Poți cumpăra covrigi de la colțul străzii, dar îi poți face și acasă, mai ales dacă vrei să controlezi calitatea ingredientelor. Nu este nimic complicat și probabil deja ai în casă tot ce îți trebuie. Iată cum poți face rețeta simplă de covrigi de casă.
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserieDacă îți place să frămânți și să modelezi aluaturi, avem pentru tine o rețetă de cornuri pufoase cu unt. Rețeta este ideală pentru micul dejun, dar și pentru pachetele de școală sau serviciu.
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejunÎți este poftă de preparatele cu care te răsfăța bunica și ești în căutarea acelor rețete? Îți oferim mai jos una dintre ele, și anume, rețeta de brânzoaice cu stafide și aluat pufos.
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunicaPariziene cu mere sunt niște cornuri delicioase și aspectuoase făcute din aluat dospit și umplute cu mere aromate. Sunt ideale pentru micul dejun, datorită combinației perfecte între gustul dulce-acrișor al merelor și aroma caldă de scorțișoară. Textura pufoasă a aluatului contrastează minunat cu umplutura suculentă.
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoaseObișnuiești să prepari pizza în casă, dar ești în căutarea unei rețete perfecte pentru aluat? Îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru pizza inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie OliverDacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilniceDacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu siguranță va fi pe placul celor mici.
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilorPentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu de pâine.
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapideRețeta de cozonac Potica sau Povitica este inspirată din bucătăriile slovenă și croată. Este rețeta unui cozonac cu multe straturi și cu umplutură bogată de nuci cu cacao și aromată cu scorțișoară.
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacaoDacă nu mai ai idei ce desert să prepari pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de gogoși de post cu apă minerală. Se prepară din ingrediente puține și simple, pe care le găsești uitate prin cămara ta.
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoarăDacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui mai simplu desert.
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și deliciosDacă îți plac sărățelele sau plăcintele cu brânză sărată, cu siguranță te va cuceri și rețeta de pogăcele cu brânză și unt. Este o rețetă pentru gustări delicioase, care pot fi servite de-a lungul întregii zile.
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioaseDacă îți place să frămânți diferite aluaturi pentru pâine, chifle sau cornuri, poți încerca și rețeta de chifle din aluat cu cartofi. Chiflele sunt ideale pentru micul dejun. Însă le poți prepara și pentru pachetele de la școală sau pentru burgeri.
Chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeriDacă îți plac langoșii ungurești, preparați în mod tradițional din aluat simplu, cu siguranță vei îndrăgi și varianta de langoși cu cartofi în aluat. Preparați în această variantă, langoșii sunt mai pufoși și mai consistenți.
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă de postPentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac.
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasăDacă ești în căutare de rețete pentru gustările din pauza de masă de la birou, îți oferim mai jos o rețetă de ruladă cu șuncă și cașcaval. Este o ruladă care are la bază un aluat dospit, simplu și ușor de preparat.
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilniceDacă obișnuiești să prepari pâine în casă și dorești să testezi diferite aluaturi, trece pe listă și rețeta de pâine de casă albă și pufoasă. Este o rețetă de pâine preparată cu lapte. Este ideală pentru micul dejun sau pentru sandvișurile savurate în pauza de masă de la birou.
Pâine de casă albă și pufoasă. Rețetă de pâine preparată cu lapteDacă adori pâinea de casă și ești în căutare de rețete simple, pune pe lista de preparat și rețeta de franzelă de casă. Te vei bucura de o pâine savuroasă cu coaja subțire și crocantă, iar interiorul pufos și aerat.
Franzelă de casă. Rețetă simplă de pâineDacă ți-e dor de gustul pâinii de casă, așa cum o făcea mama sau bunica în copilărie, îți oferim cea mai ușoară și simplă rețetă de pâine de casă.
Pâine de casă. Cea mai ușoară și simplă rețetăDacă ești în căutare de rețete tradiționale românești, trece pe lista de preparat și rețeta de pesmeți cu brânză. Este rețeta unor plăcinte pufoase cu brânză sărată, ce aparține bucătăriei tradiționale dobrogene.
Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeanăDacă nu mai știi ce rețetă de cozonac să prepari pentru a fi diferită de cea clasică, încearcă rețeta de cozonac împletit cu mac și stafide. Umplutura și forma cozonacului îl fac mai special.
Cozonac împletit cu mac și stafide, copt în formă de coronițăDacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluatDacă ți-ai propus să prepari pâine de casă într-una din aceste zile, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac. Este o pâine deosebită și ca textură, și ca formă, iar culoarea este cuceritoare.
Pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specialăChiar dacă experimentăm o mulțime de rețete noi de deserturi, absolut delicioase, gustul copilăriei nu se va uita niciodată. Una dintre rețetele cu gust de copilărie din caietul bunicii este rețeta de scovergi cu brânză.
Scovergi cu brânză. Rețeta bunicii din caietul îngălbenit de vremeDacă ești în căutarea unor rețete de preparate savuroase pentru micul dejun, pune pe listă și rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie. Sunt și gustoase, dar și foarte consistente.
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaieDacă ai preparat gem din diferite tipuri de fructe și dorești să-i testezi gustul în deserturi, îți recomandăm să încerci o rețetă de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe. Îi vei răsfăța pe cei dragi la micul dejun sau în pauza dintre mese cu astfel de cornuri pufoase și gustoase.
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructePentru a profita din plin de beneficiile urzicilor, încearcă să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Îți recomandăm să încerci pentru una dintre gustările zilei o rețetă de melcișori din aluat cu urzici și usturoi.
Melcișori din aluat cu urzici și usturoi, pentru gustări delicioaseAceste delicioase batoane cu miere și mac fac parte din categoria deliciilor culinare cu gust de copilărie. Cu siguranță le savurai și tu în drum spre școală, procurate de la unul dintre chioșcurile cu produse de panificație.
Batoane cu miere și mac. Rețeta îndrăgitelor batoane, în varianta de postPentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională româneascăPornind de la rețetele clasice de mucenici, acestea se pot adapta după preferințele bucătarilor iscusiți. Una dintre acestea este rețeta de mucenici de post umpluți cu nucă și cacao, pe care o poți încerca și tu.
Mucenici de post umpluți cu nucă și cacaoCozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi tradiționale pe care îl poți prepara și în varianta de post. Îți oferim în acest scop o rețetă de cozonac de post cu umplutură mixtă și miez pufos.
Cozonac de post cu umplutură mixtă și miez pufosPentru zilele de post sau pentru atunci când ai timp de frământat aluaturi, îți oferim o rețetă de gogoși de post pufoase și aromate. Chiar dacă necesită mai mult timp de așteptare până la degustare, gogoșile merită preparate pentru că sunt printre deserturile cele mai apreciate.
Gogoși de post pufoase și aromate. Rețetă simplă și ușoarăDacă, pe lângă rețeta tradițională de cozonac, dorești să prepari și cozonaci mai speciali, încearcă rețeta de cozonac cu Nutella și nuci. Te vei bucura de un desert pufos, cu umplutură delicioasă.
Cozonac cu Nutella și nuci. Rețeta unui desert pufos, cu umplutură delicioasăNu ar fi completă masa de Crăciun fără cozonac, desertul tradițional pentru sărbătorile de iarnă. Dacă nu te-ai decis încă asupra rețetei de cozonac, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de cozonac cu cremă de nuci și rom.
Cozonac cu cremă de nuci și rom. Rețetă de cozonac cu umplutură bogatăCum ar fi să îți parfumezi bucătăria cu aromă de rulouri cu scorțișoară? Nu doar că se fac ușor, dar sunt și desertul perfect pentru o zi de iarnă. Poți să le faci la tine acasă la fel de bune ca la cofetărie sau la cafenea.
Rulouri cu scorțișoară, desertul care îți parfumează zilele de iarnăDacă dorești să ai pe mesele sărbătorilor de iarnă preparate delicioase, dar și spectaculoase, prepară cozonacii în diferite forme. Una dintre rețetele de cozonac poate fi cea de cozonac împletit în formă rotundă, cu rahat și lămâie.
Cozonac împletit în formă rotundă, cu rahat și lămâieUna dintre rețetele de cozonac cu care poți impresiona familia și invitații este rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Este un cozonac deosebit, cu multă umplutură, împletit și însiropat după coacere.
Cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Rețetă de cozonac însiropatUna dintre cele mai populare rețete de cozonac, preparată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este rețeta de cozonac cu nucă și rahat.
Cozonac cu nucă și rahat. Rețetă tradițională de cozonacDacă îți place să frămânți aluaturi dulci sau sărate, atunci îți oferim o rețetă de cornuri pufoase cu gem, perfectă pentru micul dejun.
Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejunPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas