Cobbler de ciocolată. Desert savuros în 3 straturi
O porție de cobbler de ciocolată este un răsfăț al simțurilor. Cu o textură ca de caramea moale care ți se topește în gură. Acesta este desert cu un strat asemănător budincii de ciocolată și un altul care seamănă cu brownie, cu un blat uluitor de crocant.
Poți să faci cobbler de ciocolată în doar 15 minute, așa că atunci când ai poftă de ceva dulce sau ai musafiri pe care vrei să îi servești cu un desert decadent poți să iei în considerare această rețetă.
Prăjitura are trei straturi. Prima parte este un sos de ciocolată gros, cald, asemănător lavei care acoperă fundul vasului de copt. Acesta este acoperit cu un strat de tort de ciocolată bogat, cu o textură de caramea moale, care este acoperit cu un ultim strat crocant
Ingrediente
Mod de preparare
Se aranjează grătarul în mijlocul cuptorului și se preîncălzește la 180°C. Se pune pune untul într-o tavă de copt de 22×33 cm și se dă la cuptor până când se topește, 10-15 minute. Se scoate din cuptor apoi.
Apa se pune pe foc și se aduce la punctul de fierbere.
Făina se amestecă cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă zahărul, cele 80 g de cacao și pudra de esspreso. Se amestecă bine, apoi se pun laptele și extractul de vanilie. Se omogenizează.
Se înclină vasul de copt astfel încât untul topit să acopere complet fundul și părțile laterale. Se transferă aluatul în tava de copt și se întinde într-un strat uniform.
Pentru topping se pun zahărul granulat și cel brun și cacaua într-un castron mediu și se amestecă până se combină. Se presară uniform peste aluat fără a se amesteca.
Se dă la cuptor pentru 30 -35 de minute. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de a se servi cald cu înghețată de vanilie.
Cum se servește cobblerul
Cobblerul se mănâncă atunci când este cald, scos din cuptor. Așteaptă doar să aibă o temperatură potrivită pentru a nu te arde și bucură-te de el.
Dacă nu mai ai răbdare poți pune 2-3 cupe de înghețată de vanilie deasupra și nu doar că îl vei putea mânca mai repede, dar va fi și mai bun la gust. Poți să alegi și alt tip de adaos: frișcă, sos de vanilie, înghețată de ciocolată sau cu altă aromă.
Păstrate într-un recipient închis ermetic, resturile se vor păstra la frigider până la cinci zile. Poți să le consumi reci sau le poți încălzi la cuptor, în funcție de preferințele tale.