Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară
Prăjitura cu iaurt și caise este una dintre acele prăjituri pe care o adori de la prima degustare. Este delicioasă, este plăcut aromată și are o textură umedă ce o face să fie și răcoroasă.
Galerie foto
Aluaturile cu iaurt pentru prăjituri sunt la mare căutare vara. Sunt ușor de preparat și se combină perfect cu fructe de sezon, iar caisele sunt fructele cele mai populare pentru astfel de prăjituri. Ele au gust ușor acrișor și aromă irezistibilă. Au și culoare deosebită și oferă prăjiturilor un aspect foarte atractiv.
Caisele pot fi folosite și din compoturi, în sezonul rece sau chiar din dulceață. Caisele mai pot fi înlocuite în rețetele de prăjituri și cu piersici sau cu nectarine. Chiar și prunele pot înlocui caisele în deserturi. Toate aceste fructe au aceeași formă și vor oferi aspect plăcut prăjiturilor. Au și arome, dar și culori deosebite. Pot fi adăugate și combinate în rețetele de deserturi.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu prune și caise, acoperite cu crumble crocant. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru prăjitura cu iaurt și caise.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu spălarea caiselor și scurgerea lor. Nu le secționa de la început pentru a nu oxida. Abia după ce vei prepara aluatul pentru prăjitură vei secționa caisele în jumătăți.
Pentru prepararea aluatului, adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele. Apoi pregătește o tavă de 20-30 cm pe care o ungi în interior cu ulei și presari făină. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească când pregătești aluatul pentru prăjitură.
Cum prepari prăjitura cu iaurt și caise
Avantajul preparării blaturilor cu iaurt este acela cu nu mai este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri.
Descoperă și o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă-le intens până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția capătă volum dublu. Adaugă uleiul și omogenizează încet compoziția.
Amestecă praful de copt cu iaurtul și adaugă acest amestec în compoziția de ouă. Omogenizează din nou compoziția.
Trece făina prin sită și adaug-o treptat în compoziția de mai sus. Este important ca după ce ai amestecat ouăle cu zahărul să înlături mixerul și să folosești în continuare o spatulă. Astfel compoziția va îngloba în ea mai mult aer, iar textura prăjiturii va fi aerată.
Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o frumos la suprafață.
Acum este momentul să secționezi caisele în jumătăți și să îndepărtezi sâmburii. Așază jumătățile de caise peste aluatul de prăjitură cu partea decupară în jos.
Introdu tava în cuptor și coace prăjitura cu iaurt și caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o.
Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu caise, pentru data viitoare poți prepara rețeta de prăjitură Duo cu caise și cremă de mascarpone.
Galerie foto