Rețeta clasică de supă de pui. Care este secretul ei
Rețeta de supă de pui este mâncarea potrivită pentru aproape oricine. Zeama este bună când ești răcită, când ești tristă, când vrei ceva bun și gustos, dar ușor. Practic, poți mânca supă de ori oricând, mai ales că nici nu costă prea mult ca să o prepari.
Fiecare familie are rețeta ei de supă de pui. Se moștenește din generație în generație și este practic felul de mâncare ce îți amintește cel mai mult de copilărie. Cine a avut norocul să petreacă timp cu bunicii la țară, sigur își aduce aminte de duminicile în care bunica tăia un pui și făcea o oală mare de supă cu tăieței de casă, în jurul căreia se strângeau toți la masă. Bunica punea ce legume avea prin grădină, iar puiul era tăiat în bucăți mici ca să ajungă tuturor celor prezenți la masă.
Ai aici și rețeta de ciorbă de pui á la grec. E perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o oală înaltă. Se adaugă ceapa, țelina, morcovul și păstârnacul și sarea. Se acoperă și se lasă 2-3 minute, până se înmoaie legumele. Se adaugă carnea de pui fără organe și se mai lasă 10 minute la foc mic, amestecând din când în când.
Apoi se pune apă și se lasă să fiarbă până când carnea de pui este ușor de pătruns. Se pun cartofii curățați și tăiați cuburi și organele și se mai lasă până când sunt și cartofii fierți. Apoi se adaugă tăieții și pătrunjelul și se mai lasă supa pe foc, cu un capac peste vas maximum 10 minute. Se servește fierbinte.
Supa de pui și variantele ei
Mai târziu obiceiul a fost preluat de mamele noastre, adaptând rețeta după oferta de legume de la supermarket. Secretul supei de pui clasice sunt legumele rădăcinoase, însă dacă vrei să pui și altceva nu este greșit.
De asemenea, sunt persoane care pun ceapa netocată și o scot spre finalul procesului de preparare. În alte rețete se scot toate legumele și rămâne o supă clară doar cu carne, tăieței și pătrunjel. Dacă alegi această variantă nu mai este necesar să toci legumele, ci le poți pune în bucăți ceva mai mari.
Puiul pe care îl folosești pentru supă ar trebui să fie din surse cât mai sigure, hrănit cu porumb sau chiar bio. Gustul supei depinde foarte mult de calitatea cărnii de pui. Chiar dacă cel de țară fierbe puțin mai greu, e mult mai gustos decât cel crescut în mod industrial. În cazul în care ai carne congelată, ai aici cea mai sigură metodă pentru a o dezgheța.
Supa de pui se servește fierbinte, uneori cu un praf de piper deasupra. Poți chiar să înlocuiești pătrunjelul cu mărar, dacă îți place acesta din urmă mai mult.