Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
Poți face prăjituri cu miere și susan ori de câte ori ai poftă de o gustare dulce sănătoasă. Sunt perfecte atât pentru tine, cât și pentru copii, la birou sau la școală. Le poți servi chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi cu un desert deosebit.
Prăjiturile cu miere și susan pot fi făcute în cantități mai mari și păstrate apoi în recipiente închise ermetic în locuri întunecoase și reci. Poți să le ții chiar și în frigider. Atunci când vrei să le servești le lași la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.
Ingrediente
Cum alegi ingredientele pentru prăjiturile cu miere și susan
Pentru a face prăjituri cu miere și susan ai nevoie de semințe de susan, semințe de floarea-soarelui, miere, unt de arahide sau de migdale și fulgi de cocos neîndulciți.
Semințele de susan și de floarea-soarelui nu doar că asigură o textură foarte crocantă, dar sunt și o sursă excelentă de fibre, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. În plus, sunt ușor de găsit și au un preț modic.
Untul de arahide sau de migdale asigură doza de proteine care face acest desert să fie și gustos, dar și foarte sățios. Oricare dintre cele două tipuri de unt vegetal ai alege rezultatul va fi la fel de bun. La interior prăjiturile vor fi ușor cremoase. Încearcă și rețeta de prăjitura Albinița.
Ce fel de miere se folosește
Pentru îndulcire ai nevoie de miere care, deși are un aport caloric important, conține vitamine și minerale de care organismul tău are nevoie pentru o imunitate bună.
Alege miere polifloră sau una mai densă pentru că va lega mai bine ingredientele. Dacă vrei să dai prăjiturilor note florale diferite, poți alege miere de salcâm, de tei sau orice alt tip îți place.
Fulgii de cocos trebuie să fie cât mai bine mărunțiți și neapărat neîndulcit pentru ca desertul să aibă un conținut caloric cât mai scăzut. Descoperă și rețeta de sos de miere și lămâie.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o tavă se pun semințele de susan și cele de floarea-soarelui și se dau la cuptor până când devin aurii. Se lasă deoparte.
Mierea și untul de arahide se pun într-o crăticioară și se pun pe foc mediu amestecând constant până se omogenizează. Într-un bol mare se amestecă făina de migdale și cocos, semințele de susan și cele de floarea-soarelui. Apoi se adaugă amestecul de miere și unt de arahide și se amestecă bine până se încorporează perfect.
Folosind o lingură sau o cupă se ia din aluat și se pune pe o tavă pe care s-a pus înainte o foaie de copt. Se apasă fiecare prăjitură cu spatele unei linguri. Se dă tava la cuptor pentru 7-9 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.