Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
O porție de clătite de post cu apă minerală este perfectă și la micul dejun, dar și la desert. Sunt pufoase și moi și le poți umple cu toppinguri dulci sau sărate.
Clătitele de post cu apă minerală pot părea destul de fade, dar le poți aduce mai mult gust folosind extracte naturale de vanilie, migdale sau lămâie pentru a adăuga un gust intens și aromat clătitelor. Poți pune condimente precum scorțișoara, ghimbirul sau nucșoara pentru a da clătitelor un gust bogat și reconfortant.
Pentru a face clătitele mai pufoase poți lăsa aluatul să stea timp de 10-15 minute înainte de a găti clătitele. Acest lucru va permite făinii să absoarbă lichidul și va face clătitele mai pufoase. De asemenea, poți înlocui o mică parte din praf de copt cu bicarbonat de sodiu. Aceasta poate ajuta și ea la creșterea clătitelor.
Ingrediente
Clătite de post cu apă minerală se pot servi atât ca desert, cât și ca gustare și pot fi umplute atât cu compoziții dulci, cât și sărate.
Mod de preparare
Se amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, se amestecă apa minerală, uleiul de cocos (sau alt ulei vegetal), siropul de arțar și extractul de vanilie.
Cum prepari rețeta de clătite de post cu apă minerală
Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform. Apoi se încorporează compoziția lichidă în cea de solide și se amestecă cu ajutorul unui mixer până când se încorporează.
Dacă amestecul este prea lichid se mai pune făină, iar dacă este prea gros se mai adaugă apă minerală.
Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și se unge cu puțin ulei. Se toarnă un polonic de aluat în tigaie și se lasă câte 2 minute, pe fiecare parte sau până când clătita începe să se ridice.
De ce este bună apa minerală când gătești clătite
Apa minerală poate fi folosită în loc de apă obișnuită în rețetele de clătite, mai ales dacă vrei să faci un desert de post.
Dioxidul de carbon din apa minerală poate contribui la creșterea clătitelor, oferindu-le o textură mai pufoasă și mai ușoară. Unele ape minerale au o ușoară aciditate, care poate ajuta la activarea prafului de copt din aluat. Acestea vor fi moi și vor crește mai mult.
Apa minerală poate adăuga un gust subtil și interesant aluatului de clătite, fără să domine celelalte arome. Acestea pot fi folosite apoi atât cu toppinguri dulci, cât și sărate.
Nu în ultimul rând, apa minerală poate furniza o mică cantitate de minerale precum calciu, magneziu sau sodiu, care pot îmbunătăți profilul nutrițional al clătitelor.
Este important să alegi o apă minerală care să nu fie prea încărcată cu minerale sau să aibă un gust prea pronunțat, deoarece acest lucru ar putea influența gustul final al clătitelor.
Cum se fac clătitele de post cu apă plată
Pentru a face clătite clătite de post cu apă plată vei respecta aceeași rețetă ca cea pentru clătite cu apă minerală. Nu vor fi la fel de pufoase, însă vor fi subțiri și destul de moi.
Ai putea să remediezi această problemă, punând pe lângă praful de copt și o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Urmează apoi pașii rețetei de mai sus. Se servesc tot calde, cu diferite toppinguri, atât dulci, cât și sărate. Pentru că sunt destul de subțiri, este recomandat să nu le umpli foarte tare.