Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Prăjitura cu iaurt și caise este una dintre acele prăjituri pe care o adori de la prima degustare. Este delicioasă, este plăcut aromată și are o textură umedă ce o face să fie și răcoroasă.

Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Aluaturile cu iaurt pentru prăjituri sunt la mare căutare vara. Sunt ușor de preparat și se combină perfect cu fructe de sezon, iar caisele sunt fructele cele mai populare pentru astfel de prăjituri. Ele au gust ușor acrișor și aromă irezistibilă. Au și culoare deosebită și oferă prăjiturilor un aspect foarte atractiv.

Citește și

Caisele pot fi folosite și din compoturi, în sezonul rece sau chiar din dulceață. Caisele mai pot fi înlocuite în rețetele de prăjituri și cu piersici sau cu nectarine. Chiar și prunele pot înlocui caisele în deserturi. Toate aceste fructe au aceeași formă și vor oferi aspect plăcut prăjiturilor. Au și arome, dar și culori deosebite. Pot fi adăugate și combinate în rețetele de deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu prune și caise, acoperite cu crumble crocant. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru prăjitura cu iaurt și caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu spălarea caiselor și scurgerea lor. Nu le secționa de la început pentru a nu oxida. Abia după ce vei prepara aluatul pentru prăjitură vei secționa caisele în jumătăți.

Pentru prepararea aluatului, adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele. Apoi pregătește o tavă de 20-30 cm pe care o ungi în interior cu ulei și presari făină. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească când pregătești aluatul pentru prăjitură.

Cum prepari prăjitura cu iaurt și caise

Avantajul preparării blaturilor cu iaurt este acela cu nu mai este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă-le intens până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția capătă volum dublu. Adaugă uleiul și omogenizează încet compoziția.

Amestecă praful de copt cu iaurtul și adaugă acest amestec în compoziția de ouă. Omogenizează din nou compoziția.

Trece făina prin sită și adaug-o treptat în compoziția de mai sus. Este important ca după ce ai amestecat ouăle cu zahărul să înlături mixerul și să folosești în continuare o spatulă. Astfel compoziția va îngloba în ea mai mult aer, iar textura prăjiturii va fi aerată.

Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o frumos la suprafață.

Acum este momentul să secționezi caisele în jumătăți și să îndepărtezi sâmburii. Așază jumătățile de caise peste aluatul de prăjitură cu partea decupară în jos.

Introdu tava în cuptor și coace prăjitura cu iaurt și caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o.

Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu caise, pentru data viitoare poți prepara rețeta de prăjitură Duo cu caise și cremă de mascarpone.

Citește și
Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Tava cu prăjitura cu iaurt și caise în cuptor
Jumătăți de caise așezate peste blatul prăjiturii cu iaurt, în tava de copt
Compoziția de prăjitură amestecată cu telul, alături de caisele proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Schema prin care 2 tineri au vrut să ia telefoane din easybox fără să plătească. Poliţia i-a prins în flagrant
Schema prin care 2 tineri au vrut să ia telefoane din easybox fără să plătească. Poliţia i-a prins în flagrant
Schema prin care 2 tineri au vrut să ia telefoane din easybox fără să plătească. Poliţia i-a prins în flagrant
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Mireasa, sezon 12. Iolanda, eliminată din emisiune, în live, după o încălcare gravă de regulament: Până aici a fost!
Mireasa, sezon 12. Iolanda, eliminată din emisiune, în live, după o încălcare gravă de regulament: „Până aici a fost!”
Mireasa, sezon 12. Iolanda, eliminată din emisiune, în live, după o încălcare gravă de regulament: „Până aici a fost!”
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide