Chifle bao gătite la aburi. Cele mai pufoase pâinici din China

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

Chiflele bao sunt un preparat emblematic al bucătăriei chinezești, având în spate o istorie de aproape două milenii. Poți să le faci și tu acasă, atunci când îți este poftă de mâncare asiatică. Iată o rețetă simple de chifle bao gătite la aburi.

Chifle bao puse pe un blat de lemn negru
Chiflele bao pot avea o mare varietate de umpluturi / Shutterstock

Chiflelele bao sau baozi sunt moi și pufoase și sunt umplute cu diverse delicatese. Originare din China, au devenit populare în întreaga lume pentru gustul lor unic și versatilitatea în ceea ce privește umplutura.

Legenda spune că aceste chifle au fost create pentru prima dată în timpul dinastiei Han, cu peste 1800 de ani în urmă.

Inițial, ele erau folosite ca hrană pentru călătoriile lungi și au fost apreciate pentru gustul lor delicios. Faptul că au putut fi umplute cu foarte multe tipuri de combinații de ingrediente le-a făcut și mai iubite .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O trăsătură distinctivă a chiflelor bao este aluatul lor moale și pufos, care este realizat după rețetele clasice de pâine.

După dospire, aluatul este împărțit în bucăți mici și apoi presat sau modelat în forme rotunde. Apoi este umplut și sigilat. Umpluturile pot varia de la carne de porc, pui sau vită, la legume, ciuperci sau chiar dulcețuri.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un castron mic, se combină drojdia, zahărul și apa și se amestecă. Se lasă deoparte 5 minute sau până când drojdia începe să facă bule.

Cum prepari aluatul pentru rețeta de chifle bao gătite la aburi

Într-un castron mare, se combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se adaugă uleiul de avocado și amestecul de drojdie și se amestecă pentru a forma o minge aspră, adăugând încă 1-2 linguri de apă dacă aluatul este prea uscat. Se transferă pe o suprafață ușor înfăinată și se formează o minge care se frământă energic până devine netedă și elastică, aproximativ 5 minute.

Se unge interiorul unui bol cu ​​puțin ulei și se pune aluatul înăuntru. Se acoperă și se lasă deoparte într-un loc cald timp de 45 de minute.

Cum prepari umplutura pentru chiflele bao

Pentru umplutura de tempeh se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mic, se amestecă sosul hoisin, sosul sriracha, ghimbirul și coaja de limetă.

Se pune deoparte jumătate din cantitatea de sos pentru a fi folosit la servire. Restul se amestecă cu feliile de tempeh și se lasă 20 de minute la marinat. Apoi se pun pe tava de copt și se dau la cuptor pentru 10-12 minute sau până când se rumenește pe margini.

După ce aluatul a dospit se începe prepararea chiflelor.

Cum formezi chiflele bao

Se taie o foaie pergament în 12 pătrate de 10 cm și se pun pe o tavă mare de copt. Se transferă aluatul pe o suprafață de lucru curată și se întinde uniform astfel încât să aibă 0,5 cm grosime.

Se folosește un pahar cu diametrul de 8 cm pentru a tăia cercuri de aluat. Apoi se așează fiecare pe o bucată de hârtie pergament.

Se ung marginile cu puțin ulei, apoi se îndoaie fiecare cerc în jumătate și se apasă ușor în jos, turtind doar puțin, astfel încât jumătățile să se lipească, dar să se păstreze o formă de coc umflat. Se  acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească timp de o oră, până se umflă.

Descoperă și rețeta de chifle cu brânză și urzici. Este simplă și gustoasă.

Se transferă într-un coș pentru gătit la aburi pus peste o oală în care fierbe apă. Se aduce apa la punctul de fierbere, se acoperă și se gătesc 9-11 minute. Se gătesc în loturi astfel încât să nu fie înghesuite în coș.

Se stoarce puțin suc de lămâie peste avocado, castraveți și morcov. Se pune în fiecare chiflă tempeh, sos, avocado, legume, ierburi și ardei iute. Se servesc cu sosul rămas și cu felii de limetă.

Variante de chifle bao gătite la aburi

Chiflele bao sunt populare în întreaga China și pot fi găsite în diverse variante regionale, fiecare având propriul său stil și gust distinctiv. De exemplu, baozi din provincia Jiangsu sunt cunoscute pentru aluatul lor extrem de subțire și umpluturile delicate, în timp ce cele din provincia Shanxi sunt recunoscute pentru dimensiunea lor generoasă și umpluturile bogate.

Pe lângă China, chiflele bao au cucerit și bucătăriile din întreaga lume, devenind o alegere populară în meniurile restaurantelor asiatice și în cele internaționale. Ele sunt adesea servite la micul dejun, ca gustare sau chiar ca parte a mesei principale.

Chiflele bao pot fi servite calde sau reci, în funcție de preferințele personale. Ele sunt adesea acompaniate de sosuri, cum ar fi sosul de soia, sosul de usturoi sau sosul de ardei iute, care completează perfect gustul lor bogat și aromat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Galerie foto
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide