Mozzarella pane. Rețetă de gustare simplă și rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă nu mai știi ce să prepari în materie de gustări simple și delicioase, încearcă rețeta de mozzarella pane. Se prepară simplu și rapid din ingrediente puține și mereu accesibile.

Mozzarella pane, o biluță secționată
Galerie foto

Galerie foto

Mozzarella pane se servește atât caldă, cât și rece, inclusă în diferite salate / Shutterstock

Mozzarella este un tip de brânză nefermentată, cu textură fină și cremoasă și un gust ușor dulceag, ce poartă amprenta laptelui. Rețeta acestui tip de brânză din bucătăria italiană a apărut în secolul al XVI-lea în Napoli. Pe atunci era preparată doar din lapte de bivoliță, însă bucătarii au adaptat-o ulterior și din lapte de oaie, de vacă sau chiar din lapte de capră. 

Citește și

Acest tip de brânză are mai multe întrebuințări în arta culinară. Este ideală, in special, pentru a gratina pizza și alte preparate culinare. O poți include în rețetele de paste, dar și în rețete delicioase și sănătoase de salate. Descoperă aici o rețetă de salată capresse în care mozzarella și roșiile sunt ingredientele primcipale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există mai multe sortimente de mozzarella și mai multe moduri de prezentare a acesteia. Unul dintre cele mai adorate tipuri de mozzarella este cel sub formă de bile care se păstrează în saramură. Acestea sunt și cele mai des folosite sub formă pane, după cum vei putea observa în rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea mozzarellei sub formă pane, pregătește toate ingredientele necesare rețetei. Scurge bine biluțele de mozarella de saramura în care au stat. Le poți șterge ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecă într-un bol cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. În al doilea bol pune făina trecută prin sită, iar în al treilea pune pesmetul amestecat cu boiaua de ardei.

Descoperă și o rețetă de cordon bleu sau piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval.

Cum prepari mozzarella pane

Trece toate bilele de mozzarella, pe toate părțile, mai întâi prin bolul cu făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Așază-le pe un platou presărat cu pesmet și aprinde flacăra aragazului la intensitate medie spre mare.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și toarnă uleiul în ea. Lasă uleiul să se încingă apoi scufundă în el bilele de mozzarella pregătite. Rumenește-le rapid pe toate pârțile până când devin aurii. Apoi, cu ajutorul unei spumiere sau a unei site, transferă-le pe prosoape de hârtie absorbante.

Importantă pentru reușita acestor gustări simple și delicioase este intensitatea focului la care se prepară biluțele de mozzarella. Dacă aceasta este scăzută, biluțele nu se rumenesc rapid, iar crusta acestora se îmbibă cu ulei. Dacă este foarte ridicată, există riscul ca biluțele să se topească și să se deformeze.

Poți servi gustările calde sau reci, simple sau incluse în diferite salate. Vor arăta perfect și pe un platou cu aperitive festive. Dacă îți plac preparatele sub formă pane, mai poți încerca și rețeta de crochete de cartofi cu cașcaval.

Citește și
Mozzarella pane
Galerie foto

Galerie foto

Mozzarella pane, o biluță secționată
Colaj de poze cu pașii de pregătire a biluțelor de mozzarella
Mini mozzarella în crustă de pesmet, în tigaia cu ulei încins
+21
CELE MAI CITITE
Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Plăcintă cu brânză și praz, porționată pe un platou de lemn
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
ouă umplute cu pate de ficat
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
Supă turcească de linte în bol, alături de lingură, boabe de linte și foi de dafin
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Terină de orez cu ton și ardei copți pe un platou alb, cu salată de crudități
Galerie foto
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Două bucăți de ceapă pane sub formă de floare pe două farfurii, alături de un bol cu sos de brânzeturi
Galerie foto
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Biluțe de brânză cu ardei și condimente pe un platou de lemn
Galerie foto
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pad Thai cu creveți în bol cu bețe chinezești de servit
1 februarie, 05:31
Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
1 februarie, 05:12
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Salată de ton cu rucola și fasole roșie în bol alb
31 ianuarie, 06:30
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
Friptură din pulpă de porc cu cartofi și roșii
31 ianuarie, 05:26
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Tartă Tatin cu pere porționată pe platou și pe farfurie, servită cu înghețată
30 ianuarie, 11:15
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Supă turcească de linte în bol, alături de lingură, boabe de linte și foi de dafin
30 ianuarie, 10:13
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
29 ianuarie, 05:32
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Plăcintă cu brânză și praz, porționată pe un platou de lemn
29 ianuarie, 05:20
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodia care poate fi pusă la încercare de Univers în 2025. Cine e nativul care va avea lupte grele de dus
Zodia care poate fi pusă la încercare de Univers în 2025. Cine e nativul care va avea lupte grele de dus
Zodia care poate fi pusă la încercare de Univers în 2025. Cine e nativul care va avea lupte grele de dus
Ea este femeia care trăieşte de 10 ani fără niciun ban. Cum se descurcă: Mă simt mai în siguranță
Ea este femeia care trăieşte de 10 ani fără niciun ban. Cum se descurcă: "Mă simt mai în siguranță"
Ea este femeia care trăieşte de 10 ani fără niciun ban. Cum se descurcă: "Mă simt mai în siguranță"
Decizia radicală luată de Cristian Gaţu, după ce soţia l-a acuzat că a înşelat-o cu menajera. Divorţ cu scandal la 79 de ani
Decizia radicală luată de Cristian Gaţu, după ce soţia l-a acuzat că a înşelat-o cu menajera. Divorţ cu scandal la 79 de ani
Decizia radicală luată de Cristian Gaţu, după ce soţia l-a acuzat că a înşelat-o cu menajera. Divorţ cu scandal la 79 de ani
Adrian Nartea, confesiuni tulburătoare despre extirparea tumorii intracraniene de acum 6 ani. Cum se îngrijește în prezent
Adrian Nartea, confesiuni tulburătoare despre extirparea tumorii intracraniene de acum 6 ani. Cum se îngrijește în prezent
Adrian Nartea, confesiuni tulburătoare despre extirparea tumorii intracraniene de acum 6 ani. Cum se îngrijește în prezent
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Trufe de ciocolată cu rom
Trufe de ciocolată cu rom
Trufe de ciocolată cu rom
Cum să-ți ajuți copilul să vorbească mai bine: sfaturi practice pentru părinți
Cum să-ți ajuți copilul să vorbească mai bine: sfaturi practice pentru părinți
Cum să-ți ajuți copilul să vorbească mai bine: sfaturi practice pentru părinți
Michael Polansky a dezvăluit că el și Lady Gaga încearcă să ducă o viață cât mai normală. Logodnicul artistei nu suportă să fie în lumina reflectoarelor
Michael Polansky a dezvăluit că el și Lady Gaga încearcă să ducă o viață cât mai normală. Logodnicul artistei „nu suportă să fie în lumina reflectoarelor”
Michael Polansky a dezvăluit că el și Lady Gaga încearcă să ducă o viață cât mai normală. Logodnicul artistei „nu suportă să fie în lumina reflectoarelor”
Proprietățile medicinale ale ceaiului de pin. Ce efecte poate avea asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de pin. Ce efecte poate avea asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de pin. Ce efecte poate avea asupra sănătății
fresh
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie

Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie

Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie

Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare

Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare

Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză

Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
închide