Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți
Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a-i cuceri pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți oferim o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză și castraveți.
Galerie foto
Nu numai cu deserturi poți celebra dragostea în familie ci și cu gustări delicioase, frumos colorate și spectaculoase. Clătitele cu sfeclă roșie pot fi alegerea ideală pentru un început de zi perfect. Culoarea clătitelor va fi de un roșu intens ca a catifelei. Iar în contrast cu albul cremei de brânză, spectacolul de culori va fi cuceritor.
Aluatul pentru clătite se prepară ca și aluatul pentru clătitele clasice, dar se adaugă sfeclă roșie pentru culoare. Nici modul de preparare al cremei de brânză nu este complex. Poți combina mai multe tipuri de brânză și adaugi câteva condimente, pentru un plus de gust. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o prezentăm în continuare și prepară o gustare deosebită pentru răsfățul persoanelor iubite.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea clătitelor constă în pregătirea sfeclei roșii. Aceasta necesită fierbere sau coacere apoi se transformă în piure și se adaugă în compoziția clasică de clătite.
Cum prepari aluatul pentru clătite aperitiv cu sfeclă roșie
Curăță sfecla roșie, spal-o bine cu apă rece și tai-o în cuburi. Pune cuburile de sfeclă roșie la fiert, într-o crăticioară cu 250 ml de apă și puțină sare. Adaugă și 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a intensifica culoarea sfeclei, dar și a altor ingrediente. Este indicată folosirea acestuia pentru a evita folosirea colorantului alimentar.
Descoperă și rețeta pentru tort catifea roșie – Red Velvet Cake.
Fierbe cuburile de sfeclă până când sunt bine pătrunse și se pot pasa. Pe parcursul fierberii, îndepărtează spuma care se formează la suprafața apei. Transformă cuburile de sfeclă într-un piure cremos în care adaugi și un cub de unt. Lasă piureul de sfeclă roșie să se răcească și pregătește compoziția de ouă cu făină.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până se omogenizează. Adaugă piureul de sfeclă roșie, răcit. Amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită și adaugă-l în compoziția pentru clătite. Mai adaugă și din apa în care a fiert sfecla, pentru a potrivi textura aluatului.
Lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute. În funcție de culoarea obținută, mai poți adăuga și 1-2 picături de colorant roșu.
Unge tigaia cu puțin ulei și așaz-o pe flacăra aragazului. Lasă tigaia să se încingă și întinde din aluat pe toată suprafața în strat de 2-3 mm grosime. Coace clătitele în modul clasic, rumenindu-le pe ambele părți prin întoarcere.
Cum prepari crema de brânză
Într-un bol, amestecă cele trei tipuri de brânzeturi până când obții o compoziție omogenă. Adaugă boia de ardei și mărar verde tocat, pentru un plus de arome. Adaugă și castraveți tocați în cuburi și umple clătitele cu această compoziție. Te poți juca cu umplutura clătitelor după propria imaginație pentru un aspect spectaculos.
Secționează frumos clătitele când le servești pentru a sublinia contrastul frumos de culori. Iar dacă ți-ai propus să prepari și un desert delicios în culorile iubirii, îți recomandăm o rețetă de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Galerie foto