Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți place gustul și aroma fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în diferite rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură. Îi vei răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios dar și spectaculos.

Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură, alături de două cești albe
Galerie foto

Galerie foto

Zmeura și frunzele de mentă oferă desertului un plus de culoare și arome deosebite / Profimedia Images

Rețetele de tarte sunt printre cele mai apreciate, atât datorită gustului cât și al aspectului cuceritor. Sunt rețete foarte versatile pentru că te poți juca cu ingredientele, preparând diferite combinații.

Citește și

Crusta pentru tarte se poate prepara fie din biscuiți cu unt, fie din aluat fraged, foarte simplu. Umplutura o poți alege după propriul gust. Poți opta pentru diferite creme fierte sau preparate la rece, dar și pentru fructe proaspete sau transformate în dulceață. Un exemplu de tartă cu fructe îl poți descoperi în rețeta de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale. În continuare urmărește rețeta detaliată pentru tarta cu mango.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tartei constă în pregătirea crustei de biscuiți peste care se va pune crema și elementele de decor. Aceasta necesită un timp de pregătire și unul de coacere.

Cum prepari crusta de biscuiți pentru tartă cu cremă de mango și vanilie

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pune biscuiții digestivi în recipientul unui blender sau al robotului și adaugă peste ei curmalele. Mărunțește bine ingredientele, apoi transferă-le într-un bol.  Adaugă peste ele untul rece, tăiat în cuburi. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, folosind vârfurile degetelor. Adaugă și 1-2 linguri de apă rece, pentru a potrivi consistența aluatului.

Unge forma de tartă cu puțin unt și întinde aluatul de biscuiți și curmale în ea. Modelează aluatul după forma de copt, atât la bază cât și pe lateralele acesteia. Apoi coace-l pentru 12 minute la 200 de grade Celsius.

Descoperă aici mai multe tipuri de aluat pentru tarte.

Între timp prepară crema de vanilie

Pune într-o crăticioară gălbenușurile și adaugă peste ele zahărul pudră și un praf de sare. Adaugă și amidonul diluat cu puțin lapte rece și omogenizează bine compoziția. Apoi, adaugă treptat și restul de lapte, amestecând energic. Fierbe crema, amestecând continuu până când se îngroașă ca o budincă. Stinge focul și acoperă crema la contact cu folie de prospețime. Las-o să se tempereze ușor.

Între timp, hidratează gelatina în apă rece, apoi scurge-o, dacă folosești folii sau dilueaz-o dacă folosești granule. Adaug-o în crema ușor caldă și amestecă intens pentru omogenizare.

Acoperă din nou crema și las-o să se răcească. Curăță fructul mango și pasează-l ca pentru piure, adăugând și sucul de lămâie. Apoi, adaugă piureul de mango peste crema de vanilie. Amestecă compoziția obținută cu frișca bătută. Întinde crema de mango cu vanilie peste crusta de biscuiți și niveleaz-o uniform la suprafață. Punem delicioasa tartă cu cremă de mango și vanilie la rece pentru aproximativ 2 ore.

În acest interval de timp crema va deveni mai fermă și vei putea porționa tarta frumos. Pentru decor, taie merele în felii subțiri și stropește-le cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Decorează tarta cu aceste felii de mere, dar și cu zmeură proaspătă și frunzulițe de mentă, pentru un contrast de culoare și arome deosebite.

Dacă ești în căutarea mai multor rețete de tartă, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu brânză și fructe de pădure.

Citește și
Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură, alături de două cești de cafea
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de decorare al tartei, cu felii de mere
Colaj de poze cu pașii pentru prepararea crustei de biscuiți pentru tartă
Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură, alături de două cești albe
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Galerie foto
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Galerie foto
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Galerie foto
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Echipa care a câștigat proba de azi. Ce au avut concurenții de gătit și cine i-a jurizat
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Echipa care a câștigat proba de azi. Ce au avut concurenții de gătit și cine i-a jurizat
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Echipa care a câștigat proba de azi. Ce au avut concurenții de gătit și cine i-a jurizat
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide