Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre deserturile de vară cu care ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii, prepară și rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Este delicios, iar combinația de arome cucerește instant, de cum deschizi ușa cuptorului.

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat pe un tocător de lemn, alături de batoane de scorțișoară, un bol cu zahăr brun și un bol cu cireșe
Galerie foto

Galerie foto

Ștrudelul se va porționa după răcirea completă / Shutterstock

Ștrudelul este un desert tradițional vienez, devenit popular și în alte țări din Europa care au aparținut în trecut Imperiului Austro-Ungar. Rețeta clasică se prepară dintr-un aluat de patiserie umplut cu mere și modelat sub formă de rulou. Cum toate rețetele suportă modificări pe parcursul timpului și rețeta de ștrudel a fost adaptată după preferințele bucătarilor și ale consumatorilor.

Citește și

Poți prepara ștrudelul și cu alte fructe, dar și cu diferite creme sau chiar cu brânză. Îl poți prepara chiar și în varianta sărată. Descoperă aici o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, dar și un timp de odihnă a aluatului la rece. Acest timp de odihnă este necesar pentru ca aluatul să devină mai elastic și să se poată modela.

Pașii necesari pentru rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Pregătește un bol încăpător și pune făina în el, trecută prin sită. Adaugă sare și amestec-o cu făina. Scoate untul de la frigider, taie-l în cuburi și adaugă-l în vasul cu făină. Adaugă și oțetul, apoi amestecă bine toate ingredientele cu vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri ca pentru aluatul de crumble.

Adaugă câte puțină apă și frământă aluatul până când devine omogen. Împachetează-l într-o folie de alimentară și pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru a pregăti umplutura de cireșe, nu va trebui decât să îndepărtezi sâmburii acestora și să le pui într-o sită să se scurgă sucul pe care acestea îl lasă în urma sâmburilor.

Înainte de a forma ștrudelul pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară făină pe masa de lucru și scoate aluatul de la rece. Cu ajutorul sucitorului întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, cât mai subțire. Unge 2/3 din suprafața foii de aluat cu jumătate din cantitatea de unt topit. Apoi, împachetează aluatul în trei așa cum ai împacheta o coală de hârtie în trei. Îndoaie mai întâi partea de aluat neunsă, apoi îndoi peste ea partea unsă de la capătul opus.

Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și aplatizează-l până când obții din nou o foaie, dar nu atât de subțire ca la prima întindere. Unge foaia obținută cu restul de unt topit, apoi presară peste ea zahăr brun și scorțișoara. Peste acestea presară cireșele și rulează foaia de aluat cu cireșele în interior.

Așază ruloul format în tavă și coace deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească complet, presară zahăr pudră peste el îl poți porționa. Poți savura ștrudelul și cu o porție din înghețata preferată.

Pentru data viitoare, pune pe listă și rețeta de ștrudel cu mere, simplu și rapid de preparat.

Citește și
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat și servit cu înghețată
Galerie foto

Galerie foto

Fată rulând aluatul de ștrudel cu umplutură de cireșe
Fată împachetând ștrudelul cu cireșe
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat pe un tocător de lemn, alături de batoane de scorțișoară, un bol cu zahăr brun și un bol cu cireșe
+21
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de brânză cu afine în tavă, alături de un bol cu afine și o vază cu frunze de mentă
Galerie foto
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Prăjitura cu pere și nuci
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Porții de ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară, pe un tocător de lemn
Galerie foto
Ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară
Ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
tocănița de post cu legume servită într-o farfurie albă
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. A auzit că tot spuneți că e cheală
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
închide