Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Pentru atunci când vrei să te inspiri din bucătăria italiană, dorind un preparat consistent și savuros, îți recomandăm rețeta de cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii.

Galerie foto
Este o rețetă de paste delicate sub formă de tuburi, umplute cu o cremă catifelată, apoi coapte într-un strat generos de sos de roșii aromat și brânză topită. Fiecare îmbucătură este o combinație perfect echilibrată între finețea brânzei ricotta, prospețimea spanacului și gustul intens al sosului de roșii coapte.
Acești cannelloni au o textură delicată, iar umplutura de ricotta și spanac este cremoasă și ușor aerată. Ricotta aduce o notă dulceagă și fină, în timp ce spanacul adaugă prospețime vegetală și o culoare intensă. Sosul de roșii completează perfect preparatul. Acesta oferă un contrast savuros între dulce, acrișor și aromat. Iar stratul de brânză topită de deasupra creează o crustă aurie și apetisantă.
Rezultatul este o mâncare catifelată, reconfortantă și elegantă. Este ideală pentru o masă de familie sau o cină specială. descoperă și o rețetă de paste cochilii, tot umplute cu brânză și spanac în sos de roșii. Iar mai jos îți oferim rețeta pas cu pas pentru cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă folosești spanac proaspăt, opărește-l 1–2 minute în apă clocotită, apoi scurge-l foarte bine și toacă-l mărunt. Dacă este congelat, decongelează-l complet și stoarce-l de excesul de apă.
Cum prepari cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii
După ce ai pregătit spanacul poți prepara umplutura pentru cannelloni. Într-un bol, amestecă ricotta cu spanacul tocat, oul, parmezanul, sarea, piperul și un vârf de nucșoară. Trebuie să obții o compoziție cremoasă, dar destul de fermă.
Descoperă o altă rețetă de cannelloni, dar cu zucchini și brânză ricotta.
Pentru prepararea sosului de roșii, într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului, încinge uleiul. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până când devin aurii.
Pune roșiile pasate, zahărul și condimentele. Lasă-le să fiarbă timp de 10–15 minute, până când sosul se îngroașă ușor și devine parfumat.
Urmează umplerea pastelor. Cu ajutorul unei pungi de ornat sau a unei lingurițe, umple tuburile de cannelloni cu crema de ricotta și spanac.
Unge o tavă termorezistentă cu puțin ulei. Toarnă jumătate din sosul de roșii în tavă, așază cannelloni umpluți, apoi acoperă-i cu restul de sos.
Presară mozzarella și puțin parmezan deasupra.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace delicioșii cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii timp de 25 de minute la 180°C.
Îndepărtează folia și mai lasă preparatul 10–15 minute în cuptor, până se rumenește frumos stratul de deasupra.
După ce scoți tava din cuptor lasă cannelloni să se odihnească 5–10 minute. Apoi servește-i calzi, decorați cu frunze de busuioc proaspăt.
Și tot din categoria rețetelor de paste umplute, mai poți încerca și rețeta de lasagna cu legume.

Galerie foto

