Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineață

Adăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.

Condimente pentru cafea alături de o cană plină cu cafea
Unele condimente pentru cafea trebuie folosite în cantități foarte mici pentru a nu copleși băutura / Shutterstock

Dacă ești iubitoare de cafea cu siguranță ai încercat și variantele aromate. În anumite țări sau culturi, există tradiții legate de consumul de cafea cu anumite condimente. De exemplu, în țările arabe, cafeaua este adesea aromatizată cu cardamom, iar în Mexic, se folosește scorțișoara pentru a-i adăuga savoare.

Condimente pentru cafea

Unele condimente pentru cafea pot avea proprietăți medicinale, așa că vei primi nu doar energie, ci și vitamine și nutrienți importanți pentru organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, iar turmericul este asociat cu beneficii pentru sănătatea sistemului imunitar.

Iată care sunt cele mai populare condimente pentru cafea

Scorțișoara

Nu trebuie să fii barista pentru a-și da seama că scorțișoara și cafeaua merg bine împreună. Poate chiar ai presărat scorțișoară deasupra unei cești de cappuccino.

O opțiune simplă este să adaugi scorțișoară măcinată direct în cafea. Poți face acest lucru înainte sau după prepararea cafelei, depinde de gusturile tale.

De cele mai multe ori, aceasta este modalitatea prin care te poți bucura de o cafea aromată cu scorțișoară. O altă variantă este să pui un baton de scorțișoară în ceașca de cafea. Lăsându-l să se înmoaie în cafea timp de câteva minute, își va elibera treptat.

De asemenea, poți amesteca scorțișoară măcinată cu cafeaua înainte de a o prepara. Adaugă o cantitate mică de scorțișoară în cafeaua măcinată și prepară cafeaua normal, folosind filtru, espressor sau metoda preferată. Descoperă și care sunt beneficiile consumului de scorțișoară. Vezi de ce este recomandată în dieta zilnică.

Citește și

Cardamonul

Acest condiment piperat, citric și ușor floral se potrivește perfect cu cafeaua. Este un ingredient comun în cafeaua arabească și turcească datorită notei picante delicate pe care o aduce.

Este recomandat să folosești păstăi verzi sau cardamon pudră. Dacă alegi varianta păstăilor, amestecă câteva în râșniță împreună cu boabele de cafea. După aceea, prepară cafeaua după metoda preferată.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de cele mai multe ori în anotimpul rece, mai ales pentru turtă dulce sau alte deserturi. La fel de bine se potrivește și într-o ceașcă de cafea, fie proaspăt, fie pudră. Dacă vei utiliza ghimbir proaspăt, pune câteva felii deasupra cafelei măcinate înainte de preparare.

În cazul ghimbirului pudră, pune o linguriță pentru fiecare șase linguri de cafea. Ghimbirul nu doar că aduce o aromă puternică, dar oferă și tot felul de beneficii pentru sănătate.

Potrivit Healthline, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea stărilor de greață, a indigestiei și a crampelor menstruale. De asemenea, ajută la menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge.

Nucșoara

Nucșoara este ușor picantă și este potrivită mai ales pentru o ceașcă de cafea în zilele reci și întunecate de toamnă. Pentru că are o aromă foarte puternică, nucșoara trebuie folosită în cantități mici, alături de alte condimente mai blânde.

Pe lângă gust și mirosul delicios, nucșoara poate oferi beneficii pentru sănătate. Conține antioxidanți și compuși antiinflamatori despre care studiile arată că reglează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățesc starea de spirit.

Boabe de cacao

Boabele de cacao sunt amare, crocante, ciocolată în forma sa cea mai pură. Deși le lipsește dulceața, au un profil de aromă complex, care include note de pământ, nuci și fructe.

Atunci când sunt combinate cu alte ingrediente, niburile de cacao dau note puternice de ciocolată neagră, făcându-le condimentul perfect pentru cafea pentru iubitorii de moka.

Trebuie să combini ¼ de linguriță de boabe de cacao cu 10 g de cafea în râșnița de cafea. Amestecă-le, apoi prepară cafeaua cum o faci de obicei.  

Cuișoare

Folosirea cuișoarelor poate fi provocatoare, dar merită să încerci. Sunt un ingredient esențial în Café Touba, o băutură populară cu cofeină din Senegal sau în Qahwa Ma’atra, o băutură marocană care mai conține și scorțișoară, ghimbir și piper negru.

Atunci când sunt combinate cu cafeaua, cuișoarele emană note lemnoase și de nuci. Se potrivesc cel mai bine cu cafeaua din Columbia. Cel mai bun mod de a aroma cafeaua cu cuișoare este să le macini împreună și să faci apoi cafeaua într-o presă franceză.

Descoperă cum poți depozita condimentele pentru a le avea proaspete mai mult timp. Află ce spun specialiștii în bucătărie.

Vanilie

Combinarea cafelei cu vaniliei nu este o noutate. Aproape toate cafenelele au în meniul lor diverse sortimentele de cafea cu aromă de vanilie. Ideal este să folosești boabele de vanilie sau extractul de vanilie care aduc cafelei o aromă dulce și cremoasă, fără caloriile suplimentare.

Dacă folosești vanilie întreagă, ai nevoie de o singură boabă. Macin-o împreună cu boabele de cafea și apoi prepară băutura cum o faci de obicei. Dacă pui extract de vanilie, pune-le direct în ceașcă înainte de a bea.

