Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Atunci când îți propui să prepari clătite pentru a potoli pofta de desert a familiei, pune deoparte câteva pentru a le umple și în varianta sărată. Îți oferim mai jos o rețetă de clătite cu șuncă și cașcaval, pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi.
Galerie foto
Clătitele sunt deseori alegerea ideală pentru porția de desert din timpul zilei. Se prepară simplu, ușor și destul de rapid. Le poți umple cu gemul sau dulceața preferată și te poți bucura de ele de-a lungul zilei, când stai la povești cu cei dragi. Aluatul pentru clătite se prepară din puține ingrediente, mereu la îndemâna oricui. Însă atunci când le dorești mai altfel, poți adapta rețeta aluatului adăugând și alte ingrediente în completarea celor clasice. Poți înlocui laptele cu suc proaspăt de fructe sa de legume, cu bere sau cu vin spumant. Poți prepara aluatul și fără ouă, de post.
Pentru că, de obicei, aluatul pentru clătite nu se îndulcește, poți prepara clătitele și în varianta sărată. Poți adăuga în aluat diferite condimente sau verdețuri proaspete. Poți umple clătitele cu o mulțime de combinații de ingrediente.
Descoperă aici și o rețetă de clătite umplute și gratinate la cuptor, pentru masa de prânz. Iar în continuare vei descoperi rețeta de clătite cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestei rețete este să amesteci ingredientele pentru aluatul de clătite și să coco clătitele. După coacere le vei umple cât sunt calde cu ingredientele menționate și le mai așezi puțin pe tigaie pentru a se topi cașcavalul din interior. Opțional, le poți da la cuptor pentru câteva minute.
Cum prepari aluatul pentru clătite cu șuncă și cașcaval
Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până când devin spumoase. Toarnă laptele rece în timp ce amesteci pentru a omogeniza compoziția. Trece făina prin sită direct deasupra compoziției și amestecă intens pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi potrivește consistența aluatului, adăugând treptat apă minerală.
Apa minerală are rolul de a face clătitele mai pufoase în timpul coacerii.
Lasă aluatul pentru clătite la odihnit timp de 10-15 minute. După acest interval de timp coace clătitele într-o tigaie cu diametrul de 28-30 cm. Unge tigaia cu puțin ulei doar la primele clătite sau chiar la toate, pentru un plus de aspect lucios și uniform.
Pentru a umple clătitele nu trebuie decât să tai în felii subțiri cașcavalul și șunca presată. Le poți cumpăra direct feliate pentru a-ți ușura munca.
Peste clătitele calde vei așeza 1-2 felii de șuncă și 1-2 felii de cașcaval. Apoi rulezi clătitele și le închizi bine la capete ca pe un plic. Pune clătitele umplute pe tigaia încinsă și întoarce-le periodic de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform și a se topi cașcavalul din interior.
Le poți servi simple sau glazurate cu ketchup.
Mai poți încerca pentru data următoare și o rețetă de clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry.
Galerie foto