Chifle dulci din doar 3 ingrediente. Pâinea de care ai nevoie pentru un mic dejun plin de răsfăț
Te-ai gândit că poți face chifle dulci din doar 3 ingrediente? Doar din fulgi de ovăz, banane și praf de copt poți să prepari pâinici ușoare și sănătoase, numai bune pentru mic dejun sau gustări.
Aceste chifle dulci din doar 3 ingrediente au o textură moale, cu o o notă de dulce dată de banane. Se pot consuma simple, dar și cu unt, dulcețuri și gemuri sau cremă de ciocolată.
Poți obține făină de ovăz măcinând fulgi de ovăz până când obții o pulbere fină. Nu ai nevoie decât de un robot de bucătărie sau un blender puternic. De asemenea, făina de ovăz se găsește și în magazin.
Deoarece aceste chifle sunt făcute numai cu făină de ovăz, au nevoie de mai mult praf de copt decât o rețetă care folosește făină de grâu.
Pentru aceste chifle dulci din doar 3 ingrediente ai nevoie de banane foarte coapte care pot fi ușor pasate pentru a fi transformate în piure. Nu trebuie să insiști cu această procedură, pentru că dacă piureul va avea o consistență prea lichidă va trebui să adaugi mai multă făină de ovăz. Chiflele vor ieși prea dense și uscate.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt sau cu un covoraș din silicon.
Cum prepari chiflele dulci
Făina de ovăz și praful de copt se pun într-un castron de mărime medie. Se amestecă până se combină. Piureul de banane se pune într-un alt castron, iar peste el se pune ¾ din amestecul de făină de ovăz. Se amestecă până când toate ingredientele sunt complet încorporate.
Aluatul ar trebui să fie foarte lipicios. Se adaugă puțin din făina rămasă, câte o lingură, amestecând până când se încorporează.
Se împarte aluatul în 9 bucăți, iar din fiecare se formează câte o bilă. Se așează pe tavă la distanță de 5 cm una de cealaltă. Se coc aproximativ 18-20 de minute sau până când sunt ușor aurii. Se servesc imediat.
Sfaturi pentru chifle dulci perfecte
Dacă vrei să aibă un aspect mai rustic și o textură mai crocantă poți să presari deasupra chiflelor câțiva fulgi de ovăz înainte de a le da la cuptor. De asemenea, dacă vrei să fie mai dulci poți să le presari cu puțin zahăr deasupra sau chiar să pui în aluat 1-2 lingurițe.
Cel mai bine este să mănânci chiflele dulci chiar în ziua în care le faci pentru că se vor întări. Dacă îți mai rămân este bine să le ții într-un recipient închis ermetic, la frigider. Înainte de a le consuma încălzește-le puțin ca să se înmoaie.