Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Aceste clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară sunt foarte gustoase și aromate. Au o textură ușor umedă datorită gutuilor proaspăt rase, care adaugă un gust unic. Scorțișoara potențează parfumul gutuilor, iar aluatul delicat se îmbină armonios cu gustul fructelor. Sunt ideale pentru un mic dejun de toamnă sau pentru o gustare savuroasă în orice moment al zilei.
Galerie foto
Gutuile sunt fructe de toamnă deosebit de aromate, recunoscute pentru textura lor fermă și astringentă atunci când sunt crude. Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, ceea ce le conferă multiple beneficii pentru sănătate, de la susținerea sistemului imunitar până la reglarea digestiei. De asemenea, acestea conțin cantități semnificative de pectină. Aceasta este o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Consumul de gutui poate contribui și la reducerea inflamației. În plus, are și efecte benefice pentru piele și sistemul cardiovascular.
Gutuile sunt apreciate în special în bucătărie pentru versatilitatea lor. Atunci când sunt gătite, devin moi și capătă o dulceață subtilă, iar aroma lor intensă iese cu adevărat în evidență. Pot fi folosite atât pentru prepararea gemului, compotului sau dulceții, cât și în mâncăruri.
Descoperă o rețetă de mâncare de pui cu gutui caramelizate, pentru un prânz de toamnă. Iar mai jos vei descoperi rețeta completă pentru delicioasele clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată vei pregăti gutuile pe care le speli bine, apoi le cureți de coajă și cotor, după care le răzuiești fin. Dacă gutuile sunt prea suculente, stoarce-le puțin pentru a evita să obții un aluat prea lichid.
Cum prepari compoziția pentru clătite cu gutui rase în aluat
Într-un bol mare, sparge ouăle și amestecă-le cu zahărul și sarea până când compoziția devine spumoasă. Adaugă treptat făina, alternând cu laptele, și amestecă bine pentru a obține un aluat omogen, fără cocoloașe.
Descoperă și o rețetă de clătite cu mere rase în aluat, asemănătoare ca mod de preparare, dar cu gust diferit.
Adaugă gutuile rase, scorțișoara și esența de vanilie. Amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine încorporate. La final, încorporează untul topit în aluat pentru un plus de frăgezime.
Lasă aluatul să se odihnească 5-6 minute, apoi poți începe coacerea clătitelor.
Încinge o tigaie plată la foc mediu și adaugă puțin ulei sau unt în ea. Pune câte un polonic mic de aluat în tigaie, din loc în loc și aplatizează ușor compoziția. Lasă clătitele să se coacă până apar bule la suprafață și marginile încep să se rumenească. Întoarce clătitele și mai coace-le aproximativ 1 minut pe cealaltă parte, până devin aurii.
poți coace clătite de dimensiuni micuțe sau poți opta pentru clătite clasice, întinse cât baza tigăii folosite.
Delicioasele clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară se pot servi cu miere, nuci tocate sau un sos de vanilie. Tate acestea completează perfect aromele toamnei.
O altă rețetă interesantă cu gutui pe care o poți încerca este rețeta de negresă cu gutui din compot și nuci.
Galerie foto