Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci, notează-ți rețeta de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente, pe care ți-o oferim mai jos.

Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un tocător de lemn, o ciupercă secționată
Galerie foto

Galerie foto

Ciupercile pane cuceresc și așezate pe un platou cu aperitive festive / Shutterstock

Este o rețetă simplă, pe care o poți prepara pentru gustări delicioase, savurate de-a lungul zilei. O mai poți prepara, cu succes și pentru un platou cu aperitive festive. Așa mici și rotunde, vor arăta spectaculos pe platouri, printre alte aperitive deosebite. Le poți servi întregi sau secționate. Rumenite frumos până când devin aurii și servite întregi vor avea aspect de globulețe. Însă vor cuceri privirile și secționate în jumătăți, datorită contrastului de culori dintre crustă și interiorul ciupercilor.

Citește și

Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile. Însă poți personaliza rețeta după gust, adăugând condimentele preferate. Cele mai potrivite ciuperci pentru o astfel de rețetă sunt ciupercile champignon albe sau brune. Dar poți folosi și alte ciuperci precum ciupercile pleurotus, gălbiori, shiitake și altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de ciuperci pleurotus pane, în crustă crocantă. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasele și spectaculoasele ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată te vei ocupa de pregătirea ciupercilor, pe care le cureți de impurități și le ștergi bine pălăriile cu prosoape de hârtie umezite. Taie codițele ciupercilor la nivelul pălăriilor. Apoi presară sare peste ciuperci, pe toate părțile. Lasă-le așa 10-15 minute pentru a se deshidrata ușor. Sarea le va ajuta să elimine din apă și le va înmuia ușor.

Cum prepari ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente

După ce ciupercile se deshidratează ușor, poți pregăti ingredientele pentru a le prepara pane. Trece făina prin sită într-un bol, iar în alt bol, amestecă ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Mai ia un al treilea bol și amestecă în el pesmetul cu condimentele măcinate.

Pune o tigaie cu ulei la încins.

Trece pe rând ciupercile umezite în urma deshidratării, prin bolul cu făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu condimente.

Scufundă-le în ulei încins și prepară-le până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Scoate-le cu o spumieră și așază-le pe prosoape de hârtie.

Poți opta pentru condimentele preferate pe care le amesteci cu pesmetul. Mai poți adăuga și puțin parmezan răzuit.

Dacă nu dorești să prepari ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente prăjite în ulei, poți opta pentru prepararea lor la cuptor. Sunt delicioase în ambele variante. Varianta preparării la cuptor este mai sănătoasă, dar varianta preparării în ulei este mai gustoasă și mai aspectuoasă.

Descoperă și rețeta de mozzarella pane, o altă rețetă de gustare simplă și rapidă.

Citește și
Ciuperci pane în crustă de pesmet pe o farfurie, una secționată
Galerie foto

Galerie foto

Crochete de ciuperci în bol maro
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un tocător de lemn, o ciupercă secționată
+0
CELE MAI CITITE
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor, în vas oval
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor. Un aperitiv savuros și rafinat
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor. Un aperitiv savuros și rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Te rog, respiră! Te rog! Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
"Te rog, respiră! Te rog!" Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
"Te rog, respiră! Te rog!" Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
închide