Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Dacă chiftelele se numără printre preparatele tale preferate și ești în căutarea unei rețete de post, încearcă rețeta de chiftele de post din cartofi și morcovi. Se prepară simplu și ușor, din puține ingrediente.
Galerie foto
Cartofii și morcovii se combină armonios, iar dacă adaugi și condimentele preferate, gustul chiftelelor va fi chiar delicios. Ca și condimente poți adăuga puțin busuioc uscat sau rozmarin, iar pentru un gust picant,. adaugă câțiva căței de usturoi, dar și puțin piper. Poți opta pentru a prăji chiftelele în ulei sau pentru a le prepara la cuptor. Sunt mai gustoase prăjite, dar mai sănătoase la cuptor.
Rețetele de chiftele sunt foarte versatile, chiar și în variantele de post. Poți prepara chiftelele din diferite combinații de ingrediente, mai simple sau mai complexe, după preferințe. Cartofii sunt aproape nelipsiți din compoziția chiftelelor, pentru că aceștia conțin amidon, un element esențial pentru textura chiftelelor. Pe lângă cartofi mai poți adăuga o mulțime de legume, dar și verdețuri și cereale, chiar și semințe.
Descoperă și o rețetă de chiftele de ciuperci preparate la cuptor, tot din categoria rețetelor de post. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de chiftele din cartofi și morcovi.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început vei pregăti toate ingredientele necesare compoziției de chiftele. Curăța cartofii, morcovii, ceapa și usturoiul clătește-le cu apă rece și pune-le într-o sită, la scurs. Spală și verdeața, dar las-o și pe aceasta la scurs.
Dă pe răzătoarea mare cartofii, scurge-i și pune-i într-un bol. Dă pe răzătoare și morcovii, scurge-i bine și adaugă-i peste cartofi.
Dă pe răzătoarea mică ceapa și usturoiul și adaugă-le peste amestecul de cartofi și morcovi din bol. Presară sarea și piperul, adaugă busuiocul uscat și bine mărunțit și verdeața scursă și tocată. Omogenizează bine amestecul și potrivește-i consistența cu 1-2 linguri de făină.
Cum formezi și prepari chiftelele de cartofi și morcovi
Pentru a forma chiftelele, mai întâi pudrează-ți mâinile cu făină. Apoi ia câte o lingură din amestecul de ingrediente și modeleaz-o în mâini pentru a-i da formă de bilă. Dă-i o formă sferică, în formă de bilă. Trece bila prin făină și aplatizeaz-o ușor presând-o în mâini. Treci la următoarea chiftea și repetă procedeul până când le formezi pe toate. Așază-le pe un platou presărat cu făină.
Încinge ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Scufundă în el câte chiftele încap și lasă-le să se rumenească bine pe prima parte. Apoi întoarce-le cu o spatulă și rumenește-le și pe a doua parte, până când devin aurii. Scoate-le cu o spumieră și așază-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie. Lasă-le să se scurgă bine de ulei pe prosoapele de hârtie, apoi le poți transfera pe platourile de servire.
Poți savura delicioasele chiftelele de cartofi și morcovi calde, simple sau cu legume proaspete. le mai poți servi și cu diferite sosuri precum un sos de usturoi sau unul de roșii.
Data următoare când dorești să mai prepari chiftele de post, îți mai recomandăm rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi.
Galerie foto