Chifle bao gătite la aburi. Cele mai pufoase pâinici din China

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

Chiflele bao sunt un preparat emblematic al bucătăriei chinezești, având în spate o istorie de aproape două milenii. Poți să le faci și tu acasă, atunci când îți este poftă de mâncare asiatică. Iată o rețetă simple de chifle bao gătite la aburi.

Chifle bao puse pe un blat de lemn negru
Chiflele bao pot avea o mare varietate de umpluturi / Shutterstock

Chiflelele bao sau baozi sunt moi și pufoase și sunt umplute cu diverse delicatese. Originare din China, au devenit populare în întreaga lume pentru gustul lor unic și versatilitatea în ceea ce privește umplutura.

Legenda spune că aceste chifle au fost create pentru prima dată în timpul dinastiei Han, cu peste 1800 de ani în urmă.

Inițial, ele erau folosite ca hrană pentru călătoriile lungi și au fost apreciate pentru gustul lor delicios. Faptul că au putut fi umplute cu foarte multe tipuri de combinații de ingrediente le-a făcut și mai iubite .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O trăsătură distinctivă a chiflelor bao este aluatul lor moale și pufos, care este realizat după rețetele clasice de pâine.

După dospire, aluatul este împărțit în bucăți mici și apoi presat sau modelat în forme rotunde. Apoi este umplut și sigilat. Umpluturile pot varia de la carne de porc, pui sau vită, la legume, ciuperci sau chiar dulcețuri.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un castron mic, se combină drojdia, zahărul și apa și se amestecă. Se lasă deoparte 5 minute sau până când drojdia începe să facă bule.

Cum prepari aluatul pentru rețeta de chifle bao gătite la aburi

Într-un castron mare, se combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se adaugă uleiul de avocado și amestecul de drojdie și se amestecă pentru a forma o minge aspră, adăugând încă 1-2 linguri de apă dacă aluatul este prea uscat. Se transferă pe o suprafață ușor înfăinată și se formează o minge care se frământă energic până devine netedă și elastică, aproximativ 5 minute.

Se unge interiorul unui bol cu ​​puțin ulei și se pune aluatul înăuntru. Se acoperă și se lasă deoparte într-un loc cald timp de 45 de minute.

Cum prepari umplutura pentru chiflele bao

Pentru umplutura de tempeh se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mic, se amestecă sosul hoisin, sosul sriracha, ghimbirul și coaja de limetă.

Se pune deoparte jumătate din cantitatea de sos pentru a fi folosit la servire. Restul se amestecă cu feliile de tempeh și se lasă 20 de minute la marinat. Apoi se pun pe tava de copt și se dau la cuptor pentru 10-12 minute sau până când se rumenește pe margini.

După ce aluatul a dospit se începe prepararea chiflelor.

Cum formezi chiflele bao

Se taie o foaie pergament în 12 pătrate de 10 cm și se pun pe o tavă mare de copt. Se transferă aluatul pe o suprafață de lucru curată și se întinde uniform astfel încât să aibă 0,5 cm grosime.

Se folosește un pahar cu diametrul de 8 cm pentru a tăia cercuri de aluat. Apoi se așează fiecare pe o bucată de hârtie pergament.

Se ung marginile cu puțin ulei, apoi se îndoaie fiecare cerc în jumătate și se apasă ușor în jos, turtind doar puțin, astfel încât jumătățile să se lipească, dar să se păstreze o formă de coc umflat. Se  acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească timp de o oră, până se umflă.

Descoperă și rețeta de chifle cu brânză și urzici. Este simplă și gustoasă.

Se transferă într-un coș pentru gătit la aburi pus peste o oală în care fierbe apă. Se aduce apa la punctul de fierbere, se acoperă și se gătesc 9-11 minute. Se gătesc în loturi astfel încât să nu fie înghesuite în coș.

Se stoarce puțin suc de lămâie peste avocado, castraveți și morcov. Se pune în fiecare chiflă tempeh, sos, avocado, legume, ierburi și ardei iute. Se servesc cu sosul rămas și cu felii de limetă.

Variante de chifle bao gătite la aburi

Chiflele bao sunt populare în întreaga China și pot fi găsite în diverse variante regionale, fiecare având propriul său stil și gust distinctiv. De exemplu, baozi din provincia Jiangsu sunt cunoscute pentru aluatul lor extrem de subțire și umpluturile delicate, în timp ce cele din provincia Shanxi sunt recunoscute pentru dimensiunea lor generoasă și umpluturile bogate.

Pe lângă China, chiflele bao au cucerit și bucătăriile din întreaga lume, devenind o alegere populară în meniurile restaurantelor asiatice și în cele internaționale. Ele sunt adesea servite la micul dejun, ca gustare sau chiar ca parte a mesei principale.

Chiflele bao pot fi servite calde sau reci, în funcție de preferințele personale. Ele sunt adesea acompaniate de sosuri, cum ar fi sosul de soia, sosul de usturoi sau sosul de ardei iute, care completează perfect gustul lor bogat și aromat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Galerie foto
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Ziua Z pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
"Ziua Z" pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
"Ziua Z" pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide