Ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Un desert gustos și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți place combinația de mere cu nuci în deserturi, îți oferim o rețetă delicioasă de ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Prepar-o și îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul spectaculos.

Ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte pe un platou, alături de farfurii cu furculițe și două mere
Galerie foto

Galerie foto

Rulada se decorează cu nuci pe laterale și cu felii de mere deasupra / Profimedia Images

Merele și nucile sunt ingredientele de care te poți bucura pe tot parcursul anului. Le găsești atât în piață cât și în magazinele de cartier, sau în hipermarketuri. În plus, sunt adorate de toată lumea, deci le poți combina cu succes în rețetele de deserturi. Rulada mai conține și o delicioasă cremă de vanilie care care se combină perfect cu merele și nucile.

Citește și

Poți prepara o cremă la rece, dacă nu ai timp suficient pentru fierberea cremei. Îți oferim în acest scop o rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă, perfectă pentru o astfel de ruladă. Iar mai jos, poți urmării rețeta ruladei cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru a ingredientelor pentru foaia de ruladă. Lasă-le să ajungă la temperatura camerei pentru a le putea amesteca bine. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari foaia de aluat pentru ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă câte o lingură de zahăr în timp ce le amesteci continuu. Când bezeaua devine fermă, adaugă, unul câte unul, gălbenușurile.  Apoi, adaugă lingură cu lingură făina trecută prin sită.

Pune hârtie de copt în tavă, întinde în ea compoziția pentru foaia de ruladă și niveleaz-o uniform la suprafață.

Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, așază deasupra foii de ruladă un ștergar umezit, dar bine scurs și las-o să se răcească. Ștergarul va ajuta foaia de ruladă să nu se usuce.

Cum prepari crema de vanilie și merele caramelizate

Amestecă într-un bol amidonul cu făina. Adaugă puțin lapte rece și omogenizează amestecul. Pune restul de lapte la fiert cu un praf de sare și zahărul. Adaugă-l fierbinte peste compoziția de făină cu amidon, amestecând continuu până la omogenizare. Pune vasul cu crema de vanilie la foc și fierbe crema până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După ce ai ridicat vasul de pe foc, adaugă în cremă esența de vanilie. Apoi așază direct peste cremă o folie de prospețime. Lasă crema la loc răcoros până când este bine răcită. După răcire, încorporează în cremă untul moale.

Descoperă aici și cum poți prepara rețeta de cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi.

Taie merele în cuburi micuțe și pune-le într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă merele să se caramelizeze, amestecându-le ușor. Spre final, adaugă și pudra de scorțișoară. Lasă merele să se tempereze ușor în sirop apoi transferă-le într-o sită, la scurs. Rumenește ușor și nucile în cuptor, așezate într-o tavă pe hârtie de copt, apoi le mărunțești

Cum montezi delicioasa ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte

După ce s-a răcit foaia de ruladă răstoarn-o pe un platou mare și îndepărtează hârtia de copt. Glazureaz-o cu siropul scurs de la mere pentru a se însiropa ușor.

Peste foaie întinde 2/3 din crema de vanilie în strat uniform. Apoi presară peste ea cuburile de mere caramelizate. Ruleaz-o strâns, împacheteaz-o în hârtie de copt și pune-o la rece pentru 2-3 ore. Apoi întinde peste ea crema oprită și aplică pe laterale nucile mărunțite. Pune din nou rulada la rece pentru minim 30 de minute, apoi o poți porționa frumos. Decoreaz-o cu felii de mere stropite cu cuc de lămâie pentru a nu oxida.

Dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi cu mere, îți mai oferim pentru data viitoare și o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars.

Citește și
Ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte porționată pe un platou, alături de farfurii cu furculițe, un borcan cu nuci și două mere
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de decorare a ruladei cu cremă
Pasul de rulare al foi cu mere caramelizate în interior
Pasul de adăugare a cuburilor de mere caramelizate peste foaia de ruladă cu cremă de vanilie
+2
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Chec cu morcovi și nuci porționat
Galerie foto
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide