Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineață

Adăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.

Condimente pentru cafea alături de o cană plină cu cafea
Unele condimente pentru cafea trebuie folosite în cantități foarte mici pentru a nu copleși băutura / Shutterstock

Dacă ești iubitoare de cafea cu siguranță ai încercat și variantele aromate. În anumite țări sau culturi, există tradiții legate de consumul de cafea cu anumite condimente. De exemplu, în țările arabe, cafeaua este adesea aromatizată cu cardamom, iar în Mexic, se folosește scorțișoara pentru a-i adăuga savoare.

Condimente pentru cafea

Unele condimente pentru cafea pot avea proprietăți medicinale, așa că vei primi nu doar energie, ci și vitamine și nutrienți importanți pentru organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, iar turmericul este asociat cu beneficii pentru sănătatea sistemului imunitar.

Iată care sunt cele mai populare condimente pentru cafea

Scorțișoara

Nu trebuie să fii barista pentru a-și da seama că scorțișoara și cafeaua merg bine împreună. Poate chiar ai presărat scorțișoară deasupra unei cești de cappuccino.

O opțiune simplă este să adaugi scorțișoară măcinată direct în cafea. Poți face acest lucru înainte sau după prepararea cafelei, depinde de gusturile tale.

De cele mai multe ori, aceasta este modalitatea prin care te poți bucura de o cafea aromată cu scorțișoară. O altă variantă este să pui un baton de scorțișoară în ceașca de cafea. Lăsându-l să se înmoaie în cafea timp de câteva minute, își va elibera treptat.

De asemenea, poți amesteca scorțișoară măcinată cu cafeaua înainte de a o prepara. Adaugă o cantitate mică de scorțișoară în cafeaua măcinată și prepară cafeaua normal, folosind filtru, espressor sau metoda preferată. Descoperă și care sunt beneficiile consumului de scorțișoară. Vezi de ce este recomandată în dieta zilnică.

Citește și

Cardamonul

Acest condiment piperat, citric și ușor floral se potrivește perfect cu cafeaua. Este un ingredient comun în cafeaua arabească și turcească datorită notei picante delicate pe care o aduce.

Este recomandat să folosești păstăi verzi sau cardamon pudră. Dacă alegi varianta păstăilor, amestecă câteva în râșniță împreună cu boabele de cafea. După aceea, prepară cafeaua după metoda preferată.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de cele mai multe ori în anotimpul rece, mai ales pentru turtă dulce sau alte deserturi. La fel de bine se potrivește și într-o ceașcă de cafea, fie proaspăt, fie pudră. Dacă vei utiliza ghimbir proaspăt, pune câteva felii deasupra cafelei măcinate înainte de preparare.

În cazul ghimbirului pudră, pune o linguriță pentru fiecare șase linguri de cafea. Ghimbirul nu doar că aduce o aromă puternică, dar oferă și tot felul de beneficii pentru sănătate.

Potrivit Healthline, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea stărilor de greață, a indigestiei și a crampelor menstruale. De asemenea, ajută la menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge.

Nucșoara

Nucșoara este ușor picantă și este potrivită mai ales pentru o ceașcă de cafea în zilele reci și întunecate de toamnă. Pentru că are o aromă foarte puternică, nucșoara trebuie folosită în cantități mici, alături de alte condimente mai blânde.

Pe lângă gust și mirosul delicios, nucșoara poate oferi beneficii pentru sănătate. Conține antioxidanți și compuși antiinflamatori despre care studiile arată că reglează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățesc starea de spirit.

Boabe de cacao

Boabele de cacao sunt amare, crocante, ciocolată în forma sa cea mai pură. Deși le lipsește dulceața, au un profil de aromă complex, care include note de pământ, nuci și fructe.

Atunci când sunt combinate cu alte ingrediente, niburile de cacao dau note puternice de ciocolată neagră, făcându-le condimentul perfect pentru cafea pentru iubitorii de moka.

Trebuie să combini ¼ de linguriță de boabe de cacao cu 10 g de cafea în râșnița de cafea. Amestecă-le, apoi prepară cafeaua cum o faci de obicei.  

Cuișoare

Folosirea cuișoarelor poate fi provocatoare, dar merită să încerci. Sunt un ingredient esențial în Café Touba, o băutură populară cu cofeină din Senegal sau în Qahwa Ma’atra, o băutură marocană care mai conține și scorțișoară, ghimbir și piper negru.

Atunci când sunt combinate cu cafeaua, cuișoarele emană note lemnoase și de nuci. Se potrivesc cel mai bine cu cafeaua din Columbia. Cel mai bun mod de a aroma cafeaua cu cuișoare este să le macini împreună și să faci apoi cafeaua într-o presă franceză.

Descoperă cum poți depozita condimentele pentru a le avea proaspete mai mult timp. Află ce spun specialiștii în bucătărie.

Vanilie

Combinarea cafelei cu vaniliei nu este o noutate. Aproape toate cafenelele au în meniul lor diverse sortimentele de cafea cu aromă de vanilie. Ideal este să folosești boabele de vanilie sau extractul de vanilie care aduc cafelei o aromă dulce și cremoasă, fără caloriile suplimentare.

Dacă folosești vanilie întreagă, ai nevoie de o singură boabă. Macin-o împreună cu boabele de cafea și apoi prepară băutura cum o faci de obicei. Dacă pui extract de vanilie, pune-le direct în ceașcă înainte de a bea.

Anason stelat

Pentru că are o aromă foarte puternică, nu folosi mai mult de jumătate de stea pentru o ceașcă de cafea. Înainte de preparare, va trebui să macini anasonul stelat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

Apoi amestecă-l cu boabele de cafea măcinate și prepară băutura. Anasonul stelat este plin de flavonoide, care, conform Healthline, au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene.

Șofran

Șofranul este cel mai scump condiment din lume, fiind denumit chiar „aur roșu”. Acest lucru nu trebuie să te sperie pentru că nu ai nevoie decât de un firicel pentru o ceașcă de cafea. Nu doar că are un preț exorbitant, dar are și arome foarte complexe.

Pe de o parte, are un gust dulce, pământesc, care amintește de flori și miere. Pe de altă parte, este ușor amar. Pentru a pregăti o cafea simplă cu șofran, prepară o ceașcă de espresso. Adăugă lapte cald și puțină miere. Apoi, zdrobește câteva fire de șofran în ceașcă și amestecă. La final pune pune deasupra spumă de lapte.

Menta

Vei găsi cafea cu mentă în cafenele mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Extractul de ulei de mentă este tot ceea ce ai nevoie pentru a face și acasă această băutură.

Pe măsură ce cafeaua se prepara, adăugați câteva picături ibric/ceașcă. Nu exagera, pentru că nu vei mai simți gustul cafelei. La final pune și un strop de lapte și vei avea o băutură delicioasă cu care să te răsfeți.

Ienibahar

Cu arome asemănătoare cu cele ale scorțișoarei, cuișoarelor, piperului negru și nucșoarei, ienibaharul este un condiment foarte complex. Are note calde, de pământ, este ușor amar și provine din fructele de pădure uscate și necoapte ale arborilor Pimenta dioica.

În cafea se potrivește cel mai bine în latte cu ienibahar. Combină ienibaharul, zahărul brun și apa, apoi fierbe compoziția până se formează un sirop. Combină siropul cu un espresso fierbinte și te vei bucura de o delicatesă.

Piper Cayenne

În unele dimineți nici măcar un espresso dublu nu este suficient pentru a te trezi. Când oboseala este reală și ai nevoie de ceva în plus pentru a scăpa de somnolență, ia în considerare să adăugi niște piper Cayenne în cafea.

Este de preferat să îl combini cu amestecuri de cafea care au note de ciocolată. Piperul va scoate în evidență notele de nuci, citrice și fructe din amestecurile de ciocolată, făcându-le să aibă un gust și mai bun.

Primul mod de a folosi piperul Cayenne în cafea este să îl combini cu cafeaua măcinată și să urmezi procesul normal de preparare. Al doilea mod este să pui praful de piper direct în ceașca de cafea.

Lavandă

Lavanda se potrivește bine cu amestecurile de cafea cu note florale, în special cele din Kenya și Etiopia. O modalitate de a încorpora lavandă în cafea este să faci sirop din levănțică proaspătă, zahăr și apă.

Lasă amestecul să fiarbă timp de 10 minute, apoi strecoară-l și adu-l la temperatura camerei. După aceea, pune-l în ceașca de cafea. Dacă vrei o băutură mai sofisticată prepară un latte cu lavandă în care pui miere, lapte și smântână.

Turmeric

Datorită aromei sale pământești, ușor amare, turmericul este un adaos excelent pentru cafea. Este recomandat să îl pui într-o cafea mai tare, astfel încât turmericul să nu copleșească băutura.

Amestecă ¼ de linguriță de turmeric măcinat în fiecare ceașcă de cafea și ¼ dintr-o linguriță de scorțișoară pentru a adăuga puțină dulceață. În loc de scorțișoară mai poți pune și cuișoare sau ghimbir în cafeaua cu turmeric.

Rozmarin

Aroma delicată a rozmarinului îți va îmbunătăți într-un mod subtil cafeaua. Se potrivește bine cu sortimentele care au note pământești sau picante, cum ar fi cele găsite în cele din Indonezia.

Când faci cafea cu rozmarin, nu ezitați să folosești o cafetieră. Pune o crenguță de rozmarin proaspăt deasupra cafelei măcinate, pornește mașina ca de obicei și prepară cafeaua. Băutura ar trebui să conțină numai ulei de rozmarin. Acesta se eliberează atunci când condimentul intră în contact cu apa fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente pentru carnea de miel
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
condimente mexicane pe o masă
20 dintre cele mai populare condimente mexicane
20 dintre cele mai populare condimente mexicane
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide