Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Chef Roxana Blenche propune o rețetă care va impresiona toate soacrele, așa cum spune chiar ea. Deci dacă ești dispusă să-ți etalezi calitățile de gospodină în fața mamei partenerului de cuplu, atunci fă cu încredere această tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi.

Publicat: 16 iulie 2022, 18:43 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:06
Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi, într-un bol de culoare gri.
Pentru ca bucățile de carne să fie aromate perfect e bine de știut că condimentele se adaugă după ce aceasta s-a rumenit deja în cratiță / Shutterstock

Chiar dacă poate părea o rețetă banală, ingredientele alese și plating-ul sunt detaliile care fac diferența. Sfaturile Roxanei Blenche sunt de mare ajutor pentru a avea succes cu această rețetă.

Ingrediente

Mod de preparare

Această tocăniță de porc cu ciuperci uscate nu se prepară deloc greu și nici timpul de gătire nu este foarte mare. Pentru început, adună toate ingredientele pe bancul de lucru. În acest fel, le vei avea la îndemână și te vei organiza mai ușor.

Cum se gătește fleica de porc

Primul pas în prepararea acestei rețete este să pornești plita, iar mai apoi să adaugi 30 de ml de ulei de floarea soarelui. Taie ceapa cu ajutorul tehnicii brunoise (cuburi cu laturi egale de 2 mm x 2 mm) și pune-o în ulei încins ca să se călească. Adugă cimbru proaspăt peste ea.

Cât timp se călește ceapa, taie fleica de porc în cuburi. Carnea se adaugă și ea peste ceapă și cimbru, iar mai apoi presară o linguriță mică de boia afumată și boia dulce, aproximativ 3 grame. Adaugă și 1 gram de sare și 2 grame de piper.

După ce ingredientele deja adăugate s-au călit, se adaugă apă. Cantitatea de lichid trebuie să treacă puțin peste carne.

Mai apoi se adaugă pulberea de hribi, aproximativ 2 grame și se amestecă totul foarte bine. Tot acum este momentul să adaugi și bulionul de ardei. După toți acești pași, lasă carnea să fiarbă puțin și te poți ocupa de piureul de cartofi.

Mod de preparare pentru piureul de cartofi

Aceștia se toacă în cuburi. Dacă vrei să faci un piure tradițional, atunci ai nevoie doar de lapte, unt și cartofi. Dacă în schimb vrei să-i impresionezi pe cei invitați la masă cu un piure franțuzesc, atunci trebuie să știi că acesta se prepară cu un raport egal între unt și cartofi. Adică dacă pui 500 de grame de cartofi la fiert, atunci trebuie să folosești 500 de grame de unt.

Cartofii tăiați se pun în apă la fiert cu 2 grame de sare.

Cât cartofii sunt pe foc, ia mixul de ciuperci uscate și pune-le la rehidratat în apă rece.

După ce cartofii au fiert, aceștia se zdrobesc cu ajutorul unui tel. Pentru realizarea unui piure fin ai nevoie de un bol, de o sită și de o spatulă din silicon. Cartofii se trec prin sită cu ajutorul spatulei.

Pune mai apoi 100 de grame de unt în cartofii trecuți prin sită și după ce acesta s-a topit în întregime adaugă ceapă verde tocată mărunt. Adaugă mai apoi laptele.

Cum să faci un plating apetisant

Pentru plating e nevoie ca piureul să fie pus într-un poș pentru ornat ca să-i scoți tot aerul.

Tot cu poșul aranjezi piureul și în farfurie. Chef Roxana Blenche a propus ca acesta să fie pus în farfurie sub formă de dantelă, dar îți vei da seama mai bine din video-ul atașat articolului. Descoperă și alte tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, oferite de Roxana Blenche.

Mai apoi ia din tocăniță și pune-o în mijlocul piureului. Aranjează microplante peste piure și tocăniță. Acestea nu numai că vor da un aspect plăcut farfuriei, dar conțin și nutrienți cu beneficii multe pentru sănătatea organismului.

 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi de urmat pentru rețeta de tocăniță de porc cu ciuperci uscate

E foarte important ca laptele să fie rece atunci când este adăugat în tocănița de porc. De fiecare dată trebuie să fii atentă la calitatea ingredientele folosite în preparatele tale. Atunci trebuie să știi că e recomandat ca fleica să aibă și puțină grăsime pe ea.

De ce? Pentru că deși nu este neapărat sănătoasă și nu face bine organismului, grăsimea este cea care dă de fapt gustul de neegalat al mâncării. Un alt lucru la care trebuie să fii atentă atunci când cumperi carne este culoarea grăsimii. Aceasta trebuie să fie albă ca să fie proaspătă. Dacă ea are o culoare ușor gălbuie, atunci este aproape stricată, deci nu mai este bună de utilizat în preparate.

Pentru ca bucățile de carne să fie aromate perfect e bine de știut că condimentele se adaugă după ce aceasta s-a rumenit deja în cratiță. Ele nu se pun în mâncare atunci când se adaugă apa. De ce? Pentru că își eliberează cel mai bine aroma atunci când sunt prăjite.

Cel mai important sfat pentru realizarea unui piure fin este să nu adaugi untul și laptele înainte să-i treci prin sită. Altfel textura lor va deveni cleioasă.

CELE MAI CITITE
Prăjitură cu cireșe și cocos porționată în tava de copt
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Crochete din mămăligă cu parmezan pe un platou rotund de lemn, alături de un bol cu sos de brânzeturi și o solniță
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Înghețată de căpșuni cu cireșe în bol, decorată cu mentă, cireșe și căpșuni, alături de un bol cu cireșe
08:16
Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
07:46
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
17 iunie, 08:57
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
17 iunie, 06:51
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, decorată cu cimbru, alături de un recipient de sticlă cu ulei și verdeață și frunze de busuioc
16 iunie, 12:26
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Gem de căpșuni fără conservanți în borcan și în lingură, alături de un bol cu căpșuni proaspete
16 iunie, 12:21
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
15 iunie, 12:30
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Înghețată de căpșuni cu banane în caserolă cu lingură și într-un cornet, alături de căpșuni proaspete, două cornete de înghețată și o banană tăiată în rondele
15 iunie, 12:29
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
1
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Rețeta de cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere este cea mai ușoară variantă de umplere a prăjiturilor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente și poate fi...
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
2
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru...
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
3
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi...
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
4
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase. Combinația de brânză...
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
5
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Parteneri
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre semnele surori
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
fresh
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
închide