Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineață

Adăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.

Condimente pentru cafea alături de o cană plină cu cafea
Unele condimente pentru cafea trebuie folosite în cantități foarte mici pentru a nu copleși băutura / Shutterstock

Dacă ești iubitoare de cafea cu siguranță ai încercat și variantele aromate. În anumite țări sau culturi, există tradiții legate de consumul de cafea cu anumite condimente. De exemplu, în țările arabe, cafeaua este adesea aromatizată cu cardamom, iar în Mexic, se folosește scorțișoara pentru a-i adăuga savoare.

Condimente pentru cafea

Unele condimente pentru cafea pot avea proprietăți medicinale, așa că vei primi nu doar energie, ci și vitamine și nutrienți importanți pentru organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, iar turmericul este asociat cu beneficii pentru sănătatea sistemului imunitar.

Iată care sunt cele mai populare condimente pentru cafea

Scorțișoara

Nu trebuie să fii barista pentru a-și da seama că scorțișoara și cafeaua merg bine împreună. Poate chiar ai presărat scorțișoară deasupra unei cești de cappuccino.

O opțiune simplă este să adaugi scorțișoară măcinată direct în cafea. Poți face acest lucru înainte sau după prepararea cafelei, depinde de gusturile tale.

De cele mai multe ori, aceasta este modalitatea prin care te poți bucura de o cafea aromată cu scorțișoară. O altă variantă este să pui un baton de scorțișoară în ceașca de cafea. Lăsându-l să se înmoaie în cafea timp de câteva minute, își va elibera treptat.

De asemenea, poți amesteca scorțișoară măcinată cu cafeaua înainte de a o prepara. Adaugă o cantitate mică de scorțișoară în cafeaua măcinată și prepară cafeaua normal, folosind filtru, espressor sau metoda preferată. Descoperă și care sunt beneficiile consumului de scorțișoară. Vezi de ce este recomandată în dieta zilnică.

Citește și

Cardamonul

Acest condiment piperat, citric și ușor floral se potrivește perfect cu cafeaua. Este un ingredient comun în cafeaua arabească și turcească datorită notei picante delicate pe care o aduce.

Este recomandat să folosești păstăi verzi sau cardamon pudră. Dacă alegi varianta păstăilor, amestecă câteva în râșniță împreună cu boabele de cafea. După aceea, prepară cafeaua după metoda preferată.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de cele mai multe ori în anotimpul rece, mai ales pentru turtă dulce sau alte deserturi. La fel de bine se potrivește și într-o ceașcă de cafea, fie proaspăt, fie pudră. Dacă vei utiliza ghimbir proaspăt, pune câteva felii deasupra cafelei măcinate înainte de preparare.

În cazul ghimbirului pudră, pune o linguriță pentru fiecare șase linguri de cafea. Ghimbirul nu doar că aduce o aromă puternică, dar oferă și tot felul de beneficii pentru sănătate.

Potrivit Healthline, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea stărilor de greață, a indigestiei și a crampelor menstruale. De asemenea, ajută la menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge.

Nucșoara

Nucșoara este ușor picantă și este potrivită mai ales pentru o ceașcă de cafea în zilele reci și întunecate de toamnă. Pentru că are o aromă foarte puternică, nucșoara trebuie folosită în cantități mici, alături de alte condimente mai blânde.

Pe lângă gust și mirosul delicios, nucșoara poate oferi beneficii pentru sănătate. Conține antioxidanți și compuși antiinflamatori despre care studiile arată că reglează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățesc starea de spirit.

Boabe de cacao

Boabele de cacao sunt amare, crocante, ciocolată în forma sa cea mai pură. Deși le lipsește dulceața, au un profil de aromă complex, care include note de pământ, nuci și fructe.

Atunci când sunt combinate cu alte ingrediente, niburile de cacao dau note puternice de ciocolată neagră, făcându-le condimentul perfect pentru cafea pentru iubitorii de moka.

Trebuie să combini ¼ de linguriță de boabe de cacao cu 10 g de cafea în râșnița de cafea. Amestecă-le, apoi prepară cafeaua cum o faci de obicei.  

Cuișoare

Folosirea cuișoarelor poate fi provocatoare, dar merită să încerci. Sunt un ingredient esențial în Café Touba, o băutură populară cu cofeină din Senegal sau în Qahwa Ma’atra, o băutură marocană care mai conține și scorțișoară, ghimbir și piper negru.

Atunci când sunt combinate cu cafeaua, cuișoarele emană note lemnoase și de nuci. Se potrivesc cel mai bine cu cafeaua din Columbia. Cel mai bun mod de a aroma cafeaua cu cuișoare este să le macini împreună și să faci apoi cafeaua într-o presă franceză.

Descoperă cum poți depozita condimentele pentru a le avea proaspete mai mult timp. Află ce spun specialiștii în bucătărie.

