Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Prăjitura cu iaurt și caise este una dintre acele prăjituri pe care o adori de la prima degustare. Este delicioasă, este plăcut aromată și are o textură umedă ce o face să fie și răcoroasă.

Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Aluaturile cu iaurt pentru prăjituri sunt la mare căutare vara. Sunt ușor de preparat și se combină perfect cu fructe de sezon, iar caisele sunt fructele cele mai populare pentru astfel de prăjituri. Ele au gust ușor acrișor și aromă irezistibilă. Au și culoare deosebită și oferă prăjiturilor un aspect foarte atractiv.

Citește și

Caisele pot fi folosite și din compoturi, în sezonul rece sau chiar din dulceață. Caisele mai pot fi înlocuite în rețetele de prăjituri și cu piersici sau cu nectarine. Chiar și prunele pot înlocui caisele în deserturi. Toate aceste fructe au aceeași formă și vor oferi aspect plăcut prăjiturilor. Au și arome, dar și culori deosebite. Pot fi adăugate și combinate în rețetele de deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu prune și caise, acoperite cu crumble crocant. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru prăjitura cu iaurt și caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu spălarea caiselor și scurgerea lor. Nu le secționa de la început pentru a nu oxida. Abia după ce vei prepara aluatul pentru prăjitură vei secționa caisele în jumătăți.

Pentru prepararea aluatului, adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele. Apoi pregătește o tavă de 20-30 cm pe care o ungi în interior cu ulei și presari făină. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească când pregătești aluatul pentru prăjitură.

Cum prepari prăjitura cu iaurt și caise

Avantajul preparării blaturilor cu iaurt este acela cu nu mai este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă-le intens până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția capătă volum dublu. Adaugă uleiul și omogenizează încet compoziția.

Amestecă praful de copt cu iaurtul și adaugă acest amestec în compoziția de ouă. Omogenizează din nou compoziția.

Trece făina prin sită și adaug-o treptat în compoziția de mai sus. Este important ca după ce ai amestecat ouăle cu zahărul să înlături mixerul și să folosești în continuare o spatulă. Astfel compoziția va îngloba în ea mai mult aer, iar textura prăjiturii va fi aerată.

Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o frumos la suprafață.

Acum este momentul să secționezi caisele în jumătăți și să îndepărtezi sâmburii. Așază jumătățile de caise peste aluatul de prăjitură cu partea decupară în jos.

Introdu tava în cuptor și coace prăjitura cu iaurt și caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o.

Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu caise, pentru data viitoare poți prepara rețeta de prăjitură Duo cu caise și cremă de mascarpone.

Citește și
Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Tava cu prăjitura cu iaurt și caise în cuptor
Jumătăți de caise așezate peste blatul prăjiturii cu iaurt, în tava de copt
Compoziția de prăjitură amestecată cu telul, alături de caisele proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
carnea de vită la cuptor
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
05:19
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
bruschete cu ton și avocado
27 octombrie, 06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
27 octombrie, 05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
27 octombrie, 05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Nu răspundeți dacă primiți acest mesaj pe WhatsApp. Escrocii au mai găsit o metodă de înșelătorie online
Nu răspundeți dacă primiți acest mesaj pe WhatsApp. Escrocii au mai găsit o metodă de înșelătorie online
Nu răspundeți dacă primiți acest mesaj pe WhatsApp. Escrocii au mai găsit o metodă de înșelătorie online
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Bitză a lansat melodia Valuri: Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
închide