Chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

În plin sezon al prunelor coapte, poți beneficia de gustul și aroma lor incluzându-le în cât mai multe preparate, dulci sau sărate. Îți oferim în acest scop o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.

Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol de sticlă, două chifle secționate
Galerie foto

Galerie foto

Chiflele sunt delicioase ușor calde sau reci / Profimedia Images

Tot ce ai de făcut pentru prepararea chiflelor este să frămânți un aluat asemănător cu cel de cozonac, dar fără zahăr adăugat. Vei amesteca brânza cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Prunele le poți alege ușor coapte, iar dacă le dorești mai aromate, poți presăra pudră de scorțișoară peste ele. Este un desert potrivit și pentru gustările celor mici, dar și pentru pauza de masă de la birou.

Citește și

Prunele sunt printre cele mai versatile fructe de folosit în deserturi. Sunt gustoase și aromate, dar au și aspect cuceritor. Pe lângă rețetele de gem, dulceață sau compot, pe care le poți prepara din prune, mai poți încerca și diferite creme, toppinguri sau băuturi. De asemeni, poți include prunele în blaturi pentru prăjituri sau le foți folosi ca umpluturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre cele mai adorate rețete de deserturi cu prune este cea de găluște sau gomboți cu prune. Dacă nu ai încercat-o încă, îți recomandăm cu încredere rețeta. Iar mai jos îți oferim rețeta pentru chifle cu brânză dulce și prune.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru a prepara aluatul, care necesită un timp de frământare și un timp de dospire. În timpul cât aluatul va sta la dospit, te vei ocupa de pregătirea umpluturii de brânză și a prunelor.

Cum prepari aluatul pentru chifle cu brânză dulce și prune

Într-un bol amestecă drojdia cu o lingură de zahăr până când cele două ingrediente se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și o lingură de făină și omogenizează compoziția. Lasă maiaua de drojdie timp de 10 minute la odihnit, să se activeze compușii din drojdie.

În bolul mixerului adaugă făina trecută prin sită. Topește untul și lasă-l să se răcorească. Laptele încălzește-l ușor, fără a-l aduce la punctul de fierbere. Apoi spală prunele și pune-le într-o sită, la scurs.

După ce s-a scurs timpul de relaxare al drojdiei, poți începe prepararea aluatului. Peste făina din bol adaugă un ou și maiaua de drojdie. Începe să amesteci toate aceste ingrediente, turnând treptat din laptele cald, dar și untul topit. Presară și sarea și frământă bine aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu un o folie de prospețime și lasă aluatul la dospit timp de 50-60 de minute, la temperatura camerei.

Între timp, amestecă brânza cu zahărul pudră și grișul și secționează prunele în bucăți mai mici.

Descoperă și o rețetă de ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară.

Cum formezi și coci chiflele

Când aluatul s-a dospit suficient și și-a dublat volumul, scoate-l pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde aluatul într-o foaie nu uniformă. Secționează foaia în 10-12 pătrate. Adaugă la centrul fiecărui pătrat câte o lingură de brânză și bucăți de prune. Apoi adună colțurile pătratelor de aluat peste ingredientele de la mijloc și lipește-le prin presare. Modelează din fiecare pătrat de aluat cu umplutură chiflele rotunde.

Așază aceste chifle cu brânză dulce și prune într-o tavă unsă cu unt și mai lasă-le să se dezvolte timp de 10-15 minute. În acest interval de timp pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Unge suprafața chiflelor cu ou bătut și pune tava în cuptorul încălzit. Coace chiflele pentru 35-40 de minute, la 200 de grade Celsius.

După coacere le transferi pe un grătar de răcire și le presari cu zahăr pudră.

Tot din categoria deserturilor cu prune, savuroase și interesante, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă.

Citește și
Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de decorare a chiflelor cu zahăr pudră
Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol de sticlă, două chifle secționate
+0
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
Galerie foto
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Chisăliță de prune în bol, aromată cu scorțișoară și decorată cu mentă
Galerie foto
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Prăjitură cu prune rapidă servită pe o farfurie albă
Cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune. Preparatul este gata în 15 minute
Cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune. Preparatul este gata în 15 minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide