Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ai preparat gem din diferite tipuri de fructe și dorești să-i testezi gustul în deserturi, îți recomandăm să încerci o rețetă de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe. Îi vei răsfăța pe cei dragi la micul dejun sau în pauza dintre mese cu astfel de cornuri pufoase și gustoase.

Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
Galerie foto

Galerie foto

Cornurile sunt ideale și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou / Shutterstock

Aluatul pentru cornuri se prepară cu puțină drojdie. Este ușor asemănător cu aluatul pentru cozonac, dar nu necesită îndulcire. Nu necesită nici timp îndelungat de dospire, pentru că vei modela cornurile de dimensiuni mai mici și se vor coace mai rapid. Pentru umplutură poți alege gemul preferat, important este să nu fie lichid. Gemul de prune este cel mai recomandat pentru astfel de cornuri, urmat de gemul de caise. Iar dacă dorești un gem mai aromat, poți opta pentru gemul de căpșuni sau cel de zmeură.

Citește și

Poți prepara cantitate mai mare de cornuri și să le depozitezi în pungi de hârtie, la loc răcoros. Pot constitui baza gustărilor de la școală pentru copii sau de la birou pentru adulți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de cornuri pufoase cu unt, perfecte pentru micul dejun și pachete. Iar mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării aluatului pentru cornuri. Este important ca acestea să ajungă la temperatura camerei, pentru reușita unui aluat pufos.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe

Topește untul la bain marie sau la microunde și lasă-l la răcit. Amestecă oul cu un praf de sare și vanilia și lasă-l deoparte.

Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o bine cu drojdia uscată. Folosind drojdie granulată, nu din cea proaspătă, nu este nevoie să o lași la activat înainte de a o include în aluat. Creează un loc adânc la mijloc și pune acolo oul și iaurtul. Amestecă aceste ingrediente înglobând și făina din bol pe măsură ce se formează aluatul adaugă și untul topit.

Frământă bine aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Frământă-l mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Pune-l înapoi în bol, acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l la dospit pentru 40-50 de minute.

După acest interval de timp împarte aluatul în 2 părți egale. Modelează-le în forme sferice, apoi întinde-le în foi circulare. Decupează fiecare foaie în 6 triunghiuri.

Pune câte o linguriță de gem la baza triunghiurilor și rulează de la bază către vârf. Așază cornurile astfel modelate în tavă, pe hârtie de copt. Presară puțină făină peste ele, acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le la dezvoltat doar până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi introdu tava în cuptor și coace delicioasele cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe, pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă-le să se răcească și presară zahăr pudră peste ele. Sunt delicioase și ușor calde.

Dacă nu dorești să folosești aluat dospit pentru prepararea cornurilor, poți încerca rețeta aluatului fraged.

Citește și
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe, într-un bol, un corn secționat
Galerie foto

Galerie foto

Șase cornuri coapte și presărate cu zahăr pudră
Femeie modelând cornuri din aluat dospit și așezându-le în tavă
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
+21
CELE MAI CITITE
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta Hips Dont Lie. Piesa a împlinit 20 de ani 
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta „Hips Don’t Lie”. Piesa a împlinit 20 de ani 
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta „Hips Don’t Lie”. Piesa a împlinit 20 de ani 
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
fresh
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
închide