sfaturi practice

Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Sfaturi culinare | 19 octombrie 2025

Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere

Insectele care apar pe fructe sunt o problemă frecvent întâlnită în gospodării și în piețe. Sunt foarte sâcâitoare și, de cele mai multe ori, dau senzația că grăbesc degradarea fructelor. Fructele tale fac musculițe? Descoperă cum eviți această neplăcere.

Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Sfaturi culinare | 10 octombrie 2025

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Lămâile sunt un ingredient esențial în multe rețete, de la deserturi până la feluri principale. Dar, odată ce le-ai cumpărat, ce poți face pentru a le menține proaspete cât mai mult timp posibil? Descoperă cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Ele vor rezista și o săptămână.

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă
Lifestyle | 8 octombrie 2025

Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă

Sosurile și murăturile sunt un element esențial în bucătărie, adăugând aromă și savoare la preparatele noastre preferate. Cu toate acestea, la fel ca orice alt produs alimentar, au o durată de viață limitată. Descoperă ce alimente expirate să nu consumi niciodată.

Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Sfaturi culinare | 6 octombrie 2025

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele

De cele mai multe ori aruncate, frunzele de sfeclă sunt o adevărată comoară nutrițională și un ingredient versatil în bucătărie. Bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, pot înlocui cu succes spanacul sau mangoldul în numeroase rețete. Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele.

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Sfaturi culinare | 7 septembrie 2025

Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos

De cele mai multe ori vezi pe mesele din restaurant sticle de ketchup. Te întrebi dacă este sigur de consum, mai ales că de multe ori temperaturile sunt destul de ridicate. Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos.

Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Sfaturi culinare | 18 august 2025

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci

Pentru a te asigura că orezul rămâne sigur de consum, este esențial să știi cum să îl depozitezi corect și să îi monitorizezi condițiile de păstrare. Chiar și orezul se poate strica. Fie că este vorba de orezul gătit sau de cel negătit, respectarea unor principii simple de depozitare va preveni riscurile de contaminare și deteriorare. În plus, este important să știi când orezul nu mai este bun de consum, pentru a te proteja de posibilele efecte negative asupra sănătății.

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Lifestyle | 17 august 2025

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Urmele albe care apar pe ciocolată sunt o problemă frecvent întâlnită și pot afecta aspectul produsului, dar, în majoritatea cazurilor, nu influențează siguranța alimentului. Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci.

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Sfaturi culinare | 3 iulie 2025

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Ouăle sunt un aliment de bază în orice bucătărie, dar data lor de expirare poate ridica uneori întrebări. Este cu adevărat periculos să consumăm ouă după termenul indicat pe ambalaj? Cum poți verifica dacă un ou este încă bun pentru consum? Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii.

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Sfaturi culinare | 3 iunie 2025

Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra

Ciupercile sunt alimente bogate în nutrienți, cu un gust deosebit, care pot fi preparate într-o mulțime de moduri. Iată unde se depozitează corect ciupercile astfel încât să reziste până la o săptămână.

Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Lifestyle | 9 mai 2025

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Alegerea stilului de bucătărie nu mai ține doar de gust – ci și de spațiu, flux, stil de viață și, evident, tipul de imobil. Și atunci apare întrebarea firească. Ce tip de bucătărie alegi? Descoperă un ghid de amenajare în funcție de locuință.

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Sfaturi culinare | 16 martie 2025

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios

Înlocuirea zahărului în coacere a devenit o practică tot mai frecventă, datorită preocupărilor legate de sănătate și de controlul greutății. Există două tipuri principale de înlocuitori: naturali și sintetici, fiecare având caracteristici și avantaje proprii. Iată cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Află cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios.

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Sfaturi culinare | 25 februarie 2025

De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci

Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta sănătatea. Spălarea cojilor de lămâie este un pas important în pregătirea acestora pentru a fi folosite în gătit sau pentru sucuri, mai ales dacă intenționezi să le folosești direct, fie pentru coajă rasă, fie ca garnitură.

De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Sfaturi culinare | 17 februarie 2025

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune

Când înlocuiești mierea în rețete, alegerea celui mai bun substitut depinde în mare măsură de scopul pentru care o folosești și de gustul dorit. Contează dacă ai nevoie de alt ingredient dulce pentru preparate solide sau pentru băuturi sau dacă urmează sau nu să le supui la tratament termic. Iată cu ce poți înlocui mierea fără să influențezi negativ gustul și textura alimentelor.

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Sfaturi culinare | 17 februarie 2025

De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit

Castraveții fabio au o textură crocantă și un gust delicat, fiind apreciat pentru dimensiunile sale mai mari și pentru pielea subțire, dar fermă. Deseori îi găsești în magazine ambalați în folie de plastic, strânsă foarte bine în jurul lor. Iată de ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic.

De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Sfaturi culinare | 8 februarie 2025

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Piureul de cartofi este una dintre cele mai rapide și mai gustoase feluri de mâncare. Rețeta este atât de simplă, încât o poate prepara și un copil. Cu toate acestea, când vei gusta din anumite porții de piure vei vedea că sunt foarte pufoase, iar altele tari și cleioase. Iată care este secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi.

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Sfaturi culinare | 5 februarie 2025

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Păstrarea corectă a ouălor este esențială pentru a te asigura că acestea rămân sigure și proaspete pentru consum. Deși ouăle sunt un aliment destul de rezistent, este important să le depozitezi într-un mod adecvat pentru a preveni riscurile de contaminare și pentru a prelungi durata lor de valabilitate. Află cât poți ține ouăle în frigider. Sfatui simple și utile de la specialiști.

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
Lifestyle | 3 februarie 2025

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Prosoapele de bucătărie trebuie spălate destul de des nu doar pentru că au pete de mâncare pe ele, ci și din rațiuni de sănătate. Ele pot deveni un teren propice pentru bacterii și mirosuri neplăcute dacă nu sunt spălate corespunzător. Un prosop de bucătărie curat contribuie nu doar la aspectul igienic al bucătăriei, ci și la siguranța alimentară. Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Iată semnele care arată că au nevoie de o igienizare.

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
Sfaturi culinare | 9 ianuarie 2025

Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci

Tocătorul de plastic este nelipsit din bucătărie. Aproape orice rețetă începe cu tocarea legumelor sau cu tăierii cărnii, iar pentru aceste operațiuni ai nevoie de un tocător. Fiind atât de utilizat se și deteriorează repede, așa că trebuie schimbat destul de des. Iată cum recunoști momentul în care este necesar să îți schimbi tocătorul de bucătărie vechi cu unul nou.

Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Ce alternative sănătoase ai pentru deserturi delicioase
Sfaturi culinare | 3 ianuarie 2025

10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Ce alternative sănătoase ai pentru deserturi delicioase

Când vrei să ai o alimentație sănătoasă cauți înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Partea bună este că ai foarte multe variante, bune atât pentru copt, cât și pentru gătit fără deserturile reci.

10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Ce alternative sănătoase ai pentru deserturi delicioase
7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Lifestyle | 1 ianuarie 2025

7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi

Iată ce nu trebuie să faci vreodată pentru a preîntâmpina accidentele. Află și tu care sunt cele 7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi.

7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Friptură / Grătar | 26 decembrie 2024

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Se întâmplă deseori să ai în frigider friptură de porc rămasă de la grătar cu care să nu știi ce să faci. Nu o arunca. Se poate transforma în alte preparate delicioase, de la sandviciuri la supe. Iată ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Aceste rețete care te vor cuceri pe loc.

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
Sfaturi culinare | 25 decembrie 2024

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Probabil că ai văzut și tu platourile acelea cu tot felul de brânzeturi, mezeluri, fructe și nuci și ai apreciat modul în care sunt aranjate. Poți să faci și tu la tine acasă un charcuterie board cu care să îți impresionezi oaspeții sau cu care să te răsfeți stând pe canapea la un film.

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2024

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

O friptură fragedă depinde de foarte mulți factori, de la partea de animal folosită la tehnica de gătire. Este un proces destul de elaborat care începe în măcelărie și se termină de-abia după ce ai luat carnea de pe foc. Nu este complicat, ci necesită atenție la detalii. Dacă ții cont de sfaturile de mai jos vei avea la dispoziție cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea indiferent de tipul ei.