Anason stelat

Pentru că are o aromă foarte puternică, nu folosi mai mult de jumătate de stea pentru o ceașcă de cafea. Înainte de preparare, va trebui să macini anasonul stelat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

Apoi amestecă-l cu boabele de cafea măcinate și prepară băutura. Anasonul stelat este plin de flavonoide, care, conform Healthline, au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene.

Șofran

Șofranul este cel mai scump condiment din lume, fiind denumit chiar „aur roșu”. Acest lucru nu trebuie să te sperie pentru că nu ai nevoie decât de un firicel pentru o ceașcă de cafea. Nu doar că are un preț exorbitant, dar are și arome foarte complexe.

Pe de o parte, are un gust dulce, pământesc, care amintește de flori și miere. Pe de altă parte, este ușor amar. Pentru a pregăti o cafea simplă cu șofran, prepară o ceașcă de espresso. Adăugă lapte cald și puțină miere. Apoi, zdrobește câteva fire de șofran în ceașcă și amestecă. La final pune pune deasupra spumă de lapte.

Menta

Vei găsi cafea cu mentă în cafenele mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Extractul de ulei de mentă este tot ceea ce ai nevoie pentru a face și acasă această băutură.

Pe măsură ce cafeaua se prepara, adăugați câteva picături ibric/ceașcă. Nu exagera, pentru că nu vei mai simți gustul cafelei. La final pune și un strop de lapte și vei avea o băutură delicioasă cu care să te răsfeți.

Ienibahar

Cu arome asemănătoare cu cele ale scorțișoarei, cuișoarelor, piperului negru și nucșoarei, ienibaharul este un condiment foarte complex. Are note calde, de pământ, este ușor amar și provine din fructele de pădure uscate și necoapte ale arborilor Pimenta dioica.

În cafea se potrivește cel mai bine în latte cu ienibahar. Combină ienibaharul, zahărul brun și apa, apoi fierbe compoziția până se formează un sirop. Combină siropul cu un espresso fierbinte și te vei bucura de o delicatesă.

Piper Cayenne

În unele dimineți nici măcar un espresso dublu nu este suficient pentru a te trezi. Când oboseala este reală și ai nevoie de ceva în plus pentru a scăpa de somnolență, ia în considerare să adăugi niște piper Cayenne în cafea.

Este de preferat să îl combini cu amestecuri de cafea care au note de ciocolată. Piperul va scoate în evidență notele de nuci, citrice și fructe din amestecurile de ciocolată, făcându-le să aibă un gust și mai bun.

Primul mod de a folosi piperul Cayenne în cafea este să îl combini cu cafeaua măcinată și să urmezi procesul normal de preparare. Al doilea mod este să pui praful de piper direct în ceașca de cafea.

Lavandă

Lavanda se potrivește bine cu amestecurile de cafea cu note florale, în special cele din Kenya și Etiopia. O modalitate de a încorpora lavandă în cafea este să faci sirop din levănțică proaspătă, zahăr și apă.

Lasă amestecul să fiarbă timp de 10 minute, apoi strecoară-l și adu-l la temperatura camerei. După aceea, pune-l în ceașca de cafea. Dacă vrei o băutură mai sofisticată prepară un latte cu lavandă în care pui miere, lapte și smântână.

Turmeric

Datorită aromei sale pământești, ușor amare, turmericul este un adaos excelent pentru cafea. Este recomandat să îl pui într-o cafea mai tare, astfel încât turmericul să nu copleșească băutura.

Amestecă ¼ de linguriță de turmeric măcinat în fiecare ceașcă de cafea și ¼ dintr-o linguriță de scorțișoară pentru a adăuga puțină dulceață. În loc de scorțișoară mai poți pune și cuișoare sau ghimbir în cafeaua cu turmeric.

Rozmarin

Aroma delicată a rozmarinului îți va îmbunătăți într-un mod subtil cafeaua. Se potrivește bine cu sortimentele care au note pământești sau picante, cum ar fi cele găsite în cele din Indonezia.

Când faci cafea cu rozmarin, nu ezitați să folosești o cafetieră. Pune o crenguță de rozmarin proaspăt deasupra cafelei măcinate, pornește mașina ca de obicei și prepară cafeaua. Băutura ar trebui să conțină numai ulei de rozmarin. Acesta se eliberează atunci când condimentul intră în contact cu apa fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru cafea pe o masă de lemn alături de o ceașcă de cafea
Condimente pentru cafea. Ce poți să adaugi pentru un plus de savoare
Condimente pentru cafea. Ce poți să adaugi pentru un plus de savoare
Fire de șofran în bntr-un bol de lemn aranjat pe o masă
Șofranul, regele condimentelor. Motivul pentru care este considerat la fel de scump ca aurul
Șofranul, regele condimentelor. Motivul pentru care este considerat la fel de scump ca aurul
Pahar plin cu cafea dalgona în care se amestecă cu o linguriță
Cafea Dalgona. Rețeta unei băuturi care a devenit tot mai populară în ultimii ani
Cafea Dalgona. Rețeta unei băuturi care a devenit tot mai populară în ultimii ani
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
20 septembrie, 06:00
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii

Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii

Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii
Staţiunea care va redeveni perla litoralului. Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005

DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005

DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005
Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce

Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce

Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide