10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

Dacă vrei să ai o cămară în care să găsești mereu ce îți trebuie pentru un desert ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Înainte de a merge la cumpărături fă-ți o listă cu 10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară. În afară de făină ele sunt baza pentru orice prăjitură.

ingrediente dulci puse în cămară
Ingredientele de bază pentru deserturi sunt zahărul, făina și condimentele / Shutterstock

Cele mai importante ingrediente dulci îți permit să încropești rapid un desert. Vei mai avea nevoie și de făină, ouă sau lapte, dar acestea intră în altă categorie.

Pe lista noastră sunt ingrediente cu o durată de valabilitate relativ lungă sau care ar putea dura mult timp dacă sunt oferite condițiile de depozitare adecvate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

De asemenea, nu sunt nici foarte scumpe, așa încât le poți cumpăra pe toate deodată fără să te coste foarte mult.

Zahăr alb granulat

Zahărul granulat este prezent în aproape toate deserturile, produsele de patiserie, dar și în ceașca de cafea de dimineață. Este foarte rafinat, așa că nu are aceeași consistență cu cea a zahărului brun sau brut. În plus, este și zaharoză pură, care are capacitatea de îndulcire foarte mare.

Zahărul granulat are foarte multe întrebuințări în bucătărie, inclusiv prepararea de sirop simplu pentru cocktailuri sau pentru preparate sărate sau murături.

Zahărul granulat are o perioadă de valabilitate nedefinită dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat. De asemenea, este relativ ieftin de cumpărat și ușor de găsit.

Zahăr brun

Zahărul brun este un ingredient indispensabil de păstrat în cămară. Acesta conține melasă, deci are o aromă mai puțin pregnantă decât zahărul granulat singur. Combină-l cu unt pentru a da un gust deosebit aluatului de prăjituri sau adăugă-l în sosul sau marinada pentru grătar de casă. 

Dacă vrei ca zahărul brun să reziste cât mai mult în cămară păstrează-l într-un recipient ermetic, nu în punga în care a fost ambalat. În acest fel îi vei păstra umiditatea și va rămâne moale pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Zahăr pudră

Zahărul pudră este un ingredient esențial pentru orice iubitor de deserturi. Trebuie să știi că există mai multe grade măcinare a zahărului pudră, așa că, în funcție de nevoi, poți alege cât de fin să fie.

Cel ultrafin conține amidon de porumb, ceea ce permite să nu își schimbe textura atunci când este adăugat deasupra preparatelor. Acest ingredient este, de asemenea, vital pentru a face bezele, deoarece le crește stabilitatea. 

Lapte condensat

Laptele condensat pare un ingredient pe care l-ai folosi doar pentru dulce de leche de casă, dar există de fapt o mulțime de alte rețete sărate și dulci în care se poate utiliza. Poate fi folosit chiar și pentru friptura de porc căreia îi va aduce o crustă caramelizată delicioasă.

Un alt motiv pentru care laptele condensat este un ingredient grozav pe care trebuie să îl ai în bucătărie este stabilitatea sa. Aproximativ 60% din conținutul de apă este îndepărtat, ceea ce înseamnă că poate dura mult timp dacă nu este deschis. 

Extract de vanilie

Extractul de vanilie este condimentul cel mai des folosit pentru deserturi. Ai două opțiuni pentru acest extract: fie îl faci în casă, fie îl cumperi de la magazin.

Pentru prima variantă trebuie să pui într-un borcan păstăi de vanilie și vodcă ieftină și să le lași 4 luni la macerat. Apoi se poate folosi în orice rețetă care cere extract de vanilie. Dacă alegi să cumperi din magazin atunci ai grijă să fie extract de vanilie pur, ci nu o imitație. 

Miere

Mierea este un ingredient de bază pentru ceai, deoarece conferă băuturii note florale ușoare, în timp ce gustul dulce rămâne echilibrat.

Unii brutari o folosesc ca înlocuitor al zahărului alb granulat la copt, dar există câteva considerații importante pe care ar trebui să le ții cont înainte de a face substituția.

Pentru că mierea are un profil mai dulce vei avea nevoie doar de ½ până la ⅔ de cană de miere pentru fiecare cană de zahăr.

La fel ca siropul de arțar, mierea este un lichid, așa că poate fi necesar să reduci cantitatea celorlalte ingrediente umede din aluat pentru a te asigura că are textura perfectă. 

Mierea are și o altă calitate unică: aciditatea. Când faci aluaturi cu miere va trebui să adaugi puțin bicarbonat de sodiu pentru a contracara o parte din aciditate și pentru a te asigura că aluatul crește în mod corespunzător.

Pudră de cacao

Pudra de cacao este un ingredient esențial pentru deserturi, așa că trebuie să îl ai și tu în cămară. Deși este adesea concentrat într-un singur ingredient, există multe tipuri diferite de pudră de cacao , toate fiind potrivite pentru scopuri diferite.

Pudra de cacao naturală este acidă și amară, ceea ce înseamnă că poate adăuga un profil profund de ciocolată brioșelor sau prăjiturilor. De asemenea, ajută în procesul de dospire. 

Pudra de cacao olandeză are o aromă cu note de pământ și poate fi folosită pentru a adăuga profunzime brownie-urilor. Indiferent de tipul de pudră de cacao, o poți folosi în decurs de un an sau doi de la deschidere fără niciun risc. 

Scorţişoară

Sunt foarte puține rețete care nu pot fi îmbunătățite cu un praf de scorțișoară. Este arma secretă pentru îmbunătățirea sosului de roșii, deoarece îi echilibrează aciditatea.

De asemenea, este esențială pentru a face chifle, plăcinte, creme. Acest condiment vine în multe tipuri diferite, inclusiv Ceylon și Cassia. Primul este dulce și floral, în timp ce al doilea are un subton ușor picant. De asemenea, poți achiziționa bețișoare întregi de scorțișoară.

Scorțișoara ar trebui utilizată în termen de șase luni de la deschidere pentru a te bucura de aroma ei deplină.

Biscuiți graham

Biscuiții graham nu sunt considerați esențiali în bucătărie, deși ar trebui să fie. Cel mai adesea sunt folosiți pentru a face aluat pentru cheesecake sau alte tipuri de prăjituri.

De asemenea, poți adăuga un plus de textură aluaturilor poți pune biscuiți graham mărunțiți.

Nu au un termen de valabilitate mare. Când încep să devină moi este semn că trebuie să îi arunci. Pentru a le prelungi termenul de valabilitate, păstrează-i în cutii închise ermetic.

Stafide și fructe uscate

Stafidele sunt un ingredient versatil pe care îl vei găsi într-o mulțime de de rețete diferite. Poți adăuga fructe uscate în cerealele pentru micul-dejun sau în terciul de fulgi de ovăz pentru un plus de aromă. Încearcă să le tai și să le adăugi în fursecuri, pâine cu banane sau pâine cu dovleac. Le poți consuma și simple, ca o gustare sănătoasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
platou cu alimente prăjite
Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
vanilia
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide