Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul sau familia cu un desert mai deosebit, îți recomandăm rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni. Desertul cucerește atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul deosebit.
Galerie foto
Rețetele de cheesecake pot fi alegerea ideală atunci când dorești un desert delicios și spectaculos. Sunt foarte versatile, poți face o mulțime de combinații pornind de la ingredientele de bază. Le poți prepara mai simple sau mai complexe, cu sau fără coacere. Compoziția de brânză se poate combina cu diferite fructe, pentru gust și culoare, dar și cu ciocolată albă sau neagră. Iar crusta unui cheesecake poate fi preparată din aluat fraged sau poți opta un strat de biscuiți cu unt.
Un exemplu de cheesecake preparat la rece îl poți descoperi la rețeta de cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha. Iar mai jos vei descoperi rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti stratul de biscuiți. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, apoi modelare în interiorul tăvii și coacere pentru un timp scurt. Între timp, poți pregăti rapid compoziția de brânză și căpșunile.
Cum prepari rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni
Pentru a prepara crusta cheesecake-ului, mai întâi vei mărunți biscuiții. Îi poți măcina în robot sau îi poți pune într-o pungă și să treci cu sucitorul de aluaturi peste ei. Pune biscuiții sfărâmați într-un bol și adaugă peste ei untul topit în lapte fierbinte.
Dacă vrei să prepari desertul sub formă de inimioară, optează pentru o tavă cu inel detașabil și diametrul de 24 cm. Pune hârtie de copt în tavă și adaugă compoziția de biscuiți în ea. Modelează stratul de biscuiți uniform atât la baza tăvii, cât și pe lateralele acesteia. Presează bine compoziția de biscuiți pentru a nu se sfărâma.
Introdu tava în cuptor și coace crusta de biscuiți pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. După coacere lași stratul de biscuiți să se răcească în tavă.
Pentru a prepara crema de brânză, mai întâi pune gelatina la hidratat în apă rece cât să fie bine acoperită.
Pune crema de brânză în bolul mixerului și amestec-o simplă pentru a-i oferi volum. Apoi adaugă extractul de vanilie, sarea și 200 de ml din smântâna pentru frișcă. Mixează din nou toate ingredientele până când obții o compoziție cremoasă și consistentă.
În alt bol, pune 250 ml de smântână și amestec-o cu zahărul până când obții o frișcă fermă. Amestecă cele două compoziții în același bol. Scurge gelatina și dilueaz-o în puțin lapte cald. Las-o să se tempereze, apoi adaug-o în bolul cu crema de brânză. Amestecă până la omogenizare.
Întinde crema obținută peste stratul de biscuiți din tavă și niveleaz-o uniform la suprafață. Apoi pune tava cu cheesecake la rece pentru 4-5 ore.
Pentru a decora deliciosul cheesecake inimioară cu căpșuni, mai întâi înlătură inelul detașabil și transferă cheesecake-ul pe platou. Așază felii de căpșuni de jur împrejur și la centru, dar și frunze de mentă pentru un contrast mai deosebit de culori. Îl poți porționa și savura cu poftă alături de partener sau familie.
Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, mai poți trece pe listă și rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.
Galerie foto