Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Când spui toamnă, spui și conopidă pane la cuptor. Este atât de versatilă, încât poți să o prepari în moduri pe care să le adore întreaga familie. Una dintre cele mai populare și delicioase rețete este cea de conopidă pane. Este o combinație perfectă de textură crocantă și gust rafinat, iar ceea ce este și mai important, este mai sănătos decât variantele prăjite.

Cristina Catană
Publicat: 14 octombrie 2023, 07:00
Conopidă pane la cuptor se poate servi cu sos de usturoi / Shutterstock

Conopida pane la cuptor poate fi aperitiv, fel principal, garnitură sau gustare. Tu hotărăști în ce mod o consumi și ce poți să îi pui alături. De cele mai multe ori se potrivește cu sosuri, iar cel mai bine se completează cu cele care au la bază mărar sau usturoi.

Alte variante sunt sosul de roșii, sosul tahini sau sosurile picante cu chilli.

Citește și

Conopida pane, la cuptor, este o alternativă mai sănătoasă pentru că necesită o cantitate mai mică de ulei decât varianta tradițională de conopidă pane prăjită.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță conopida, apoi se desface în buchețele sau se taie felii. Buchețelele sau feliile trebuie să aibă dimensiuni aproximativ egale pentru a asigura o gătire uniformă.

Cum prepari rețeta de conopidă pane

Într-un bol, se combină pesmetul, parmezanul ras, usturoiul granulat, pudra de ceapă, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Se amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.

Într-un alt bol, se bat ouăle până când se omogenizează.

Se ia fiecare bucată de conopidă și se trece întâi prin ouă bătute, astfel încât să fie acoperită bine. După aceea, se scurge excesul de ou și se trece prin amestecul de pesmet astfel încât să se lipească bine de conopidă.

Se așează buchețelele de conopidă pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu ușor unsă cu ulei. Se lasă spațiu între bucățile de conopidă pentru a permite aerului să circule și a obține o crustă crocantă.

Cum coci conopida pane

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se coace conopida timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când buchețelele sunt aurii și crocante. La jumătatea timpului se întorc pe partea opusă pentru a se găti uniform. După ce conopida pane la cuptor este gata, se servește caldă, cu o sos de iaurt și mărar sau cu sosul preferat.

Evitând prăjirea, alimentele au cu 30% mai puține grăsimi

Coacerea alimentelor la cuptor face ca acestea să conțină o cantitate mai mică de grăsimi decât atunci când sunt prăjite. Totuși, acest lucru depinde de tipul de alimente, de modul în care sunt pregătite și de cât timp sunt gătite.

Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Află ce spun specialiștii.

Cu toate acestea, în general, coacerea la cuptor implică utilizarea unei cantități mai mici de ulei, ceea ce face ca alimentele să fie mai sănătoase din punct de vedere nutrițional.

În general, prin coacere la cuptor, puteți reduce cantitatea de grăsime în alimente cu aproximativ 30% sau mai mult în comparație cu prăjirea. Cu toate acestea, acest procent variază în funcție de rețetă. Este important să folosești cu măsură uleiul sau grăsimea atunci când folosești cuptorul pentru a menține un echilibru sănătos în dietă.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă