Tartă cu piept de pui și ciuperci. Rețetă pentru gustări delicioase
Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru gustări delicioase, rețeta de tartă cu piept de pui și ciuperci, poate fi una dintre opțiuni. Nu este o rețetă complexă, iar gustul tartei este savuros.
Galerie foto
Rețetele de tarte sărate sunt foarte apreciate ca și gustări, atât calde, cât și reci. Pot fi preparate pentru răsfățul zilnic, dar și pentru un platou cu aperitive festive. Mai pot constitui și baza gustărilor din pauza de masă de la birou. Poți personaliza rețetele după propriul gust, combinând ingredientele preferate în umplutura tartei.
Rețetele de tartă sărată sunt inspirate după rețeta tradițională franțuzească Quiche Lorraine. Sunt foarte versatile pentru că poți crea o mulțime de combinații de ingrediente. Poți prepara tarte simple, doar din legume sau din brânzeturi, dar poți în aceeași tartă să combini legumele cu brânzeturile. Poți să adaugi și diferite specialități de carne.
Descoperă și o rețetă de tartă spirală cu legume și brânză, delicioasă și spectaculoasă. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru tartă cu piept de pui și ciuperci.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de tartă, primul pas constă în prepararea aluatului fraged, pentru crusta de tartă. Acesta are nevoie de un timp scurt de amestecare a ingredientelor, dar și de un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu piept de pui și ciuperci
Pune făina într-un bol de frământare, dar nu înainte de a o trece prin sită. Adaugă și un praf de sare. Apoi formează un loc adânc la mijloc și pune acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. Frământă rapid ingredientele cu vârfurile degetelor, până când rezultă un aluat ușor sfărâmicios. Potrivește textura aluatului picurând câte puțină apă rece, în timp ce frămânți aluatul.
Apoi împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. După acel interval de timp, pune aluatul în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Modelează-l uniform atât la baza tăvii, cât și pe pereții laterali ai acesteia. Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de năut sau de fasole.
Introdu tava în cuptor și coace aluatul de tartă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, îndepărtează hârtia de copt cu boabele și mai coace aluatul timp de 5 minute.
Cum prepari umplutura și formezi tarta
Porționează pieptul de pui în cuburi, iar ciupercile taie-le în bucăți mai mici. Rumenește-le într-o tigaie cu ulei, până când se pătrund. Adaugă sare și piper după gust. Apoi transferă ingredientele într-o sită pentru a se scurge de ulei.
Amestecă într-un bol ouăle cu smântâna și asezonează compoziția cu sare și piper.
Scoate tava cu aluatul din cuptor și adaugă în interiorul crustei coapte pieptul de pui, ciupercile și compoziția de ouă și smântână. Răzuiește mozzarella și presar-o pe deasupra ingredientelor.
Introdu tava în cuptor și mai coace delicioasa tartă cu piept de pui și ciuperci pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească în tavă 10-12 minute, apoi o poți porționa.
Pentru data următoare când dorești să mai prepari o tartă sărată, îți recomandăm rețeta de quiche cu praz și bacon.
Galerie foto