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
Sfaturi culinare | 11 decembrie 2024

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Fulgii de ovăz sunt de obicei consumați cu iaurt sau lapte de vacă sau vegetal. Poate părea plictisitor să îi consumi mereu sub aceeași formă. Dacă vrei să îți începi dimineața cu o porție zdravănă de proteine, iată cum poți folosi fulgii de ovăz pentru preparate gustoase și ușor de realizat. 

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată
Sfaturi culinare | 25 noiembrie 2024

8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată

Dressingul pentru salată este elementul care transformă ingredientele simple într-o experiență culinară plină de savoare. În esență, dressingul este un sos care completează salatele prin arome, textură și echilibru, adăugând un strat de profunzime și intensitate. Totuși, poate să aducă un plus de gust și altor preparate. Iată 8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată.

8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez
Garnituri | 1 noiembrie 2024

Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez

Pilaful este un preparat delicios din orez, care are origini în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, dar care este foarte popular și în gastronomia românească. Dacă se întâmplă să gătești o cantitate prea mare și nu știi ce poți face cu pilaful rămas, atunci te invităm să te inspiri din rețetele de mai jos.

Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Sfaturi culinare | 19 octombrie 2024

Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă

Toamna este momentul în care trebuie să pui varză la murat. Poate părea o activitate complicată, dar odată ce te deprinzi cu ea, nu vei mai vrea să faci altfel. Varza murată este bună pentru sarmale, pentru salate, pentru mâncăruri diverse cu carne sau de post. Descoperă cum se alege varza pentru murat. Iată tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă.

Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
Sfaturi culinare | 15 octombrie 2024

Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă

Boabele aurii de porumb sunt o gustare delicioasă și dulce, așa că le-ai putea asocia ușor cu niște bomboane din natură. În plus, le poți pune în salate, tocănițe, supe sau pizza pentru a aduce o aromă specială și o textură aparte. Deși poți găsi porumb conservat tot timpul anului, poți să îl congelezi și tu acasă, păstrând pentru o perioadă mai lungă savoarea boabelor. Descoperă în cele ce urmează cum se congelează porumbul. Iată câteva sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă.

Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Sfaturi culinare | 23 septembrie 2024

Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui

Dovleacul plăcintar este perfect pentru a da savoare atât mâncărurilor dulci, cât și sărate pe toată perioada sezonului rece. De cele mai multe ori îl găsești în piață sau în magazin întreg, ceea ce înseamnă că trebuie să te ocupi tu de el acasă. Iată cum poți curăța dovleacul plăcintar fără să te rănești. Aceste sfaturi la îndemâna oricui.

Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Sfaturi culinare | 15 iulie 2024

Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat

Cireșata este un lichior tradițional de casă obținut din cireșe și alcool, popular în multe regiuni din România. Este dulce, aromată și perfectă pentru a fi savurată ca digestiv sau la diverse ocazii festive. Iată cât alcool se pune la cireșată pentru a fi echilibrată perfect. Descoperă rețeta pentru un gust fin și aromat.

Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Sfaturi culinare | 15 iulie 2024

Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas

Primul pas atunci când vrei să gătești fasole uscată este să o înmoi peste noapte. Te-ai întrebat vreodată de ce este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Descoperă ce spun experții legat de acest subiect.

Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfect
Sfaturi culinare | 9 iulie 2024

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfect

Dulceața de căpșuni se prepară foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Important este să alegi fructe proaspete, suficient de coapte, fără urme sau pete și să respecți regulile de preparare. Află timp cât se fierbe dulceața de căpșuni. Descoperă și tu rețeta simplă cu rezultat perfect.

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfect
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Sfaturi culinare | 2 iunie 2024

Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc

Fierberea ouălor poate fi o sarcină complicată mai ales dacă vrei fie într-un fel anume. Trebuie să respecți cu precizie timpul de fierbere și să ții cont de câteva sfaturi. Iată cât timp se fierb ouăle ca să fie tari și cât se fierb pentru a fi moi. Sfaturi simple și utile pentru gospodine.

Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Rețete de mâncare | 25 mai 2024

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Multe rețete cer doar gălbenușuri, așa că se poate întâmpla să rămâi cu o mulțime de albușuri cu care nu știi ce să faci. Nu trebuie să le arunci. Există o mulțime de rețete delicioase în care le poți folosi. În plus, albușurile de ou reprezintă una dintre cele mai sănătoase și versatile surse de proteine disponibile în alimentația noastră. Iată câteva rețete cu albușurile rămase.

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 23 mai 2024

Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie

Fie că este servită la Crăciun, Paște sau alte ocazii speciale, salata de boeuf rămâne un simbol al ospitalității și tradiției românești. Pentru ca ea să aibă textura perfectă ai nevoie de ingrediente corect gătite. Iată cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf.

Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
Galerie foto
Food Magazine | 16 aprilie 2024

Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România

O parte dintre cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa sunt din România. Italienii și francezii au și ei produse care au devenit celebre în întreaga lume.

Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
Sfaturi culinare | 8 aprilie 2024

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți

Uleiul de măsline este ingredientul de bază în dieta meditaraneană, considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Efectele pozitive ale uleiului de măsline se văd doar dacă acesta este de calitate. Contează toate etapele de producție, de la recoltarea măslinelor și procesarea lor, până la procesare, depozitare și modul în care îl utilizezi. Descoperă cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin.

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Sfaturi culinare | 30 martie 2024

Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină

Primăvara e vremea urzicilor. Aceste plante greu de cules și de curățat au atât de multe beneficii pentru sănătate încât trebuie neapărat să le incluzi în meniul tău. Pentru că nu le găsești decât în lunile martie-aprilie le poți păstra la congelator pentru a le putea consuma și în restul anului. Descoperă cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină.

Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită
Lifestyle | 27 martie 2024

Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită

Atunci când mergi în vacanță într-o regiune viticolă trebuie neapărat să mergi în vizită la o cramă. Nu doar că vei degusta diverse tipuri de vinuri, dar te vei bucura și de preparate locale, vei cunoaște oameni din zonă și te vei scufunda în cultura regiunii. Când ai pentru prima dată o astfel de experiență poate fi intimidant, însă dacă te documentezi dinainte poți să ai parte de o zi minunată. Descoperă ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă.

Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită
Cu ce cureți faianța din bucătărie. Trucuri pe care e recomandat să le știi
Lifestyle | 19 martie 2024

Cu ce cureți faianța din bucătărie. Trucuri pe care e recomandat să le știi

Să ții bucătăria perfect curată, mai ales dacă obișnuiești să gătești foarte des, poate fi o sarcină destul de grea. Dacă te întrebi cu ce cureți faianța din bucătărie, atunci răspunsul este unul destul de amplu. Cel mai simplu ar fi să ștergi petele imediat ce ele au apărut, dar dacă totuși nu ai timp lucrurile se pot complica.

Cu ce cureți faianța din bucătărie. Trucuri pe care e recomandat să le știi
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Sfaturi culinare | 7 martie 2024

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase

Varza de Bruxelles nu este foarte populară, deși este foarte versatilă și ușor de preparat. În plus, are o mulțime de vitamine și minerale, ceea ce o face perfectă pentru mesele în familie. Cu toate acestea este trecută cu vederea mai ales din cauza faptului că uneori poate fi amară. Descoperă cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile de la specialiști.

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Sfaturi culinare | 27 februarie 2024

Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele

Bananele sunt unele dintre fructele care produc cea mai mare frustrare. Cumperi câteva și se mănâncă imediat. Apoi cumperi prea multe și nu le mai vrea nimeni, așa că rămâi cu un mănunchi de banane care par că de la oră la oră sunt mai negre. Iată cum se păstrează bananele până la 10 zile. Descoperă trucul care te ajută să nu mai arunci fructele.

Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Sfaturi culinare | 27 februarie 2024

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă

Șalota este o ceapă mică, cu un gust puțin mai delicat și ușor mai dulce decât al celei galbene. Este preferată la gătit pentru că are o textură mai fină și foile mai subțiri. Este folosită în multe rețete de sosuri, vinegrete, supe, tocănițe, salate și preparate cu fructe de mare sau carne. Iată cum se folosește șalota astfel încât să te bucuri de gustul ei deosebit.

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase
Sfaturi culinare | 15 februarie 2024

Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase

Surimi sau imitația de crab este un ingredient destul de popular în bucătăria asiatică. Datorită gustului său a ajuns să fie consumat destul de des și în lumea occidentală. Se poate consuma ca atare, dar de cele mai multe ori îl vei găsi în salate, sandviciuri sau alte preparate. Descoperă ce poți face cu surimi. Iată 10 variante simple și delicioase.

Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase
Cum poți prelungi viața cuptorului tău printr-un simplu gest
Lifestyle | 10 februarie 2024

Cum poți prelungi viața cuptorului tău printr-un simplu gest

Vrei să încălzești în cuptorul resturile rămase de la prânz? Sau poate vrei să îți pregătești niște semipreparate într-un vas mai mic. Te-ai gândit că trebuie neapărat să folosești o tavă de copt? Află și tu cum poți prelungi viața cuptorului tău printr-un simplu gest. Sfaturi simple și utile.

Cum poți prelungi viața cuptorului tău printr-un simplu gest
Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea
Sfaturi culinare | 2 februarie 2024

Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea

Tigăile din ceramică au un strat antiaderent și din acest motiv de cele mai multe ori nu mai este nevoie să folosești ulei. În acest caz se curăță și foarte ușor, uneori doar prin ștergerea cu un prosop de hârtie. Totuși, trebuie spălate după fiecare utilizare pentru că reziduurilor de alimente rămase ar putea face loc bacteriilor să se acumuleze în timp. Descoperă cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Iată cum o cureți fără să o deteriorezi.

Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea
Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează
Sfaturi culinare | 30 ianuarie 2024

Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează

Preparatele din pește sunt delicioase și sănătoase, dar dacă trebuie să le gătești acasă vin la pachet cu un miros de care, de cele mai multe ori, greu mai scapi. Totuși, există câteva trucuri care te învață cum să scapi de mirosul de pește din casă. Descoperă 11 trucuri care funcționează.

Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează
8 metode de a curăța bureții de vase. Sunt eficiente și ieftine
Lifestyle | 28 ianuarie 2024

8 metode de a curăța bureții de vase. Sunt eficiente și ieftine

Buretele de vase este unul dintre cele mai murdare lucruri din bucătărie. Un studiu din 2017 a scos la iveală că poate fi un mediu în care trăiesc mai multe bacterii decât în toaletă. Așa că trebuie să îl cureți des și, mai ales, foarte bine, pentru a nu împrăștia microbi peste tot. Iată cele mai eficiente metode de a curăța bureții de vase.

8 metode de a curăța bureții de vase. Sunt eficiente și ieftine
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Sfaturi culinare | 28 ianuarie 2024

Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză

Presa franceză, cunoscută și sub numele de cafetieră cu piston, a fost inventată în secolul al XIX-lea în Franța. Inventată de către un designer italian numit Attilio Calimani, aceasta a devenit rapid populară în întreaga lume datorită designului său simplu și eficient. Descoperă și tu cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză. Sfaturi simple și utile pentru orice iubitor de cafea.

Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
Sfaturi culinare | 26 ianuarie 2024

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase

Menținerea curată a tocătoarelor din bucătărie este esențială pentru a preveni contaminarea încrucișată între diferite alimente. Dacă bacteriile dăunătoare rămân pe tocător, se pot răspândi putând chiar să te îmbolnăvească. Iată cum se curăță tocătorul de plastic pentru a te feri de toate pericolele. Sfaturi simple de la specialiștii în curățenie.

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tonkatsu
06:31
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
crostata cu gem
05:09
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
05:06
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
18 octombrie, 06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
18 octombrie, 06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
18 octombrie, 05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Vezi cele mai noi articole
închide