Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Pentru una dintre gustările zilelor de post sau pentru atunci când dorești un preparat ușor, poți încerca rețeta de chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Este o rețetă simplă și ușoară, pe care cu siguranță o vei repeta.
Galerie foto
Chiftelele, indiferent din ce sunt preparate, pot fi opțiunea perfectă pentru una dintre gustările zilei. Se prepară ușor, sunt gustoase, iar forma lor rotundă îi cucerește și pe cei mici. Pot fi servite simple, alături de legume proaspete sau diferite salate. Chiftelele pot fi servite și cu diferite sosuri. În compoziția chiftelelor poți adăuga diferite legume răzuite și bine stoarse de lichid. Cartoful este unul dintre ingredientele de bază pentru formarea chiftelelor. Acesta aduce un plus de consistență, dar și de sățietate. Uneori poate fi înlocuit cu miez de pâine.
Poți prepara chiftelele prăjite în baie de ulei sau mai simplu, la cuptor. Chiar dacă cele prăjite sunt mai gustoase și mai aspectuoase, cele preparate la cuptor sunt mai sănătoase.
Descoperă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, în care poți înlocui chiftelele clasice cu cele de post. Mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara chiftelele de ciuperci, mai întâi te vei ocupa de ingredientele care necesită tratament termic, înainte de a fi adăugate în compoziție. Acestea sunt cartofii, morcovul, ceapa și usturoiul, dar și ciupercile.
Descoperă și o rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi.
Cum pregătești ingredientele pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor
Curăță morcovul, clătește-l bine și pune-l la fiert în apă cât să fie acoperit. Adaugă și puțină sare. Aceasta accentuează gustul morcovului, dar îl ajută și să fiarbă mai repede. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune puțin ulei la încins. Călește în el ceapa și usturoiul. Toacă ciupercile mărunt și adaugă-le în tigaie. Amestecă bine toate ingredientele și lasă-le să se prepare până când se mai reduce din lichidul lăsat de ciuperci. Apoi transferă totul într-o sită deasă pentru ca uleiul să se scurgă.
După fierberea cartofilor, scurge-i de apa fierbinte, trece-i prin apă rece și curăță-i. Apoi dă-i pe răzătoarea mare. Dă pe răzătoare și morcovul fiert, scurs și răcit. Amestecă morcovul răzuit cu cartofii. Ciupercile cu ceapa și usturoiul, bine scurse, mărunțește-le cu un chopper, dar fără a le transforma în piure.
Adaugă-le peste amestecul de cartofi cu ciuperci. Adaugă și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizează compoziția. Potrivește textura compoziției de chiftele cu o parte din cantitatea de pesmet.
Cum formezi și coci chiftelele de post
După ce ai pregătit compoziția pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor, pregătește o tavă de cuptor pe care o ungi ușor cu ulei. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Trece mâinile prin apă rece și formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong.
Apasă-le ușor pentru a se aplatiza puțin și trece-le prin pesmet pe toate părțile. Așază-le distanțat în tava pregătită și introdu tava în cuptor. Coace delicioasele chiftele de ciuperci pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Tot pentru zilele în care ții post mai poți încerca și rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane.
Galerie foto