Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac coacăzele și vrei să experimentezi rețete de deserturi cu ele, poți începe cu rețeta de chec umed cu coacăze negre. Este rețeta unui desert simplu, dar cu o eleganță rustică aparte.

Chec umed cu coacăze negre porționat
Checul are o textură umedă, fragedă, cu mici izbucniri suculente de coacăze negre care aduc un contrast plăcut între dulceață și aciditate / Shutterstock

Fructele mici și intense dau checului o savoare inconfundabilă: ușor acrișoară, parfumată, cu nuanțe adânci, de pădure. Textura checului este densă și catifelată, dar totuși fragedă, cu miez moale care păstrează suculența fructelor. Are mici izbucniri suculente de coacăze negre care aduc un contrast plăcut între dulceață și aciditate.

Citește și

Crusta de deasupra este fină, cu tentă aurie-brună, iar miezul este aromat, ușor dens, dar nu greu. Este un chec de vară, dar poate fi savurat și iarna, cu coacăze congelate, alături de un ceai sau un pahar de lapte cald. Este un desert ideal pentru micul dejun, un ceai de după-amiază sau o gustare de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu deliciosul chec umed cu coacăze negre.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea coacăzelor.

Dacă folosești coacăze congelate, scoate-le cu 10–15 minute înainte și presară puțină făină peste ele (pentru a nu se lăsa la baza aluatului). Unge și tapetează tava de chec sau folosește hârtie de copt și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari chec umed cu coacăze negre

Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă zahărul și sarea și amestecă până când obții o compoziție deschisă la culoare, pufoasă și voluminoasă. În 4–5 minute este gata.

Urmează încorporarea ingredientelor lichide. Adaugă uleiul în fir subțire, apoi iaurtul și vanilia. Amestecă ușor după fiecare, până la omogenizare.

Descoperă și o rețetă de chec cu caise și nuci.

Apoi vei încorpora în compoziție ingredientele uscate.

Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă-le treptat în aluat, amestecând cu spatula, nu cu mixerul, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Păstrează 2–3 linguri de coacăze pentru deasupra. Restul le încorporezi ușor în aluat, cu mișcări ample.

Toarnă aluatul în tavă, nivelează-l, și presară deasupra restul de coacăze. Coace checul la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie să iasă curată sau ușor umedă, dar fără aluat crud.

Lasă deliciosul chec umed cu coacăze negre să se răcească complet în tavă 10 minute. Apoi scoate-l pe un grătar și lasă-l să se răcească complet înainte de porționare. Pudrează-l cu zahăr sau decorează-l cu coacăze proaspete.

Sugestii pentru mai multă diversitate

Adaugă 1 lingură de migdale măcinate sau făină de migdale pentru un plus de finețe.

Poți înlocui o parte din făină cu griș fin, pentru o textură mai rustică.

Dacă preferi o variantă mai bogată, adaugă ciocolată albă mărunțită în aluat.

Tot din categoria checurilor cu fructe mai poți încerca și rețeta de chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec umed cu afine și caise porționat
Chec umed cu afine și caise. O prăjitură de vară fragedă și parfumată
Chec umed cu afine și caise. O prăjitură de vară fragedă și parfumată
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea porționată
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Suc de morcovi concentrat în două sticle cu paie, alături de morcovi proaspeți
30 august, 05:54
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului The Paper. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
închide