Tartă cu ciocolată și cireșe. Combinația delicioasă a verii
Dacă adori tartele și ești în căutare de combinații interesante, încearcă rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe. Poate fi considerată combinația delicioasă a verii.
Galerie foto
Deserturile cu ciocolată sunt printre preferatele tuturor. Însă atunci când sunt combinate și cu fructe sunt și mai gustoase, dar și aspectuoase. Ciocolata se combină cu orice tip de fructe, atât proaspete cât și uscate. Fructele proaspete au avantajul că, pe lângă gust, oferă și aspect spectaculos.
Rețetele de tarte sunt printre cele mai adorate, datorită simplității lor în preparare, dar și versatilității. Le poți prepara în diferite moduri, atât din punct de vedere al aluatului cât și al umpluturii. Pe lângă aluatul fraged, care este clasic pentru tartă, mai poți folosi și aluat foietaj sau aluat dospit. Umpluturile cele mai frecvente pentru tarte sunt cele de fructe.
Un exemplu de tartă delicioasă cu fructe îl puteți descoperi la rețeta de tartă cu căpșuni și mentă. Mai jos, îți oferim rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fraged de tartă pentru că acesta necesită mai multe etape. Prima etapă este cea a frământării, a doua cea a păstrării aluatului la rece, iar a treia cea a coacerii. În timp ce aluatul se coace și se răcește poți prepara crema de ciocolată.
Cum prepari aluat pentru tartă cu ciocolată și cireșe
Trece făina prin sită într-un vas încăpător și amestec-o cu sarea și cu zahărul pudră. Apoi, creează un loc adânc la mijlocul acestui amestec și pune acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Amestecă rapid toate ingredientele frământându-le cu vârfurile degetelor. Vei obține un aluat cu o compoziție sfărâmicioasă. Împachetează-l într-o folie alimentara și lasă-l la rece timp de o oră.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetează interiorul formei de copt cu puțin unt și întinde aluatul în ea, într-un strat uniform. Înțeapă aluatul la bază cu o furculiță pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Așază o folie de aluminiu în interior și umple-o cu boabe de fasole.
Pune forma de copt în cuptor și coacem aluatul pentru 12-15 minute la 200 de grade Celsius. După acest interval de timp îndepărtează folia cu boabele de fasole și mai coace aluatul pentru 5 minute, reducând temperatura la 180 de grade Celsius.
Cum prepari crema de ciocolată pentru tartă
Punem frișca lichidă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere și adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Adaugă și un praf de sare, esența de rom și untul. Amestecă energic până când ciocolata și untul sunt topite, iar crema se omogenizează. Întinde crema ușor fierbinte în interiorul aluatului de tartă răcit. Adaugă cireșele din loc în loc și lasă delicioasa tartă cu ciocolată și cireșe să se răcească. Presară alune mărunțite sau migdale pe deasupra pentru un aspect mai plăcut și un gust crocant.
Porționează tarta după ce crema de ciocolată devine mai fermă.
Dacă mai dorești o rețetă simplă și delicioasă cu cireșe, poți prepara rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară.
Galerie foto