Chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de rețeta clasică și vrei să le combini altfel? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Publicat: 14 septembrie 2022, 07:29
Tigaie albă cu lingură de lemn și chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, alături de un bol cu măsline
Galerie foto

Galerie foto

Pentru masa de prânz sau cină este ideală o porție de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi / Profimedia Images

Chiftelele preparate la cuptor nu sunt doar delicioase ci și mai sănătoase și mai ușor de preparat. Scapi și de gustul de prăjeală, dar scapi și de grija de a le învârti tot timpul în tigaie, pentru a nu se arde.

Citește și

Cât despre sosul de roșii, pe acesta îl poți pregăti după pofta inimii. Îl poți prepara mai dulce sau mai picant, din roșii proaspete sau din roșii conservate. Și condimentele le poți alege după gust. Foarte bine se combină roșiile cu cimbrul și busuiocul. Dar îi poți oferi o ușoară influență mediteraneeană și adaugi puțin oregano. Îți oferim mai jos rețeta clasică de chiftele cu sos de roșii, de unde te poți inspira și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea rețetei de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi constă în pregătirea compoziției pentru chiftele. Poți prepara chiftelele din carne de pui, de vită, de de porc, sau chiar un amestec.

Cum pregătești și coci chiftele la cuptor

Pune carnea tocată într-un bol și adaugă peste ea toate condimentele din lista de ingrediente. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și dă-l pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată.

Curăță cartofii și clătește-i cu apă rece, apoi îi dai pe răzătoarea mare. Stoarce bine răzătura de cartofi și adaug-o peste carnea tocată. La fel procedezi și cu morcovul.

Amestecă bine toate ingredientele până când se omogenizează compoziția. Apoi adaugă cele două sau trei ouă și din nou omogenizează. Lasă compoziția de chiftele să se odihnească la rece 15-20 de minute.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong și așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade sau până când sunt bine rumenite.

Pe la jumătatea timpului, mai întoarce-le pe partea cealaltă.

Cum prepari sosul pentru rețeta de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi

În timpul când chiftelele se coc la cuptor, pregătește sosul de roșii.

Pune uleiul într-o tigaie mare la înfierbântat, pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa tocată mărunt și  2-3 căței de usturoi. Lasă ingredientele să se pătrundă, amestecându-le pentru a nu se arde. Apoi, adaugă roșiile decojite și tocate în cuburi. Fierbe sosul de roșii până când devine se evaporă lichidul lăsat de roșii și devine consistent. Adaugă de la început, în sosul de roșii, crenguța de cimbru și condimentele. Spre final de preparare, adaugă și frunzele de busuioc rupte mărunt și restul de căței de usturoi răzuiți.

Scoate chiftelele coapte la cuptor și adaugă-le în sosul de roșii. Pune-le din nou la cuptor pentru 10-15 minute, timp în care se vor întrepătrunde cu aromele din sos.

Servește delicioasele chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi presărate cu pătrunjel verde. Sunt delicioase cu pâine prăjită sau cu mămăliguță.

Îți oferim și o rețetă de mămăliguță clasică, așa cum o prepara bunica.

 

Citește și
Ceaun cu chiftele preparate la cuptor în sos de roșii
Galerie foto

Galerie foto

Tigaie albă cu lingură de lemn și chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, alături de un bol cu măsline
Chiftele preparate la cuptor într-o tigaie de fontă așezată pe un tocător de lemn
Chiftele în tigaie, înainte de preparare, alături de un bol cu pastă de roșii
+1
CELE MAI CITITE
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Sos de roșii pentru paste pus într-un bol mare
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
chiftele pufoase într-o farfurie neagră
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Păstăi de fasole cu smântână și mămăligă. Rețetă din bucătăria tradițională
Păstăi de fasole cu smântână și mămăligă. Rețetă din bucătăria tradițională
Păstăi de fasole cu smântână și mămăligă. Rețetă din bucătăria tradițională
Un buzoian a plătit 313 lei într-o singură lună pentru apa de ploaie. Ce spune compania de apă
Un buzoian a plătit 313 lei într-o singură lună pentru apa de ploaie. Ce spune compania de apă
Un buzoian a plătit 313 lei într-o singură lună pentru apa de ploaie. Ce spune compania de apă
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, Kiss Of The Spider Woman. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
fresh
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
închide