Doradă cu legume și lămâie la cuptor
Pentru atunci când dorești să introduci în meniul unei zile și un preparat cu pește, îți recomandăm o rețetă de doradă cu legume și lămâie la cuptor.
Galerie foto
Peștele doradă este un pește cu carne albă, sărac în calorii, dar bogat în vitamine și minerale. Conține în special vitaminele din categoria B. Este una dintre opțiunile sănătoase, pentru atunci când dorești să introducem peștele în dieta ta. O porție de doradă medie îți poate oferi doza zilnică recomandată de vitamine și minerale pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.
Ca și alte tipuri de pește și dorada se poate prepara în diferite moduri. Poate fi preparat pe grătar sau grill, poate fi prăjit în tigaie sau preparat la cuptor. Specialiștii recomandă chiar și consumul în stare crudă. Descoperă aici și o rețetă de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Mai jos, descoperă rețeta de doradă la cuptor, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea celor doi pești, dar și a legumelor aferente.
Curăță pești de solzi și scoate din ei măruntaiele, Dacă nu sunt deja eviscerați, clătește-i cu apă rece, mai ales în interior și șterge-i cu prosoape de hârtie. Curăță cele două cepe, clătește-le și toacă-le în fâșii. Usturoiul îl desfaci în grăunți pe care îi cureți și îi strivești ușor. Dacă sunt striviți își vor degaja mai bine aroma în timpul tratamentului termic. Spală bine lămâile și porționează-le în felii mai subțiri. Taie și roșiile în rondele, după ce le clătești cu apă rece.
Cum prepari doradă cu legume și lămâie la cuptor
După ce ai pregătit peștii, lămâile și legumele pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune ulei într-o formă termorezistentă și adaugă crenguțe de cimbru și foile de dafin. Presară sare și piper peste pești, dar și în interiorul acestora. Apoi umple-i cu felii de lămâie, fâșii de ceapă, 1-2 grăunți de usturoi și crenguțe mici de cimbru.
Descoperă aici și o rețetă simplă și delicioasă de plachie de pește.
Așază în tava cu ulei și condimente restul de ceapă, grăunții de usturoi striviți și rondele de roșii. Mai presară sare și piper, apoi așază cei doi pești doradă umpluți. Mai adaugă felii de lămâie și pune tava în cuptor pentru 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
Peștele nu necesită timp îndelungat de preparare, carnea acestuia se pătrunde foarte rapid. Cu 10-15 minute înainte de stingerea focului, mai unge peștii cu sosul din tavă.
Servește-i cu o garnitură de cartofi, de orez, sau după preferințe. Din legumele coapte împreună cu peștii poți prepara un sos cu care îi glazurezi în timpul servirii.
Dacă nu știi ce garnitură să prepari, îți oferim și o rețetă de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi.
Galerie foto