Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Din seria rețetelor de deserturi simple și ușoare cu fructe, avem pentru tine rețeta de clafoutis cu cireșe. Este rețeta unui desert despre care putem spune că este, pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Desertul franțuzesc cu cireșe - clafoutis, porționat
Galerie foto

Galerie foto

Desertul cu cireșe se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Clafoutis este originar din zona Limousin din Franța și a apărut pe la mijlocul anilor 1800. Este un fel de tartă franțuzească tradițională, dar preparată fără crustă. Se aseamănă foarte bine și cu un tip de clătită groasă, preparată din aluat cu fructe. Textura acestui desert nu este pufoasă precum cea de chec sau pandișpan. Este asemănătoare cu textura de budincă sau cea de clătite americane.

Citește și

Rețeta originală franțuzească se prepară cu cireșe întregi, însă dacă nu prepari desertul doar pentru tine este mai indicat să îndepărtezi sâmburii acestora. Aroma de vanilie este cea care se asociază perfect cu cireșele și aluatul de clafoutis. Câteva frunze de mentă sau coaja de lămâie ar completa în mod delicios gustul desertului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria franțuzească îți mai recomandăm să încerci și rețeta de galette cu rubarbă și căpșuni. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un delicios desert de sezon: clafoutis cu cireșe.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor pe care le cureți, le clătești cu apă rece și le îndepărtezi sâmburii. Apoi le lași într-o sită la scurs, până când pregătești aluatul de clafoutis.

Cum prepari aluatul pentru clafoutis cu cireșe

Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului sau folosește cuptorul cu microunde. După topire, lasă-l la răcit. Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru aluat, pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius.

Sparge ouăle în bolul mixerului și presară puțină sare peste ele. Pornește mixerul și mixează-le până când se omogenizează. Adaugă zahărul și mixează în continuare până când compoziția devine spumoasă și se dublează în volum.

Adaugă extractul de vanilie, apoi laptele și untul topit. Omogenizează bine compoziția. Trece făina pin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în aceasta.

Descoperă și o rețetă de pandișpan cu vișine și caise.

Ia o formă rotundă pentru tarte având diametrul de 28-30 cm și unge cu unt pereții interiori și baza. Peste unt presară zahăr. Datorită untului și zahărului prăjitura se va desprinde mai ușor după coacere de pe pereții vasului. Poți apela și la hârtia de copt.

La baza formei de copt presară cireșele, apoi toarnă aluatul de clafoutis peste ele. Pune tava în cuptor și coace deliciosul clafoutis cu cireșe pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Este gata când se rumenește frumos la suprafață.

Lasă-l să se răcească, decorează-l u zahăr pudră și porționează-l. Iar dacă îți va plăcea acest desert, ulterior când mai dorești să îl prepari, poți folosi și cireșe din compot, bine scurse, dar și alte fruct precum: vișine, afine, zmeură, căpșuni, etc. Important este să respecți cantitățile de ingrediente de la aluat.

Descoperă aici mai multe rețete de clafoutis pe care le poți încerca.

Citește și
Porție de clafoutis cu cireșe pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Desertul franțuzesc cu cireșe - clafoutis, porționat
Clafoutis cu cireșe în tava de copt
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porții de tartă simplă cu cireșe
Galerie foto
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Porție de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe
Galerie foto
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide