Mozzarella pane. Rețetă de gustare simplă și rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă nu mai știi ce să prepari în materie de gustări simple și delicioase, încearcă rețeta de mozzarella pane. Se prepară simplu și rapid din ingrediente puține și mereu accesibile.

Mozzarella pane, o biluță secționată
Galerie foto

Galerie foto

Mozzarella pane se servește atât caldă, cât și rece, inclusă în diferite salate / Shutterstock

Mozzarella este un tip de brânză nefermentată, cu textură fină și cremoasă și un gust ușor dulceag, ce poartă amprenta laptelui. Rețeta acestui tip de brânză din bucătăria italiană a apărut în secolul al XVI-lea în Napoli. Pe atunci era preparată doar din lapte de bivoliță, însă bucătarii au adaptat-o ulterior și din lapte de oaie, de vacă sau chiar din lapte de capră. 

Citește și

Acest tip de brânză are mai multe întrebuințări în arta culinară. Este ideală, in special, pentru a gratina pizza și alte preparate culinare. O poți include în rețetele de paste, dar și în rețete delicioase și sănătoase de salate. Descoperă aici o rețetă de salată capresse în care mozzarella și roșiile sunt ingredientele primcipale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există mai multe sortimente de mozzarella și mai multe moduri de prezentare a acesteia. Unul dintre cele mai adorate tipuri de mozzarella este cel sub formă de bile care se păstrează în saramură. Acestea sunt și cele mai des folosite sub formă pane, după cum vei putea observa în rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea mozzarellei sub formă pane, pregătește toate ingredientele necesare rețetei. Scurge bine biluțele de mozarella de saramura în care au stat. Le poți șterge ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecă într-un bol cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. În al doilea bol pune făina trecută prin sită, iar în al treilea pune pesmetul amestecat cu boiaua de ardei.

Descoperă și o rețetă de cordon bleu sau piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval.

Cum prepari mozzarella pane

Trece toate bilele de mozzarella, pe toate părțile, mai întâi prin bolul cu făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Așază-le pe un platou presărat cu pesmet și aprinde flacăra aragazului la intensitate medie spre mare.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și toarnă uleiul în ea. Lasă uleiul să se încingă apoi scufundă în el bilele de mozzarella pregătite. Rumenește-le rapid pe toate pârțile până când devin aurii. Apoi, cu ajutorul unei spumiere sau a unei site, transferă-le pe prosoape de hârtie absorbante.

Importantă pentru reușita acestor gustări simple și delicioase este intensitatea focului la care se prepară biluțele de mozzarella. Dacă aceasta este scăzută, biluțele nu se rumenesc rapid, iar crusta acestora se îmbibă cu ulei. Dacă este foarte ridicată, există riscul ca biluțele să se topească și să se deformeze.

Poți servi gustările calde sau reci, simple sau incluse în diferite salate. Vor arăta perfect și pe un platou cu aperitive festive. Dacă îți plac preparatele sub formă pane, mai poți încerca și rețeta de crochete de cartofi cu cașcaval.

Citește și
Mozzarella pane
Galerie foto

Galerie foto

Mozzarella pane, o biluță secționată
Colaj de poze cu pașii de pregătire a biluțelor de mozzarella
Mini mozzarella în crustă de pesmet, în tigaia cu ulei încins
+21
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Terină de orez cu ton și ardei copți pe un platou alb, cu salată de crudități
Galerie foto
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Două bucăți de ceapă pane sub formă de floare pe două farfurii, alături de un bol cu sos de brânzeturi
Galerie foto
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Biluțe de brânză cu ardei și condimente pe un platou de lemn
Galerie foto
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide