mascarpone este un înlocuitor atât de bun pentru smântână, pentru că are un conținut similar de grăsime. Mascarpone conține cel puțin 44% grăsime și poate ajunge la 75%, iar smântâna conține între 36% și 40% grăsime.

Mascarpone nu doar că poate fi folosit ca înlocuitor pentru smântână, dar în unele situații poate fi chiar mai potrivită. Crema mascarpone are avantajul de a fi atât densă, cât și mai dulce. Deoarece mascarpone are un profil de aromă similar cu smântâna proaspătă și cremă de brânză, se potrivește bine în diverse rețete atât dulci, cât și sărate.

Cum se înlocuiește smântâna cu mascarpone

Mascarpone este unul dintre cei mai buni înlocuitori pentru smântână și pentru că nu trebuie să te apuci de calcule matematice în bucătărie. Raportul este 1:1, adică dacă în rețeta originală scrie că se folosește 1 lingură de smântână tu vei pune o lingură de mascarpone. Atât de simplu!

Trebuie doar să iei în calcul consistența pe care o dorești să o aibă preparatul final, deoarece mascarpone este mai rigidă și mai groasă. Poți folosi mascarpone ca atare dacă vrei ca preparatul să fie mai dens. Dacă vrei să o mai subțiezi poți să o amesteci cu puțin lapte. Poți prepara mascarpone la tine acasă. Crema de mascarpone cu lime se prepară simplu și rapid.

Atunci când folosești mascarpone contează și temperatura la care utilizezi această brânză. Dacă îl amesteci cu lapte pentru a-i da o consistență mai subțire este recomandat dacă îl pui într-un vas rece. Dacă preparatul urmează să fie gătit nu mai trebuie amestecat pentru că la tratament termic mascarpone se va topi și se va subția.

Cum poți folosi mascarpone în loc de smântână

După ce vei încerca o dată să înlocuiești smântâna cu mascarpone s-ar putea să vrei să faci acest lucru mereu. Când folosiți mascarpone în mâncăruri dulci, amestecă-l cu miere dacă este necesară o aromă mai dulce.

Se potrivește bine în produsele de patiserie în care cremă de brânză este amestecată cu smântână. Pur și simplu amestecați crema de brânză cu mascarpone și veți obține o aromă mai groasă, mai cremoasă și cu o aromă mai puternică. Din acest motiv este perfect pentru rețetele de cheesecake.  

Când vine vorba de mâncăruri sărate, o lingură de mascarpone este perfectă în supe sau tocănițe. Nu doar că aduce un plus de gust, dat funcționează bine ca un agent de îngroșare.

Mascarpone este delicioasă și în alte feluri de mâncare sărate, inclusiv pentru cartofi gratinați și paste pentru că le oferă o textură cremoasă și bogată. Mascarpone poate fi folosit și pentru sandviciuri.   

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
prea multă sare în mâncare
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
condimente indiene
Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide