Cremes cu vanilie. Rețetă de Cremșnit cu foi preparate în casă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Una dintre cele mai cremoase prăjituri, mult îndrăgită de iubitorii deserturilor este cremesul sau cremșnitul. Dacă nu ai preparat-o până acum, iți oferim mai jos rețeta pentru Cremes cu vanilie.

Porție de cremes cu vanilie
Galerie foto

Galerie foto

Pentru o aromă și mai intensă, cremesul se decorează cu zahăr pudră vanilat / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria austro-ungară. O mai poți întâlni și sub denumirile de Crempita, Krémes, Kremschnitte, Cremeschnitte. Iar varianta franțuzească a prăjiturii se găsește sub denumirea de Millefeuille. Indiferent de denumire sau de bucătăria căreia îi aparține, rețeta merită preparată pentru că este delicioasă și spectaculoasă.

Citește și

Prăjitura se compune din 2 foi de aluat foietaj și o delicioasă și aromată cremă de vanilie. Aluatul foietaj îl găsești și în comerț, dar dacă timpul îți permite, ar fi ideal să îl prepari acasă. Poți prepara din timp o cantitate mai mare de aluat foietaj și să faci din ea pachete de 400 sau de 800 de grame. Vezi aici cum se prepară rețeta de aluat foietaj. Mai jos poți urmări rețeta celei mai cremoase prăjituri care cucerește instant cu gustul și aspectul ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului foitaj care necesită mai multe etape și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp poți prepara crema de vanilie.

Cum prepari foile de aluat pentru Cremes cu vanilie

Pune într-un bol cele două gălbenușuri, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă. Apoi încorporează, treptat, făina.

În alt bol, amestecă 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină.

Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu 2/3 din amestecul de unt cu făină. Apoi împăturește-o în trei. Procedează ca și când împăturești o coală de hârtie în trei.

Apasă ușor cu sucitorul, pachetul de aluat și întinde peste el restul de compoziție de unt cu făină. Împăturește-l din nou în trei. Împachetează pachetul de aluat în folie de prospețime și pune-l la rece pentru minim 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade.

Secționează pachetul de aluat pentru Cremes cu vanilie în două părți egale. Întinde prima parte de aluat pe dosul unei tăvi cu laturile de aproximativ 23/36 cm, unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină. Înțeapă foaia de aluat din loc în loc cu furculița. Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru 10-12 minute la 180 de grade Celsius. Pe a doua foaie de aluat o secționezi în dreptunghiuri egale, înainte de coacere.

Descoperă și o rețetă de foi cu cacao coapte pe dosul tăvi.

Cum prepari crema de vanilie

Separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă-le și pe cele două rămase de la prepararea aluatului. Adaugă 50 de grame de zahăr și mixează albușurile până când obții o bezea consistentă.

Pune 1 litru de lapte într-o oală, la fiert. 250 ml de lapte amestecă-le cu amidonul, iar gălbenușurile amestecă-le cu 150 gr de zahăr și un praf de sare. Apoi amestecă cele două compoziții și toarnă peste acestea laptele fierbinte, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de vanilie până când capătă consistența unei budinci. La final de fierbere adaugă și extractul de vanilie.

Încorporează imediat în crema fierbinte și bezeaua de albușuri, adăugată în două tranșe. Astfel se vor găti și albușurile.

Descoperă și o rețetă simplă de cremă de mascarpone și frișcă.

Pune o folie de prospețime în interiorul tăvii și așază foaia de aluat întreagă în ea. Peste foaie întinde crema ușor caldă. Așază deasupra cremei dreptunghiurile din a doua foaie. Acoperă cu folie de prospețime deliciosul cremes cu vanilie și dă-l la rece pentru 5-6 ore. Apoi îl poți porționa și decora cu zahăr pudră. Servește-l cu poftă alături de cei dragi.

Dacă mai dorești o altă rețetă de prăjitură cu multă cremă, îți recomandăm să prepari prăjitura Krem a la Krem.

Citește și
Porție de cremes cu vanilie
Galerie foto

Galerie foto

Cremes cu vanilie în tavă, acoperit cu folie de prospețime
Cremă de vanilie întinsă peste foaia de aluat, în tavă
Colaj de poze cu pașii de preparare a foilor de cremșnit
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Bolojan anunţă concedieri printre bugetari: Trebuie făcute reduceri. Singurii care vor primi măriri
Bolojan anunţă concedieri printre bugetari: "Trebuie făcute reduceri". Singurii care vor primi măriri
Bolojan anunţă concedieri printre bugetari: "Trebuie făcute reduceri". Singurii care vor primi măriri
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Crăciun 2025: Felicitări cu mesaje Crăciun Fericit de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 25 decembrie
Crăciun 2025: Felicitări cu mesaje „Crăciun Fericit” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 25 decembrie
Crăciun 2025: Felicitări cu mesaje „Crăciun Fericit” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 25 decembrie
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide