Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ai preparat gem din diferite tipuri de fructe și dorești să-i testezi gustul în deserturi, îți recomandăm să încerci o rețetă de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe. Îi vei răsfăța pe cei dragi la micul dejun sau în pauza dintre mese cu astfel de cornuri pufoase și gustoase.

Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
Galerie foto

Galerie foto

Cornurile sunt ideale și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou / Shutterstock

Aluatul pentru cornuri se prepară cu puțină drojdie. Este ușor asemănător cu aluatul pentru cozonac, dar nu necesită îndulcire. Nu necesită nici timp îndelungat de dospire, pentru că vei modela cornurile de dimensiuni mai mici și se vor coace mai rapid. Pentru umplutură poți alege gemul preferat, important este să nu fie lichid. Gemul de prune este cel mai recomandat pentru astfel de cornuri, urmat de gemul de caise. Iar dacă dorești un gem mai aromat, poți opta pentru gemul de căpșuni sau cel de zmeură.

Citește și

Poți prepara cantitate mai mare de cornuri și să le depozitezi în pungi de hârtie, la loc răcoros. Pot constitui baza gustărilor de la școală pentru copii sau de la birou pentru adulți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de cornuri pufoase cu unt, perfecte pentru micul dejun și pachete. Iar mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării aluatului pentru cornuri. Este important ca acestea să ajungă la temperatura camerei, pentru reușita unui aluat pufos.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe

Topește untul la bain marie sau la microunde și lasă-l la răcit. Amestecă oul cu un praf de sare și vanilia și lasă-l deoparte.

Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o bine cu drojdia uscată. Folosind drojdie granulată, nu din cea proaspătă, nu este nevoie să o lași la activat înainte de a o include în aluat. Creează un loc adânc la mijloc și pune acolo oul și iaurtul. Amestecă aceste ingrediente înglobând și făina din bol pe măsură ce se formează aluatul adaugă și untul topit.

Frământă bine aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Frământă-l mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Pune-l înapoi în bol, acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l la dospit pentru 40-50 de minute.

După acest interval de timp împarte aluatul în 2 părți egale. Modelează-le în forme sferice, apoi întinde-le în foi circulare. Decupează fiecare foaie în 6 triunghiuri.

Pune câte o linguriță de gem la baza triunghiurilor și rulează de la bază către vârf. Așază cornurile astfel modelate în tavă, pe hârtie de copt. Presară puțină făină peste ele, acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le la dezvoltat doar până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi introdu tava în cuptor și coace delicioasele cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe, pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă-le să se răcească și presară zahăr pudră peste ele. Sunt delicioase și ușor calde.

Dacă nu dorești să folosești aluat dospit pentru prepararea cornurilor, poți încerca rețeta aluatului fraged.

Citește și
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe, într-un bol, un corn secționat

Galerie foto

Șase cornuri coapte și presărate cu zahăr pudră
Femeie modelând cornuri din aluat dospit și așezându-le în tavă
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
+21
CELE MAI CITITE
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Tort egiptean porționat
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
Galerie foto
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac coaptă și porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto
Pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specială
Pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specială
Trei scovergi cu brânză pe un platou, una secționată
Galerie foto
Scovergi cu brânză. Rețeta bunicii din caietul îngălbenit de vreme
Scovergi cu brânză. Rețeta bunicii din caietul îngălbenit de vreme
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Kimchi servit pe o farfurie albă
09:00
Kimchi. Cele mai populare murături coreene Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Fursecuri daneze cu unt servite pe platouri albastre
08:00
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare
Cartofi confiați într-un bol
07:00
Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii
fructe de mare stricate
06:00
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
10 decembrie, 09:00
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Ce condimente se pun la carnea de vită ilustreate cu ajutorul unei fripturi pe un blat de lemn și două castroneșe cu sare și boabe de piper
10 decembrie, 08:00
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Rețete de post rapide puse pe masă
10 decembrie, 07:00
7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia 7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia
O femeie care ia gustări de noapte
10 decembrie, 06:00
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
1
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Această rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă...
Un castron plin cu guacamole oxidat
2
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că...
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
3
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Pentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios....
cartofii copți perfecți puși pe o tavă
4
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și...
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
5
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
O porție de cartofi de post, la cuptor, poate fi cina ta delicioasă și rapidă. Se fac atât de simplu încât în 10 minute poți pune tava la cuptor, iar în...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Bugetarii care vor primi salarii mărite cu 20% în 2024. Bugetul pe anul viitor, aşteptat să fie adoptat de Guvern până la sfârşitul săptămânii

Bugetarii care vor primi salarii mărite cu 20% în 2024. Bugetul pe anul viitor, aşteptat să fie adoptat de Guvern până la sfârşitul săptămânii

Bugetarii care vor primi salarii mărite cu 20% în 2024. Bugetul pe anul viitor, aşteptat să fie adoptat de Guvern până la sfârşitul săptămânii
Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi

Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi

Cum arată socrii lui Gică Hagi şi Gică Popescu. Imagini rare cu bunicii lui Ianis şi Kira Hagi
Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat
Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare
Țările europene cu cel mai mic cost al vieții. Pe ce poziție se află România

Țările europene cu cel mai mic cost al vieții. Pe ce poziție se află România

Țările europene cu cel mai mic cost al vieții. Pe ce poziție se află România
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune
Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata
Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul Met Gala din 2022. Uitați, bustul ăsta se va revărsa

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”
Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente
fresh
Baclava de post porționată în tavă
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
închide