Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de chifle pufoase cu brânză și urzici poate fi o alegere excelentă pentru un mic dejun consistent. Chiflele pot constitui o gustare sănătoasă sau chiar un acompaniament pentru supe și salate.

Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
Galerie foto

Galerie foto

Aceste chifle sunt o variantă perfectă pentru un plus de savoare și nutrienți / Shutterstock

Aluatul moale și pufos învăluie aroma ușor ierboasă a urzicilor. Aceasta este completată de gustul savuros al brânzei. Aceste chifle sunt o combinație echilibrată între frăgezime, finețe și o ușoară crustă aurie, care le face irezistibile.

Citește și

Urzicile adaugă o notă de prospețime și o textură interesantă,. Oferă și un aport nutritiv considerabil, fiind bogate în fier și vitamine. Brânza, fie că alegi telemea, caș sau un mix de mai multe tipuri, aduce savoare și un plus de cremozitate în interiorul chiflelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă îți place pâinea de casă, aceste chifle sunt o variantă perfectă pentru un plus de savoare și nutrienți. Sunt pufoase, gustoase și ușor de făcut. Descoperă și o rețetă de chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeri. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chifle pufoase cu brânză și urzici.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti urzicile. Spală bine frunzele de urzici în mai multe ape reci. Opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare. Apoi transferă-le imediat în apă rece pentru a-și păstra culoarea. Scurge-le bine și toacă-le mărunt. Apoi amestecă-le cu brânza.

Cum prepari aluatul și coci chifle pufoase cu brânză și urzici

Într-un bol mic, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul. Lasă 5-10 minute până devine spumoasă.

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea.

Toarnă maiaua activată peste făină, adaugă oul și untul topit, apoi începe să frămânți.

După ce aluatul prinde formă frământă-l până obții un aluat elastic, omogen.

Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la dospit 60 de minute, până își dublează volumul.

Pentru modelarea chiflelor mai întâi împarte aluatul în 10-12 bile egale. Aplatizează fiecare bucată de aluat și pune în mijloc câte o linguriță din umplutura de brânză cu urzici.

Sigilează bine și formează chifle rotunde. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Acoperă chiflele cu un prosop și lasă-le să mai crească 20-30 de minute. Unge-le cu ou bătut pentru o crustă aurie (sau cu lapte pentru un efect mai delicat). Opțional, presară deasupra semințe de susan sau mac.

Pune tava în cuptor și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, până devin aurii.

Aceste chifle pufoase cu brânză și urzici sunt delicioase calde, cu unt sau smântână. Se potrivesc perfect lângă supe-cremă (ex. de cartofi, sfeclă sau urzici). Pot fi folosite ca bază pentru sandwich-uri, cu unt, șuncă și legume.

De ce merită încercate?

Aluatul chiflelor are au o textură moale și aerată, datorită dospirii corecte și untului în aluat. Iar umplutura este cremoasă și aromată.

Au un aport nutritiv ridicat, urzicile fiind bogate în fier și vitamine.

Gustul este echilibrat și bogat. Brânza oferă un contrast perfect amestecată cu urzicile.

Sunt versatile, pot fi consumate simple, ca gustare sau alături de alte preparate.

Descoperă și o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.

Citește și
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt și o chiflă pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Chifle umplute cu brânză și urzici în forma de copt
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
+0
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Galerie foto
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Galerie foto
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide