Atât orezul cât și urzicile se prepară într-un timp scurt. Vei petrece mai mult timp pentru pregătirea urzicilor. Acestea necesită o atenție deosebită atunci când le cureți. Folosește mănuși de unică folosință pentru că urzicile produc urticarie la atingere.

Separă frunzele de pe lujeri, apoi clătește-le bine în mai multe ape, până când ultima apa va fi limpede după scurgerea urzicilor. Apoi lasă urzicile într-o sită la scurs.

Descoperă și o rețetă de piure de urzici cremos și delicios, perfectă pentru o masă de prânz sănătoasă.

Cum prepari rețeta de pilaf cu urzici cu ceapă verde

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune 3-4 litri de apă în ea. Când apa începe să clocotească adaugă urzicile bine scurse. Apasă-le cu o spatulă pentru a pătrunde bine în interiorul apei și opărește-le pentru 3-4 minute, apoi scurge-le într-o sită.

Lasă-le să se mai răcească, apoi toacă-le mărunt. Pune uleiul într-o cratiță la încins și călește în el ceapa tocată mărunt, pentru 2-3 minute. Adaugă urzicile scurse peste ceapă. Amestecă-le bine pentru a se întrepătrunde aromele. Adaugă orezul, amestecă-l ușor cu ceapa și urzicile și toarnă apă fierbinte, respectând proporția de 3:1 față de orez. Dacă ai o supă de legume pregătită anterior, adaug-o pe aceasta pentru un gust mai deosebit.

Fierbe pilaful cu urzici până când orezul absoarbe tot lichidul din cratiță. Asezonează-i gustul cu sare și piper. Toacă verdeața mărunt și adaug-o în deliciosul pilaf cu urzici cu ceapă verde la final de fierbere.

După stingerea focului, așază un capac peste cratița cu pilaf și mai lasă orezul să se hidrateze. Este delicios atât cald cât și rece.

Din categoria rețetelor de ciorbe, îți recomandăm să încerci și rețeta de ciorbă de spanac și urzici.