Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.

Felii de chec aperitiv cu șuncă și măsline pe un platou cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Feliile de chec aperitiv vor colora frumos platoul pentru mesele de sărbători / Shutterstock

Astfel de aperitive coapte în formă de chec, de brioșe sau de budincă, cuceresc atât papilele cât și privirile celor care adoră gustul sărat. Rețetele sunt ușoare și foarte versatile. Poți combina o mulțime de legume proaspete sau uscate cu brânzeturi sau cărnuri diverse. Dacă adaugi ingrediente cât mai colorate, vei obține și un aspect spectaculos al acestor preparate.

Citește și

Aluatul pentru checul sărat se prepară în mod asemănător cu cel al checului clasic. Excepție face zahărul. În acest aluat se vor răsfăța legumele și brânzeturile tocate mărunt. Descoperă aici și o rețetă de coșulețe aperitiv din foietaj, umplute cu diferite ingrediente. Mai jos descoperă rețeta checului aperitiv cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul checului aperitiv, pregătește toate celelalte ingrediente pentru umplutura checului. Scurge măslinele din saramură, clătește-le bine și taie-le în rondele. Taie șunca în cuburi micuțe, iar roșiile deshidratate în bucăți mai mici. Cașcavalul fie îl dai pe răzătoarea mare, fie îl tai în cuburi micuțe, după preferințe. Acesta oricum se va topi în timpul tratamentului termic și va învălui în el celelalte ingrediente.

Cum prepari compoziția pentru chec aperitiv

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi în timp ce amesteci ingredientele.

Pune făina cu praful de copt într-un bol, amestecă-le și trece-le prin sită. În alt bol, pune ouăle care nu au avut albușul separat de gplbenuș și adaugă peste ele un praf de sare, boiaua de ardei și piperul măcinat. Amestecă-le bine până când ai obținut o compoziție spumoasă. Adăugă pe rând, uleiul și smântâna, omogenizând compoziția după fiecare. Apoi încorporează în compoziție amestecul de făină cu praf de copt.

Adaugă cașcavalul răzuit, cuburile de șuncă, bucățile de roșii deshidratate și rondelele de măsline.

Descoperă și o rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătos.

Ia o tavă clasică de chec și unge-i interiorul cu puțin ulei, apoi presară făină. Întinde în tavă compoziția pentru chec aperitiv și niveleaz-o uniform la suprafață cu o spatulă.

Punem checul în cuptor și coace-l pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Lasă checul să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un grătar sau un platou. Îl porționezi doar după răcirea completă, pentru a nu se deforma.

Tot pentru același platou cu aperitive festive îți mai recomandăm și o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.

Citește și
Chec aperitiv porționat pe un platou, alături ce câteva cuburi de șuncă, măsline verzi și roșii deshidratate
Galerie foto

Galerie foto

Felii de chec aperitiv cu șuncă și măsline pe un platou cu furculiță
Checul aperitiv după coacere, alături de o cană cu cuburi de șuncă, o cană cu măsline verzi și o cană cu roșii deshidratate
Checul aperitiv în tavă, după coacere, alături de o cană cu cuburi de șuncă, o cană cu măsline verzi și o cană cu roșii deshidratate
+21
CELE MAI CITITE
Colivă pusă pe o farfurie albă și pudrată cu zahăr
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Colivă cu nucă puse în două vase diferite
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
kebab de pui pe o farfurie neagră
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Porții de prăjitură ușoară cu mere așezate suprapus
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Pâine proteică din linte roșie în vas oval
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu dovlecei porționat pe un tocător de lemn, alături de un dovlecel, un bol și trei ouă
Galerie foto
Chec cu dovlecei. Rețeta unui aperitiv delicios și răcoros
Chec cu dovlecei. Rețeta unui aperitiv delicios și răcoros
Biluțe de brânză cu ardei și condimente pe un platou de lemn
Galerie foto
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură alături de o sită cu zahăr, un bol cu jeleu și două decupatoare de fursecuri
Galerie foto
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de Crăciun
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de Crăciun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
08:31
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Mai multe borcane cu castraveți murați
05:27
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
clătite la tavă puse pe o farufrie albă
05:21
Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul
Friptură de curcan porționată pe un tocător, alături de ierburi aromatice
5 noiembrie, 08:11
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
5 noiembrie, 07:23
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Caponata Siciliană în tigaie
5 noiembrie, 06:43
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
ciorba de burtă servită într-un bol plin
4 noiembrie, 07:33
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Usturoi macerat în miere
4 noiembrie, 06:46
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
1
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este...
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
2
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de...
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
3
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite...
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
4
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau...
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
5
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
Parteneri
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Eduard Ilie s-a mutat în SUA cu familia, la 8 ani, iar acum face România cunoscută pe Instagram şi TikTok. Povestea lui Edsta
Eduard Ilie s-a mutat în SUA cu familia, la 8 ani, iar acum face România cunoscută pe Instagram şi TikTok. Povestea lui "Edsta"
Eduard Ilie s-a mutat în SUA cu familia, la 8 ani, iar acum face România cunoscută pe Instagram şi TikTok. Povestea lui "Edsta"
Ce se întâmplă cu pensia lui Irinel Columbeanu! Vestea primită la azil de fostul milionar
Ce se întâmplă cu pensia lui Irinel Columbeanu! Vestea primită la azil de fostul milionar
Ce se întâmplă cu pensia lui Irinel Columbeanu! Vestea primită la azil de fostul milionar
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: Farfuriile sunt la mine toate...
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ce fac oamenii inteligenți cu smartphone-urile lor. Cele 3 obiceiuri inedite au fost dezvăluite de un expert Harvard
Ce fac oamenii inteligenți cu smartphone-urile lor. Cele 3 obiceiuri inedite au fost dezvăluite de un expert Harvard
Ce fac oamenii inteligenți cu smartphone-urile lor. Cele 3 obiceiuri inedite au fost dezvăluite de un expert Harvard
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului Radical Optimism
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
fresh
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
închide