Cum poți face Iced latte stratificat. Rețeta pe care o poți prepara la tine acasă
Un Iced latte coffee făcut acasă poate fi la fel de delicios ca cel de la cafenea și cu siguranță mult mai ieftin. Partea cea mai grea este să obții acel aspect stratificat ca un barista. Până la urmă la această băutură contează și cum arată pentru că face parte din farmecul ei. Iată cum să faci Iced latte stratificat la tine acasă.
Prima încercare de a face Iced latte acasă poate nu va fi cea mai reușită. Gustul va fi cel căutat. Totuși este posibil ca paharul tău să nu semene cu cele pe care le vezi pe rețelele sociale.
Dacă respecți sfaturile specialiștilor de la Tasting Table, atunci vei reuși să faci un Iced latte corect de fiecare dată.
Cum poți face Iced latte stratificat
Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont dacă vrei ca Iced coffe să aibă bine definite straturile de lapte și cafea este să te asiguri că ai un strat suficient de mare de gheață între lapte și cafea.
Dacă pui prea puține cuburi de gheață nu vei avea rezultatul dorit. Acest strat trebuie să servească ca o barieră care nu numai că atenuează impactul turnării cafelei.
De asemenea, oferă acesteia un loc stabil în care să stea în loc să se împrăștie în lapte. Dacă vrei să reduci cantitatea de gheață, folosește un pahar înalt și îngust. În felul acesta gheața va trebui să acopere o suprafață mai mică.
Ce fel de lapte se folosește pentru Iced latte stratificat
Când prepari Iced latte acasă contează și ce tip de lapte și ce tip de cafea folosești. Dacă utilizezi cafea obișnuită pe care o transformi în espresso și lapte de vacă lucrurile sunt simple.
Un strat de cuburi de gheață care să treacă peste lapte ar trebui să fie suficient pentru ca băutura ta să se stratifice frumos. Espresso este mult mai fierbinte decât laptele. Practic garantează faptul că odată ce ai pus gheață deasupra lui cafeaua va rămâne ”blocată” în aceasta.
Descoperă trucul simplu pentru a obține cel mai bun Iced Latte la tine acasă.
Dacă folosești o cafea rece, concentrat de cafea sau cafea instant amestecată la rece, nu va exista suficientă diferență de temperatură pentru a te asigura că nu va începe să se pătrundă prin gheață. Totul ține de fizică și de densitatea fluidelor, până la urmă.
Cum poți să ajuți straturile de lapte și cafea să rămână stabile
Dacă totuși vrei să folosești cafea rece și vrei totuși să obții un Iced latte în straturi, încearcă să amesteci în prealabil niște îndulcitor și condimente speciale în lapte pentru a-i mări densitatea. Astfel, laptele va rămâne în partea de jos a paharului, fără a lăsa loc de trecere pentru cafea.
Cantitatea de îndulcitor folosită va depinde de tipul de lapte folosit. Lichidele mai subțiri precum laptele degresat și laptele de orez vor avea nevoie de multă greutate suplimentară pentru a stabiliza în mod optim stratificarea.
Pentru a face ice latte cu straturi acasă trebuie să ai în partea de jos a paharului un lichid fie mult mai rece decât cafeaua, fie cu o densitate mai mare. Ori utilizezi lapte foarte rece și cafea fierbinte și obligatoriu între ele un strat generos de gheață. O altă variantă este să îndulcești laptele pentru a-i crește densitatea și poți folosi o cafea mai rece.