Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Pentru porția de desert de la sfârșitul săptămânii, când vă strângeți cu toții la povești, rețeta de mini tarte cu lămâie și fructe, poate fi una dintre opțiuni. Nu se prepară anevoios, însă necesită puțin mai multă răbdare pentru modelarea aluatului.
Galerie foto
Mini tartele sunt ideale atât pentru deliciul din weekend, cât și pentru un platou cu prăjituri festive. Chiar dacă necesită mai mult timp pregătirea lor, atrag prin faptul că sunt micuțe, ca niște bijuterii culinare. Sunt direct porționate și au o formă spectaculoasă. Iar umplute cu diferite creme și fructe sunt de-a dreptul delicioase.
Aluatul pentru mini tarte este același ca la tartele clasice. Este un aluat fraged care nu necesită agenți de creștere, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Descoperă aici și o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasele mini tarte cu lămâie și fructe.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului fraged pentru crustele de mini tarte. Acesta se va frământa rapid, pentru a nu da timp untului să se topească. Apoi se va lăsa la rece, pentru a deveni ușor de modelat. Cât timp aluatul va sta la rece vei prepara crema de lămâie, care necesită fierbere și răcire. De fructe te vei ocupa la final, pentru că le vei folosi pentru decorul mini tartelor.
Cum prepari aluatul pentru mini tarte cu lămâie și fructe
Într-un bol mai mare trece făina prin sită și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Formează cu o lingură un loc adânc la mijloc și sparge acolo oul. Adaugă și untul rece, tăiat în cuburi, și frământă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Formează o bilă din aluat, împachetează-l într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute.
În ultimele 10 minute pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi scoate aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupează din el cerculețe cu diametrul mai mare decât al formelor de copt. Așază-le în interiorul formelor de copt și presează-le să îmbrace uniform formele.
Apoi coace crustele pentru mini tarte timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se răcească bine înainte de a le umple cu crema de lămâie.
Cum prepari crema de lămâie
Pentru a prepara crema, pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu un praf de sare. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă intens timp de 2-3 minute pentru a li se intensifica culoarea.
Apoi adaugă zahărul și amestecă intens până când obții o compoziție spumoasă. Pune amidonul cu făina într-un bol, adaugă laptele rece, omogenizează și adaugă acest amestec în crăticioara cu gălbenușuri. Apoi adaugă și restul de lapte fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.
Fierbe crema de lămâie la foc de intensitate minimă, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, așază o folie alimentară, la contact cu crema și las-o să se răcească.
După răcirea completă amestecă crema de lămâie cu untul moale și sucul de lămâie, folosind mixerul.
Umple crustele de mini tarte cu cremă de lămâie și fructe. Fructele le poți alege după preferințe.
Dacă dorești și o altfel de cremă pentru crustele de mini tarte, îți recomandăm să încerci rețeta de cremă de ciocolată cu nuci.
Galerie foto