Cornulețe cu brânză și caise deshidratate, perfecte pentru momentele dulci
Dacă îți place combinația de brânză cu caise în deserturi, încearcă și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate. Sunt delicioase și sunt perfecte pentru pauza de cafea sau de ceai.
Galerie foto
Aluatul pentru cornulețe se prepară foarte simplu, folosind praf de copt și unt în compoziție. Nu este un aluat dospit, deci nu aștepți timp îndelungat pentru pregătirea cornulețelor. Este un aluat pe care îl poți folosi și la foile pentru prăjituri, dar și pentru tarte. Iar combinația dintre brânza dulce, aromatizată cu vanilie și caisele deshidratate este una absolut delicioasă.
Chiar dacă necesită mai mult timp pentru modelarea lor, cornulețele merită preparate, pentru că sunt delicioase și spornice. În plus, se pot păstra timp mai îndelungat, depozitate în pungi de hârtie, la loc răcoros.
Descoperă aici și o rețetă de cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat. Iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru cornulețe cu brânză și caise deshidratate.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fraged pentru cornulețe. Chiar dacă nu este un aluat dospit și aluatul fraged are nevoie de un timp de relaxare pentru a se dezvolta mas de gluten din făină. În intervalul de timp cât aluatul se relaxează, poți pregăti compoziția de brânză.
Cum prepari aluatul pentru cornulețe cu brânză și caise deshidratate
Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o cu sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și frământă ingredientele cu vârful degetelor până când rezultă o compoziție nisipoasă. Adaugă, pe rând, gălbenușurile și smântâna. Omogenizează după fiecare, apoi frământă aluatul până când devine compact. Dă formă sferică aluatului, așază-l pe un blat de lemn și acoperă-l cu un bol de sticlă. Lasă-l la odihnit timp de 15 minute și ocupă-te de pregătirea compoziției pentru umplutură.
Pune într-un bol brânza proaspătă cu zahărul pudră și sarea. Amestecă-le bine, apoi adaugă cele două albușuri. Taie caisele deshidratate în bucăți mai mici și amestecă-le în compoziția de brânză. Completează cu o lingură de griș pentru a absorbi din zerul de la brânză.
Cum formezi și coci cornulețele
După ce s-au scurs cele 15 minute de odihnă a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Înlătură bolul de deasupra aluatului și împarte aluatul în 4 bucăți. Modelează fiecare bucată de aluat sub formă sferică. Apoi întinde-le, pe rând pe masa presărată cu făină, în câte o foaie circulară. Secționează fiecare foaie de aluat în 8 forme triunghiulare. Adaugă câte o linguriță din compoziția de brânză cu caise deshidratate la baza fiecărui triunghi. Apoi rulează-le de la bază către vârf.
Pune hârtie de copt în tava cuptorului și așază cornulețele în ea. Introdu tava în cuptor și coace delicioasele cornulețe cu brânză și caise deshidratate, la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute.
Decorează-le cu zahăr pudră și te poți bucura de gustul lor alături de prieteni și familie.
Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari cornulețe, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.
Galerie foto