Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie
Rețeta de salam de biscuiți cu merișoare este printre cele mai populare rețete de deserturi. Fie că doar vrei să pregătești ceva dulce pentru weekend, ai musafiri sau vrei pur și simplu să-și amintești de copilărie, acest desert are toate ingredientele pentru a satisface și cele mai excentrice cerințe.
Nobo a propus rețeta de salam de biscuiți la Beautifood | Sezon 2. În ediția 9 a emisiunii care se difuzează exclusiv pe Antena PLAY, câștigătorul Chefi fără limite le-a oferit telespectatorilor toate sfaturile necesare pentru a obține cel mai bun salam de biscuiți cu merișoare. Ai mai jos lista cu ingrediente și modul de preparare, iar dacă simți că nu te descurci, vezi varianta video a rețetei pentru a obține succes garantat.
În afară de ingredientele pe care le-a propus Nobo, trebuie să știi că poți folosi orice altceva. Esență de rom, rahat sau alte arome pe placul tău nu vor face decât să îmbunătățeacă preparatul.
Aici găsești și alte rețete pe care Nobo le-a propus de-a lungul timpului în emisiune.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas în prepararea rețetei de salam de biscuiți este să pornești focul și să pui laptele la încălzit într-o oală. Adaugă merișoarele și stafidele ca să se hidrateze suficient și mai apoi pune și untul.
Așteaptă până când laptele se încălzește foarte bine și se topește untul. Până atunci te poți apuca de zdrobirea biscuiților într-un bol încăpător. Din când în când mai amestecă și în lapte.
Când ai terminat de sfărâmat biscuiții, adaugă pudra de cacao. Zahărul se pune și el în mixul de fructe și lapte de pe foc. Amestecă foarte bine în cele două recipiente în tot acest timp.
Imdiat ce fructele s-au hidratat suficient și untul s-a topit, adaugă compoziția lor peste cea de biscuiți. Omogenizează foarte bine cele două compoziții.
Cum se asamblează salamul de biscuiți
Următorul pas este să întinzi o folie alimentară pe masă și cu ajutorul unei linguri pune mixul de salam de biscuiți peste ea. Rulează, presează și încearcă să scoți toate bulele de aer.
Dă-i forma dorită salamului de biscuiți și leagă folia la capete. Acesta trebuie să stea mai apoi la rece pentru câteva ore sau peste noapte. Ulterior poate fi tăiat și feliat. Decorează-l cu fulgii de cocos și spor la savurat.