Primul pas pentru prepararea ciorbei constă în pregătirea urzicilor. Acestea necesită mai mut timp de pregătire, dar și o atenție deosebită.

Separă frunzele urzicilor de pe tulpini, apoi spală-le foarte bine în mai multe ape reci. Astfel te vei asigura că se elimină toate impuritățile de pe frunzele urzicilor. Nu uita să folosești mănuși de unică folosință atunci când cureți urzicile, pentru că acestea te pot înțepa și provoca urticarie.

Descoperă și o rețetă de ciorbă de urzici cu orez.

Cum prepari ciorbă de urzici cu ou

Așază o oală cu multă apă pe flacăra aragazului. Când apa începe să clocotească scufundă urzicile în ea. Presează-le cu o spatulă să pătrundă bine în interiorul apei pentru a se opări uniform. Opărește-le pentru un minut în apa clocotită, apoi scurge-le într-o sită. Lasă-le în sită până când pregătești și celelalte ingrediente.

Curăță ceapa verde, clătește-o cu apă rece, scurge-o și toac-o mărunt. Curăță morcovul, clătește-l și toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare.

Încinge uleiul într-o oală așezată pe flacăra aragazului și adaugă în el ceapa și morcovul. Călește-le pentru câteva minute în uleiul încins, amestecându-le pentru a-și întrepătrunde bine aromele. Călite corect, vor oferi gust delicios ciorbei.

După scurgere, toacă urzicile mărunt și adaugă-le peste ceapă și morcov. Amestecă bine totul prin ulei timp de 2-3 minute, apoi adaugă sucul de roșii. După 5-6 minute de fierbere a sucului de roșii, adaugă 3 litri de apă fierbinte.

Din acest moment fierbe ciorba de urzici pentru 15-20 de minute și asezonează-i gustul cu sare. În ultimele 5 minute de fierbere, adaugă și leușteanul verde tocat mărunt.

Dacă vrei să creezi franjuri de ouă în ciorba de urzici , sparge ouăle într-un bol și amestecă-le până la omogenizare. Sunt suficiente două ouă pentru cantitatea de ciorbă din oală. După ce ai omogenizat cele două ouă amestecate, adaugă câte o lingură din ciorba fierbinte peste ele și amestecă-le intens.

După ce se diluează și se încălzesc, toarnă-le în ciorba din oală, amestecând energic cu o spatulă. Astfel se vor crea franjuri de ouă, iar ciorba va deveni mai consistentă și mai aspectuoasă.

La fel de bine poți prepara și o omletă pe care o poți secționa în franjuri și o adaugi în ciorbă în timpul serviri, dar poți servi delicioasa ciorbă de urzici cu ou fiert, secționat în jumătăți și adăugat în timpul servirii.

Descoperă aici și o rețetă de ciorbă de lobodă cu omletă și mărar.