Vanilie

Combinarea cafelei cu vaniliei nu este o noutate. Aproape toate cafenelele au în meniul lor diverse sortimentele de cafea cu aromă de vanilie. Ideal este să folosești boabele de vanilie sau extractul de vanilie care aduc cafelei o aromă dulce și cremoasă, fără caloriile suplimentare.

Dacă folosești vanilie întreagă, ai nevoie de o singură boabă. Macin-o împreună cu boabele de cafea și apoi prepară băutura cum o faci de obicei. Dacă pui extract de vanilie, pune-le direct în ceașcă înainte de a bea.

Anason stelat

Pentru că are o aromă foarte puternică, nu folosi mai mult de jumătate de stea pentru o ceașcă de cafea. Înainte de preparare, va trebui să macini anasonul stelat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

Apoi amestecă-l cu boabele de cafea măcinate și prepară băutura. Anasonul stelat este plin de flavonoide, care, conform Healthline, au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene.

Șofran

Șofranul este cel mai scump condiment din lume, fiind denumit chiar „aur roșu”. Acest lucru nu trebuie să te sperie pentru că nu ai nevoie decât de un firicel pentru o ceașcă de cafea. Nu doar că are un preț exorbitant, dar are și arome foarte complexe.

Pe de o parte, are un gust dulce, pământesc, care amintește de flori și miere. Pe de altă parte, este ușor amar. Pentru a pregăti o cafea simplă cu șofran, prepară o ceașcă de espresso. Adăugă lapte cald și puțină miere. Apoi, zdrobește câteva fire de șofran în ceașcă și amestecă. La final pune pune deasupra spumă de lapte.

Menta

Vei găsi cafea cu mentă în cafenele mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Extractul de ulei de mentă este tot ceea ce ai nevoie pentru a face și acasă această băutură.

Pe măsură ce cafeaua se prepara, adăugați câteva picături ibric/ceașcă. Nu exagera, pentru că nu vei mai simți gustul cafelei. La final pune și un strop de lapte și vei avea o băutură delicioasă cu care să te răsfeți.

Ienibahar

Cu arome asemănătoare cu cele ale scorțișoarei, cuișoarelor, piperului negru și nucșoarei, ienibaharul este un condiment foarte complex. Are note calde, de pământ, este ușor amar și provine din fructele de pădure uscate și necoapte ale arborilor Pimenta dioica.

În cafea se potrivește cel mai bine în latte cu ienibahar. Combină ienibaharul, zahărul brun și apa, apoi fierbe compoziția până se formează un sirop. Combină siropul cu un espresso fierbinte și te vei bucura de o delicatesă.

Piper Cayenne

În unele dimineți nici măcar un espresso dublu nu este suficient pentru a te trezi. Când oboseala este reală și ai nevoie de ceva în plus pentru a scăpa de somnolență, ia în considerare să adăugi niște piper Cayenne în cafea.

Este de preferat să îl combini cu amestecuri de cafea care au note de ciocolată. Piperul va scoate în evidență notele de nuci, citrice și fructe din amestecurile de ciocolată, făcându-le să aibă un gust și mai bun.

Primul mod de a folosi piperul Cayenne în cafea este să îl combini cu cafeaua măcinată și să urmezi procesul normal de preparare. Al doilea mod este să pui praful de piper direct în ceașca de cafea.

Lavandă

Lavanda se potrivește bine cu amestecurile de cafea cu note florale, în special cele din Kenya și Etiopia. O modalitate de a încorpora lavandă în cafea este să faci sirop din levănțică proaspătă, zahăr și apă.

Lasă amestecul să fiarbă timp de 10 minute, apoi strecoară-l și adu-l la temperatura camerei. După aceea, pune-l în ceașca de cafea. Dacă vrei o băutură mai sofisticată prepară un latte cu lavandă în care pui miere, lapte și smântână.

Turmeric

Datorită aromei sale pământești, ușor amare, turmericul este un adaos excelent pentru cafea. Este recomandat să îl pui într-o cafea mai tare, astfel încât turmericul să nu copleșească băutura.

Amestecă ¼ de linguriță de turmeric măcinat în fiecare ceașcă de cafea și ¼ dintr-o linguriță de scorțișoară pentru a adăuga puțină dulceață. În loc de scorțișoară mai poți pune și cuișoare sau ghimbir în cafeaua cu turmeric.

Rozmarin

Aroma delicată a rozmarinului îți va îmbunătăți într-un mod subtil cafeaua. Se potrivește bine cu sortimentele care au note pământești sau picante, cum ar fi cele găsite în cele din Indonezia.

Când faci cafea cu rozmarin, nu ezitați să folosești o cafetieră. Pune o crenguță de rozmarin proaspăt deasupra cafelei măcinate, pornește mașina ca de obicei și prepară cafeaua. Băutura ar trebui să conțină numai ulei de rozmarin. Acesta se eliberează atunci când condimentul intră în contact cu apa fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ceafă de porc la cuptor cu bere și cartofi servită într-o tavă albă
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide