Când ai tote ingredientele și ustensilele la îndemână, poți începe să prepari aluatul.
Descoperă și o rețeta de clătite imperiale rupte în bucățele, denumită Kaiserschmarrn.
Cum prepari clătite cu mere în aluat
Pune ouăle în bol, iar peste ele adaugă un praf de sare și zahărul. Pornește mixerul sau folosește telul și amestecă energic ingredientele, până când obții o compoziție spumoasă, iar granulele de zahăr sunt dizolvate.
Toarnă treptat laptele, amestecând pentru omogenizare, apoi adaugă făina trecută prin sită împreună cu praful de copt și pudra de scorțișoară.
Merele bine spălate și șterse dă-le pe răzătoarea mare direct peste aluatul pentru clătite. Nu necesită curățare decât dacă coaja este deteriorată. Amestecă aluatul după fiecare măr adăugat pentru ca mărul să nu oxideze. După ce ai terminat cu merele poți adăuga vanilia sau altă aromă preferată. Aceasta este opțională, mai ales dacă folosești mai multă scorțișoară.
Pentru a coace clătitele adaugă puțin ulei în tigaie, atât cât să îi acoperi baza. Așază tigaia pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie și lasă uleiul să se înfierbânte. Ia câte un polonic din aluat și formează grămăjoare în tigaie. Presează ușor grămăjoarele cu dosul polonicului. Lasă clătitele să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-le folosind spatula. Rumenește-le frumos și pe a doua parte.
Transferă delicioasele clătite cu mere în aluat pe un platou tapetat cu hârtie de copt. Lasă-le să se scurgă bine de surplusul de ulei, apoi le poți transfera pe platoul de servire. Le poți servi presărate cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Iar dacă dorești și o variantă de clătite sărate, îți recomandăm să încerci rețeta de clătite cu șuncă și cașcaval, pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi.