Pentru a prepara mâncarea de ștevie, vei pregăti toate ingredientele de la început. Mâncarea se prepară într-un timp scurt și este indicat să le ai pe toate la îndemână, atunci când aprinzi aragazul.

Clătește bine frunzele de ștevie cu apă rece, apoi înlătură partea mai groasă și mai matură a tulpinii. Dacă folosești frunze tinere, poți lăsa și tulpinile de la ele. Acestea oferă gust delicios și aromă plăcută mâncării. Opărește ștevia în apă clocotită pentru 2-3 minute. Apoi, las-o într-o sită, la scurs și la temperat. Curăță ceapa verde și clătește-o cu apă rece. Curăță și usturoiul, ardeiul roșu și clătește orezul în două ape reci.

Cum prepari mâncare de ștevie cu orez

Când ai toate ingredientele pregătite, poți aprinde aragazul. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Toacă ceapa în rondele mici și pune-o la călit în uleiul încins. Presară puțină sare peste ea pentru a se deshidrata și a-și degaja aroma în ulei. Adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt. Amestecă-le prin ulei pentru 1- 2 minute, nu mai mult.

Descoperă și o rețetă de mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi.

Toacă frunzele de ștevie mărunt, după ce le-ai scurs bine și adaugă-le în cratița de pe foc. Amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul ușor călite. Prepară-le și pe acestea pentru 1-2 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Apoi adaugă pasta de roșii și orezul. Toarnă apă fierbinte, respectând proporția de 3/1 față de orez.

Fierbe mâncarea de ștevie semi-acoperită, până când orezul se hidratează și absoarbe tot lichidul. Spre final de fierbere adaugă și un ardei roșu, tocat mărunt, pentru un plus de gust și de culoare. Potrivește gustul mâncării cu sare și piper.

Adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt, după ce ai oprit aragazul.

Te poți bucura de delicioasa mâncare de ștevie cu orez servită caldă, cu pâine de casă sau cu mămăligă. Este delicioasă și sățioasă și servită simplă.

Dintre rețetele savuroase cu verdețuri de primăvară, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pilaf cu urzici și ceapă verde.