Chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

În plin sezon al prunelor coapte, poți beneficia de gustul și aroma lor incluzându-le în cât mai multe preparate, dulci sau sărate. Îți oferim în acest scop o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.

Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol de sticlă, două chifle secționate
Galerie foto

Galerie foto

Chiflele sunt delicioase ușor calde sau reci / Profimedia Images

Tot ce ai de făcut pentru prepararea chiflelor este să frămânți un aluat asemănător cu cel de cozonac, dar fără zahăr adăugat. Vei amesteca brânza cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Prunele le poți alege ușor coapte, iar dacă le dorești mai aromate, poți presăra pudră de scorțișoară peste ele. Este un desert potrivit și pentru gustările celor mici, dar și pentru pauza de masă de la birou.

Citește și

Prunele sunt printre cele mai versatile fructe de folosit în deserturi. Sunt gustoase și aromate, dar au și aspect cuceritor. Pe lângă rețetele de gem, dulceață sau compot, pe care le poți prepara din prune, mai poți încerca și diferite creme, toppinguri sau băuturi. De asemeni, poți include prunele în blaturi pentru prăjituri sau le foți folosi ca umpluturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre cele mai adorate rețete de deserturi cu prune este cea de găluște sau gomboți cu prune. Dacă nu ai încercat-o încă, îți recomandăm cu încredere rețeta. Iar mai jos îți oferim rețeta pentru chifle cu brânză dulce și prune.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru a prepara aluatul, care necesită un timp de frământare și un timp de dospire. În timpul cât aluatul va sta la dospit, te vei ocupa de pregătirea umpluturii de brânză și a prunelor.

Cum prepari aluatul pentru chifle cu brânză dulce și prune

Într-un bol amestecă drojdia cu o lingură de zahăr până când cele două ingrediente se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și o lingură de făină și omogenizează compoziția. Lasă maiaua de drojdie timp de 10 minute la odihnit, să se activeze compușii din drojdie.

În bolul mixerului adaugă făina trecută prin sită. Topește untul și lasă-l să se răcorească. Laptele încălzește-l ușor, fără a-l aduce la punctul de fierbere. Apoi spală prunele și pune-le într-o sită, la scurs.

După ce s-a scurs timpul de relaxare al drojdiei, poți începe prepararea aluatului. Peste făina din bol adaugă un ou și maiaua de drojdie. Începe să amesteci toate aceste ingrediente, turnând treptat din laptele cald, dar și untul topit. Presară și sarea și frământă bine aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu un o folie de prospețime și lasă aluatul la dospit timp de 50-60 de minute, la temperatura camerei.

Între timp, amestecă brânza cu zahărul pudră și grișul și secționează prunele în bucăți mai mici.

Descoperă și o rețetă de ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară.

Cum formezi și coci chiflele

Când aluatul s-a dospit suficient și și-a dublat volumul, scoate-l pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde aluatul într-o foaie nu uniformă. Secționează foaia în 10-12 pătrate. Adaugă la centrul fiecărui pătrat câte o lingură de brânză și bucăți de prune. Apoi adună colțurile pătratelor de aluat peste ingredientele de la mijloc și lipește-le prin presare. Modelează din fiecare pătrat de aluat cu umplutură chiflele rotunde.

Așază aceste chifle cu brânză dulce și prune într-o tavă unsă cu unt și mai lasă-le să se dezvolte timp de 10-15 minute. În acest interval de timp pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Unge suprafața chiflelor cu ou bătut și pune tava în cuptorul încălzit. Coace chiflele pentru 35-40 de minute, la 200 de grade Celsius.

După coacere le transferi pe un grătar de răcire și le presari cu zahăr pudră.

Tot din categoria deserturilor cu prune, savuroase și interesante, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă.

Citește și
Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de decorare a chiflelor cu zahăr pudră
Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol de sticlă, două chifle secționate
+0
CELE MAI CITITE
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Manakish cu za'atar
06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
13 decembrie, 05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
închide