10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
Dacă vrei să ai o cămară în care să găsești mereu ce îți trebuie pentru un desert ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Înainte de a merge la cumpărături fă-ți o listă cu 10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară. În afară de făină ele sunt baza pentru orice prăjitură.
Cele mai importante ingrediente dulci îți permit să încropești rapid un desert. Vei mai avea nevoie și de făină, ouă sau lapte, dar acestea intră în altă categorie.
Pe lista noastră sunt ingrediente cu o durată de valabilitate relativ lungă sau care ar putea dura mult timp dacă sunt oferite condițiile de depozitare adecvate.
Ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
De asemenea, nu sunt nici foarte scumpe, așa încât le poți cumpăra pe toate deodată fără să te coste foarte mult.
Zahăr alb granulat
Zahărul granulat este prezent în aproape toate deserturile, produsele de patiserie, dar și în ceașca de cafea de dimineață. Este foarte rafinat, așa că nu are aceeași consistență cu cea a zahărului brun sau brut. În plus, este și zaharoză pură, care are capacitatea de îndulcire foarte mare.
Zahărul granulat are foarte multe întrebuințări în bucătărie, inclusiv prepararea de sirop simplu pentru cocktailuri sau pentru preparate sărate sau murături.
Zahărul granulat are o perioadă de valabilitate nedefinită dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat. De asemenea, este relativ ieftin de cumpărat și ușor de găsit.
Zahăr brun
Zahărul brun este un ingredient indispensabil de păstrat în cămară. Acesta conține melasă, deci are o aromă mai puțin pregnantă decât zahărul granulat singur. Combină-l cu unt pentru a da un gust deosebit aluatului de prăjituri sau adăugă-l în sosul sau marinada pentru grătar de casă.
Dacă vrei ca zahărul brun să reziste cât mai mult în cămară păstrează-l într-un recipient ermetic, nu în punga în care a fost ambalat. În acest fel îi vei păstra umiditatea și va rămâne moale pentru o perioadă mai lungă de timp.
Zahăr pudră
Zahărul pudră este un ingredient esențial pentru orice iubitor de deserturi. Trebuie să știi că există mai multe grade măcinare a zahărului pudră, așa că, în funcție de nevoi, poți alege cât de fin să fie.
Cel ultrafin conține amidon de porumb, ceea ce permite să nu își schimbe textura atunci când este adăugat deasupra preparatelor. Acest ingredient este, de asemenea, vital pentru a face bezele, deoarece le crește stabilitatea.
Lapte condensat
Laptele condensat pare un ingredient pe care l-ai folosi doar pentru dulce de leche de casă, dar există de fapt o mulțime de alte rețete sărate și dulci în care se poate utiliza. Poate fi folosit chiar și pentru friptura de porc căreia îi va aduce o crustă caramelizată delicioasă.
Un alt motiv pentru care laptele condensat este un ingredient grozav pe care trebuie să îl ai în bucătărie este stabilitatea sa. Aproximativ 60% din conținutul de apă este îndepărtat, ceea ce înseamnă că poate dura mult timp dacă nu este deschis.
Extract de vanilie
Extractul de vanilie este condimentul cel mai des folosit pentru deserturi. Ai două opțiuni pentru acest extract: fie îl faci în casă, fie îl cumperi de la magazin.
Pentru prima variantă trebuie să pui într-un borcan păstăi de vanilie și vodcă ieftină și să le lași 4 luni la macerat. Apoi se poate folosi în orice rețetă care cere extract de vanilie. Dacă alegi să cumperi din magazin atunci ai grijă să fie extract de vanilie pur, ci nu o imitație.
Miere
Mierea este un ingredient de bază pentru ceai, deoarece conferă băuturii note florale ușoare, în timp ce gustul dulce rămâne echilibrat.
Unii brutari o folosesc ca înlocuitor al zahărului alb granulat la copt, dar există câteva considerații importante pe care ar trebui să le ții cont înainte de a face substituția.
Pentru că mierea are un profil mai dulce vei avea nevoie doar de ½ până la ⅔ de cană de miere pentru fiecare cană de zahăr.
La fel ca siropul de arțar, mierea este un lichid, așa că poate fi necesar să reduci cantitatea celorlalte ingrediente umede din aluat pentru a te asigura că are textura perfectă.
Mierea are și o altă calitate unică: aciditatea. Când faci aluaturi cu miere va trebui să adaugi puțin bicarbonat de sodiu pentru a contracara o parte din aciditate și pentru a te asigura că aluatul crește în mod corespunzător.
Pudră de cacao
Pudra de cacao este un ingredient esențial pentru deserturi, așa că trebuie să îl ai și tu în cămară. Deși este adesea concentrat într-un singur ingredient, există multe tipuri diferite de pudră de cacao , toate fiind potrivite pentru scopuri diferite.
Pudra de cacao naturală este acidă și amară, ceea ce înseamnă că poate adăuga un profil profund de ciocolată brioșelor sau prăjiturilor. De asemenea, ajută în procesul de dospire.
Pudra de cacao olandeză are o aromă cu note de pământ și poate fi folosită pentru a adăuga profunzime brownie-urilor. Indiferent de tipul de pudră de cacao, o poți folosi în decurs de un an sau doi de la deschidere fără niciun risc.
Scorţişoară
Sunt foarte puține rețete care nu pot fi îmbunătățite cu un praf de scorțișoară. Este arma secretă pentru îmbunătățirea sosului de roșii, deoarece îi echilibrează aciditatea.
De asemenea, este esențială pentru a face chifle, plăcinte, creme. Acest condiment vine în multe tipuri diferite, inclusiv Ceylon și Cassia. Primul este dulce și floral, în timp ce al doilea are un subton ușor picant. De asemenea, poți achiziționa bețișoare întregi de scorțișoară.
Scorțișoara ar trebui utilizată în termen de șase luni de la deschidere pentru a te bucura de aroma ei deplină.
Biscuiți graham
Biscuiții graham nu sunt considerați esențiali în bucătărie, deși ar trebui să fie. Cel mai adesea sunt folosiți pentru a face aluat pentru cheesecake sau alte tipuri de prăjituri.
De asemenea, poți adăuga un plus de textură aluaturilor poți pune biscuiți graham mărunțiți.
Nu au un termen de valabilitate mare. Când încep să devină moi este semn că trebuie să îi arunci. Pentru a le prelungi termenul de valabilitate, păstrează-i în cutii închise ermetic.
Stafide și fructe uscate
Stafidele sunt un ingredient versatil pe care îl vei găsi într-o mulțime de de rețete diferite. Poți adăuga fructe uscate în cerealele pentru micul-dejun sau în terciul de fulgi de ovăz pentru un plus de aromă. Încearcă să le tai și să le adăugi în fursecuri, pâine cu banane sau pâine cu dovleac. Le poți consuma și simple, ca o gustare sănătoasă.