Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni

Nu de puține ori cumperi mai multă mâncare decât este necesară pentru tine și familia ta. Rezultatul este că ajungi să arunci o mulțime de preparate sau ingrediente, iar acest lucru înseamnă risipă. Ai putea să le salvezi foarte simplu și, în felul acesta, să salvezi și sume importante de bani. Descoperă cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni. Vezi ce spun specialiștii.

O imagine care arată cum poți păstra crema de brânza într-un bol alb
Crema de brânză se poate păstra la frigider până la două săptămâni / Shutterstock

Din când în când trebuie să faci curat în frigider. Dacă observi că unele alimente se apropie de data de expirare și nu urmează să le consumi, nu le arunca.

Cel mai simplu este să le congelezi, mai ales dacă este vorba despre carne, fructe sau legume. În cazul produselor lactate situația este similară, însă prezintă câteva particularități. Iată ce se întâmplă cu crema de brânză.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți păstra crema de brânză

Crema de brânză poate fi congelata, potrivit Healthline, iar acest lucru îi poate prelungi durata de valabilitate. Dacă este într-un recipient nedeschis poate fi păstrată în ambalajul original, în timp ce cremă de brânză deschisă trebuie pusă într-un alt recipient închis ermetic. Acest lucru va reduce riscul de a pătrunde umezeală.

Un dezavantaj al congelării cremei de brânză este că își va schimba textura după decongelare. Va fi sfărâmicioasă și granuloasă, făcând-o mai greu de întins. 

Totuși, nu este ceva grav. Poate fi folosită ca ingredient în alte rețete, cum ar fi preparate coapte, budinci, sau paste.

Cel mai bine este să alegi variante care presupun tratamentul termic pentru ca textura dată de congelare să nu se mai simtă. Totuși, poți să o bați bine cu un mixer sau blender și va deveni mult mai pufoasă și mai fină.

Pentru a decongela crema de brânză este suficient să o lași la frigider peste noapte. De asemenea, poți să o pui la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde și să o amesteci pentru a încerca să-i readuceți textura cremoasă.

Crema de brânză se va consuma în termen de două luni de la congelare. Este recomandat ca pe recipientul în care pui crema de brânză la congelator să notezi data la care ai făcut această operațiune. În felul acesta nu vei depăși termenul.

Cât timp se poate consuma crema de brânză

În cazul oricărui aliment, este important să verifici data de expirare înainte de a-l consuma pentru a te asigura că își păstrează calitățile.

Odată deschisă, cremă de brânză trebuie păstrată la frigider și consumată în două săptămâni. Dacă ambalajul nu are un capac ce îi permite să se închide ermetic, folosește folie alimentară pentru a-l acoperi.

Poți chiar să transferi crema de brânză într-un alt recipient care se închide corespunzător. În acest caz este recomandat să notezi undeva și termenul de valabilitate pentru a te asigura că nu îl depășești.

Depozitarea, ambalarea și procesarea acesteia pot afecta, de asemenea, longevitatea produsului. Pasteurizarea cremei de brânză ucide microorganismele.

Chiar și în acest caz, dacă observi deasupra cremei picături de apă este bine să o consumi cât mai repede. Apa este un mediu prielnic pentru apariția microorganismelor periculoase pentru sănătate, scrie Delish.

Citește și
CELE MAI CITITE
terci de ovăz peste noapte la borcan
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Chiftele cu cartofi la cuptor în vas ceramic dreptunghiular, alături de un bol cu sos de iaurt
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
O farfurie cu rețete franțuzești cu cartofi
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide
Pâine cu unt și usturoi într-un coș alb
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
utilizări inedite pentru făină ilustrate cu ajutorul unui bol plin cu făină
12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
orzo pus într-un castron
Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea ta
Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea ta
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Salată Mimoza în vas de sticlă oval
25 februarie, 07:13
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi
diferite tipuri de cereale expuse pe o masă mare
25 februarie, 06:53
De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii
O femeie care mănâncă alimente împotriva burnout
25 februarie, 05:59
Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist
Risotto cu creveți
25 februarie, 05:52
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
1
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali,...
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
2
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Pentru atunci când ai poftă de o prăjitură cu mere, dar nu ai timp de copt blaturi, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Este...
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
3
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu este un desert originar din Italia preparat în mod tradițional din pișcoturi înmuiate în cafea și cremă de brânză mascarpone. Pe cât este de delicios, pe atât este de bogat...
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
4
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Pentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Te va cuceri la...
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
5
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Această prăjitură cu iaurt are o textura moale și cremoasa. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nu vei folosi făină, unt sau ulei. Din acest motiv este mai sănătos decât majoritatea...
Parteneri
Plante de apartament care nu au nevoie de multă apă. Sunt ideale dacă nu ai timp să le îngrijești
Plante de apartament care nu au nevoie de multă apă. Sunt ideale dacă nu ai timp să le îngrijești
Plante de apartament care nu au nevoie de multă apă. Sunt ideale dacă nu ai timp să le îngrijești
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Secretul lui Ion Ţiriac: ce nu mănâncă niciodată miliardarul român pentru a se menţine într-o formă impecabilă, la 84 de ani
Secretul lui Ion Ţiriac: ce nu mănâncă niciodată miliardarul român pentru a se menţine într-o formă impecabilă, la 84 de ani
Secretul lui Ion Ţiriac: ce nu mănâncă niciodată miliardarul român pentru a se menţine într-o formă impecabilă, la 84 de ani
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în care a murit Mioara Roman: Ai călcat-o pe suflet
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în care a murit Mioara Roman: „Ai călcat-o pe suflet”
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în care a murit Mioara Roman: „Ai călcat-o pe suflet”
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci
Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci
Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci
Tipurile comune de agresori din rândul copiilor
Tipurile comune de agresori din rândul copiilor
Tipurile comune de agresori din rândul copiilor
Cele mai urâte despărțiri de trupe. Motivele pe care fanii nu le-au știut
Cele mai urâte despărțiri de trupe. Motivele pe care fanii nu le-au știut
Cele mai urâte despărțiri de trupe. Motivele pe care fanii nu le-au știut
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
fresh
Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Ciorbă de perișoare cu borș. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

Ciorbă de perișoare cu borș. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Alimente sărace în carbohidrați. Ce recomandă nutriționiștii să ai mereu în casă

Alimente sărace în carbohidrați. Ce recomandă nutriționiștii să ai mereu în casă
închide