Crumble cu caise și fulgi de migdale. Desert simplu din puține ingrediente

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Printre cele mai simple și rapide rețete de deserturi cu fructe se numără rețetele de crumble. Încearcă și tu o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale, pentru momentele dulci ale zilei.

Două boului cu crumble cu caise și fulgi de migdale și două lingurițe
Galerie foto

Galerie foto

Caisele pot fi aromatizate cu vanilie, scorțișoară sau cu ambele / Shutterstock

Deosebit la aceste deserturi este aluatul fraged și sfărâmicios. Acesta se poate prepara în mai multe moduri. Rețeta clasică este una simplă și rapidă, din doar 3-4 ingrediente. Ingredientele de bază sunt untul și făina. Însă pe lângă acestea mai poți adăuga și un ou, dar și și fulgi de migdale, cereale sau alte ingrediente crocante. Umplutura poate fi din fructe proaspete, fructe congelate, din compot, dat și gem sau dulceață de fructe.

Citește și

Aluatul de crumble poate fi adăugat și deasupra altor tipuri de prăjituri. Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble. În continuare poți urmări rețeta detaliată pentru deliciosul crumble cu caise și fulgi de migdale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea caiselor. Acestea necesită spălare, ștergere și secționare în jumătăți, pentru a le îndepărta sâmburii. Nu arunca sâmburii. Când ai timp, sparge-i, curăță-i și pune-i la uscat. Îi poți folosi la diferite rețete de deserturi. Au gustul și aroma asemănătoare migdalelor.

Cum prepari crumble cu caise și fulgi de migdale

După ce ai pregătit caisele, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește vasele în care coci desertul. Este ideal să prepari desertul în vase mici, cu capacitatea cât o porție. Vasele ramekin sunt cele mai folosite la astfel de deserturi, sau alte boluri asemănătoare.

Descoperă aici și o rețetă de tartă cu aluat împletit, gem și crumble.

Unge interiorul a patru astfel de vase cu puțin unt moale. Apoi așază la baza lor jumătățile de caise cu partea secționată în sus. Presară puțin zahăr vanilat sau scorțișoară, sau chiar din ambele, peste ele. Lasă-le deoparte până când prepari aluatul de crumble.

Pentru a prepara aluat de crumble, amestecă într-un bol făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Apoi adaugă la mijlocul amestecului untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Folosește vârfurile degetelor și frământă rapid untul cu amestecul de făină și cele două tipuri de zahăr. Vei obține niște firimituri. Presără firimiturile de aluat peste caisele din boluri, adăugând printre acestea și fulgi de migdale.

Introdu vasele cu crumble cu caise și fulgi de migdale în cuptor. Coace deliciosul desert pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Trebuie să fie ușor rumenit și crocant la exterior.

După ce scoți vasele cuptor, lasă desertul să se tempereze 10-15 minute, apoi poți presăra zahăr pudră. Savurează-l cu poftă alături de familie și prieteni. Este delicios și ușor cald, alături de o cupă din înghețata preferată. Dar este delicios și rece, servit simplu sau cu un sos delicios precum cel de vanilie.

Dacă îți plac aluaturile sfărâmicioase, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Rudy. Este unul dintre cele mai gustoase deserturi cu brânză și cacao.

Citește și
Crumble cu caise și fulgi de migdale în două boluri și câte o cupă de înghețată
Galerie foto

Galerie foto

Bol ramekin cu desert din caise și aluat crumble, alături de caise proaspete
Două boului cu crumble cu caise și fulgi de migdale și două lingurițe
+21
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două porții de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară pe un platou, alături de un bol cu zahăr și un coș cu dovleci ornamentali
Galerie foto
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Prăjitură cu mere întregi porționată
Galerie foto
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Tartă cu mere pe platou și o porție pe farfurie, alături de mere și batoane de scorțișoară
Galerie foto
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Felii de dovleac copt picant pe farfurie, cu crenguțe de rozmarin
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Porție de mâncare de mazăre cu morcovi în bol, pe un ștergar
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: Nu mi-a plăcut deloc gustul
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
fresh
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide