Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de chifle pufoase cu brânză și urzici poate fi o alegere excelentă pentru un mic dejun consistent. Chiflele pot constitui o gustare sănătoasă sau chiar un acompaniament pentru supe și salate.

Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
Galerie foto

Galerie foto

Aceste chifle sunt o variantă perfectă pentru un plus de savoare și nutrienți / Shutterstock

Aluatul moale și pufos învăluie aroma ușor ierboasă a urzicilor. Aceasta este completată de gustul savuros al brânzei. Aceste chifle sunt o combinație echilibrată între frăgezime, finețe și o ușoară crustă aurie, care le face irezistibile.

Citește și

Urzicile adaugă o notă de prospețime și o textură interesantă,. Oferă și un aport nutritiv considerabil, fiind bogate în fier și vitamine. Brânza, fie că alegi telemea, caș sau un mix de mai multe tipuri, aduce savoare și un plus de cremozitate în interiorul chiflelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă îți place pâinea de casă, aceste chifle sunt o variantă perfectă pentru un plus de savoare și nutrienți. Sunt pufoase, gustoase și ușor de făcut. Descoperă și o rețetă de chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeri. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chifle pufoase cu brânză și urzici.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti urzicile. Spală bine frunzele de urzici în mai multe ape reci. Opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare. Apoi transferă-le imediat în apă rece pentru a-și păstra culoarea. Scurge-le bine și toacă-le mărunt. Apoi amestecă-le cu brânza.

Cum prepari aluatul și coci chifle pufoase cu brânză și urzici

Într-un bol mic, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul. Lasă 5-10 minute până devine spumoasă.

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea.

Toarnă maiaua activată peste făină, adaugă oul și untul topit, apoi începe să frămânți.

După ce aluatul prinde formă frământă-l până obții un aluat elastic, omogen.

Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la dospit 60 de minute, până își dublează volumul.

Pentru modelarea chiflelor mai întâi împarte aluatul în 10-12 bile egale. Aplatizează fiecare bucată de aluat și pune în mijloc câte o linguriță din umplutura de brânză cu urzici.

Sigilează bine și formează chifle rotunde. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Acoperă chiflele cu un prosop și lasă-le să mai crească 20-30 de minute. Unge-le cu ou bătut pentru o crustă aurie (sau cu lapte pentru un efect mai delicat). Opțional, presară deasupra semințe de susan sau mac.

Pune tava în cuptor și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, până devin aurii.

Aceste chifle pufoase cu brânză și urzici sunt delicioase calde, cu unt sau smântână. Se potrivesc perfect lângă supe-cremă (ex. de cartofi, sfeclă sau urzici). Pot fi folosite ca bază pentru sandwich-uri, cu unt, șuncă și legume.

De ce merită încercate?

Aluatul chiflelor are au o textură moale și aerată, datorită dospirii corecte și untului în aluat. Iar umplutura este cremoasă și aromată.

Au un aport nutritiv ridicat, urzicile fiind bogate în fier și vitamine.

Gustul este echilibrat și bogat. Brânza oferă un contrast perfect amestecată cu urzicile.

Sunt versatile, pot fi consumate simple, ca gustare sau alături de alte preparate.

Descoperă și o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.

Citește și
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt și o chiflă pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Chifle umplute cu brânză și urzici în forma de copt
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Rezultate la Evaluarea Națională 2025. Notele au fost afișate pe edu.ro
Rezultate la Evaluarea Națională 2025. Notele au fost afișate pe edu.ro
Rezultate la Evaluarea Națională 2025. Notele au fost afișate pe edu.ro
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide