10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

Dacă vrei să ai o cămară în care să găsești mereu ce îți trebuie pentru un desert ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Înainte de a merge la cumpărături fă-ți o listă cu 10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară. În afară de făină ele sunt baza pentru orice prăjitură.

ingrediente dulci puse în cămară
Ingredientele de bază pentru deserturi sunt zahărul, făina și condimentele / Shutterstock

Cele mai importante ingrediente dulci îți permit să încropești rapid un desert. Vei mai avea nevoie și de făină, ouă sau lapte, dar acestea intră în altă categorie.

Pe lista noastră sunt ingrediente cu o durată de valabilitate relativ lungă sau care ar putea dura mult timp dacă sunt oferite condițiile de depozitare adecvate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

De asemenea, nu sunt nici foarte scumpe, așa încât le poți cumpăra pe toate deodată fără să te coste foarte mult.

Zahăr alb granulat

Zahărul granulat este prezent în aproape toate deserturile, produsele de patiserie, dar și în ceașca de cafea de dimineață. Este foarte rafinat, așa că nu are aceeași consistență cu cea a zahărului brun sau brut. În plus, este și zaharoză pură, care are capacitatea de îndulcire foarte mare.

Zahărul granulat are foarte multe întrebuințări în bucătărie, inclusiv prepararea de sirop simplu pentru cocktailuri sau pentru preparate sărate sau murături.

Zahărul granulat are o perioadă de valabilitate nedefinită dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat. De asemenea, este relativ ieftin de cumpărat și ușor de găsit.

Zahăr brun

Zahărul brun este un ingredient indispensabil de păstrat în cămară. Acesta conține melasă, deci are o aromă mai puțin pregnantă decât zahărul granulat singur. Combină-l cu unt pentru a da un gust deosebit aluatului de prăjituri sau adăugă-l în sosul sau marinada pentru grătar de casă. 

Dacă vrei ca zahărul brun să reziste cât mai mult în cămară păstrează-l într-un recipient ermetic, nu în punga în care a fost ambalat. În acest fel îi vei păstra umiditatea și va rămâne moale pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Zahăr pudră

Zahărul pudră este un ingredient esențial pentru orice iubitor de deserturi. Trebuie să știi că există mai multe grade măcinare a zahărului pudră, așa că, în funcție de nevoi, poți alege cât de fin să fie.

Cel ultrafin conține amidon de porumb, ceea ce permite să nu își schimbe textura atunci când este adăugat deasupra preparatelor. Acest ingredient este, de asemenea, vital pentru a face bezele, deoarece le crește stabilitatea. 

Lapte condensat

Laptele condensat pare un ingredient pe care l-ai folosi doar pentru dulce de leche de casă, dar există de fapt o mulțime de alte rețete sărate și dulci în care se poate utiliza. Poate fi folosit chiar și pentru friptura de porc căreia îi va aduce o crustă caramelizată delicioasă.

Un alt motiv pentru care laptele condensat este un ingredient grozav pe care trebuie să îl ai în bucătărie este stabilitatea sa. Aproximativ 60% din conținutul de apă este îndepărtat, ceea ce înseamnă că poate dura mult timp dacă nu este deschis. 

Extract de vanilie

Extractul de vanilie este condimentul cel mai des folosit pentru deserturi. Ai două opțiuni pentru acest extract: fie îl faci în casă, fie îl cumperi de la magazin.

Pentru prima variantă trebuie să pui într-un borcan păstăi de vanilie și vodcă ieftină și să le lași 4 luni la macerat. Apoi se poate folosi în orice rețetă care cere extract de vanilie. Dacă alegi să cumperi din magazin atunci ai grijă să fie extract de vanilie pur, ci nu o imitație. 

Miere

Mierea este un ingredient de bază pentru ceai, deoarece conferă băuturii note florale ușoare, în timp ce gustul dulce rămâne echilibrat.

Unii brutari o folosesc ca înlocuitor al zahărului alb granulat la copt, dar există câteva considerații importante pe care ar trebui să le ții cont înainte de a face substituția.

Pentru că mierea are un profil mai dulce vei avea nevoie doar de ½ până la ⅔ de cană de miere pentru fiecare cană de zahăr.

La fel ca siropul de arțar, mierea este un lichid, așa că poate fi necesar să reduci cantitatea celorlalte ingrediente umede din aluat pentru a te asigura că are textura perfectă. 

Mierea are și o altă calitate unică: aciditatea. Când faci aluaturi cu miere va trebui să adaugi puțin bicarbonat de sodiu pentru a contracara o parte din aciditate și pentru a te asigura că aluatul crește în mod corespunzător.

Pudră de cacao

Pudra de cacao este un ingredient esențial pentru deserturi, așa că trebuie să îl ai și tu în cămară. Deși este adesea concentrat într-un singur ingredient, există multe tipuri diferite de pudră de cacao , toate fiind potrivite pentru scopuri diferite.

Pudra de cacao naturală este acidă și amară, ceea ce înseamnă că poate adăuga un profil profund de ciocolată brioșelor sau prăjiturilor. De asemenea, ajută în procesul de dospire. 

Pudra de cacao olandeză are o aromă cu note de pământ și poate fi folosită pentru a adăuga profunzime brownie-urilor. Indiferent de tipul de pudră de cacao, o poți folosi în decurs de un an sau doi de la deschidere fără niciun risc. 

Scorţişoară

Sunt foarte puține rețete care nu pot fi îmbunătățite cu un praf de scorțișoară. Este arma secretă pentru îmbunătățirea sosului de roșii, deoarece îi echilibrează aciditatea.

De asemenea, este esențială pentru a face chifle, plăcinte, creme. Acest condiment vine în multe tipuri diferite, inclusiv Ceylon și Cassia. Primul este dulce și floral, în timp ce al doilea are un subton ușor picant. De asemenea, poți achiziționa bețișoare întregi de scorțișoară.

Scorțișoara ar trebui utilizată în termen de șase luni de la deschidere pentru a te bucura de aroma ei deplină.

Biscuiți graham

Biscuiții graham nu sunt considerați esențiali în bucătărie, deși ar trebui să fie. Cel mai adesea sunt folosiți pentru a face aluat pentru cheesecake sau alte tipuri de prăjituri.

De asemenea, poți adăuga un plus de textură aluaturilor poți pune biscuiți graham mărunțiți.

Nu au un termen de valabilitate mare. Când încep să devină moi este semn că trebuie să îi arunci. Pentru a le prelungi termenul de valabilitate, păstrează-i în cutii închise ermetic.

Stafide și fructe uscate

Stafidele sunt un ingredient versatil pe care îl vei găsi într-o mulțime de de rețete diferite. Poți adăuga fructe uscate în cerealele pentru micul-dejun sau în terciul de fulgi de ovăz pentru un plus de aromă. Încearcă să le tai și să le adăugi în fursecuri, pâine cu banane sau pâine cu dovleac. Le poți consuma și simple, ca o gustare sănătoasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
de ce strică ciupercile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
platou cu alimente prăjite
Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
vanilia
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
05:19
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
bruschete cu ton și avocado
27 octombrie, 06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
27 octombrie, 05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
27 octombrie, 05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Bitză a lansat melodia Valuri: Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
închide