10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă iubești mâncarea

Vacanțele sunt despre locuri istorice, peisaje, plaje sau coame de munți și despre mâncare. Nu poți ajunge într-o destinație nouă fără să te bucuri de preparatele specifice locului. Descoperă 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă iubești mâncarea. Unde se servesc cele mai bun preparate.

Unul dintre cele 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024
Oriunde ai merge în vacanță încearcă mâncarea stradală pentru a simți gusturile locale / Shutterstock

Dacă încă nu ți-ai făcut planul de vacanțe pentru anul acesta aruncă un ochi pe lista noastră cu locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024, mai ales dacă iubești mâncarea.

Vei găsi destinații absolut delicioase care îmbină clădiri cu arhitectură de vis, peisaje care îți taie respirația și bucate care îți încântă simțurile.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024

2024 ar trebui să fie marcat de momente de neuitat. Câteva dintre restaurantele lumii așteaptă să fie vizitate de cei care iubesc cu adevărat mâncarea.

Glasgow, Scoția

Probabil că dacă ajungi în Scoția prima ta opțiune este Edinburgh, însă nu trebuie să ratezi nici Glasgow. Este unul dintre orașele cu cea mai bună gastronomie, având nu mai puțin de 16 restaurante cu stele Michelin. Unul dintre ele îi aparține chefului Lorna McNee, singura femeie din Scoția care această distincție.

O fotografie din Scoția cu clădirile celebre și restaurantele cunoscute
Mâncarea este excelentă în Scoția, dar nu trebuie să ratezi nici pub-urile cu bere / Shutterstock

Dacă ajungi la Glasgow trebuie neapărat să încerci preparatele din pește care sunt delicioase. Peștele este proaspăt pescuit din râul Clyde. Unele localuri au chiar produse obținute din pescuit sustenabil.

Toronto, Canada

Toronto este o destinație îndepărtată pentru europeni, dar dacă ai șansa să ajungi acolo nu o rata. Este una dintre cele mai bune destinații pentru gurmanzi. Are 74 de restaurante cu stele Michelin cu 27 de bucătării cu specific național.

O fotografie cu The Distillery District
The Distillery District este o parte a orașului unde vei găsi foarte multe restaurante / Shutterstock

Avantajul orașului Toronto este că mai bine de jumătate dintre locuitori sunt emigranți sau veniți din alte zone ale Canadei așa încât poți găsi influențe de tot felul în bucătăriile restaurantelor. În plus, are în apropiere 3 podgorii renumite, așa că vei găsi și vinuri de calitate.

Singapore, Singapore

Singapore este singurul oraș din sud-estul Asiei care are restaurant cu 3 stele Michelin. Pe lângă acesta mai există alte 51 de localuri cu 1 sau 2 stele. Vei găsi preparate pentru toate gusturile, multe dintre ele preparate sustenabil cu ingrediente locale de sezon.

O imagine cu o stradă din Singapore
Singapore este unul dintre cele mai cosmopolite locuri din punct de vedere culinar / Shutterstock

În Singapore vei găsi și prima măcelărie care vinde carne vegetală, Love Handle, deschisă în 2022. Experiența este similară celei dintr-o măcelărie clasică, doar că nu este folosit niciun ingredient de origine animală.

Beverly Hills, SUA

Beverly Hills este asociat cu fine dinning datorită nivelului ridicat de viață din acest oraș. Nu este de mirare că aici vei găsi cele mai multe restaurante cu stele Michelin din California.

O imagine cu Beverly Hills
În Beverly Hills vei găsi multe restaurante fine dining / Shutterstock

Unele dintre ele au o veche tradiție, altele și-au câștigat renumele în ultimul an. În plus, atunci când iei masa în Beverly Hills ai toate șansele să te întâlnești cu vreo vedetă preferată.

Istria, Croația

Croația este una dintre acele destinații de călătorie apreciate de români. Dacă ajungi în zonă gustă din brânzeturile tradiționale, din preparate cu carne sau tăiței, scrie EatThis.

Piața de pește Rijeka ăntr-o fotografie panoramică
Piața de pește Rijeka, regiunea Istria, este celebră / Shutterstock

Fructele de mare sunt deosebit de populare aici datorită locației geografice a regiunii. La masă încearcă și rachiul care se face din diverse fructe.

Mallorca, Spania

Mallorca înseamnă mai mult decât plaje superbe și sangria ieftină. De ani de zile, bucătarii încercă să schimbe abordarea căutând modalități durabile pentru afacerile lor.

Pandemia a încetinit afluxul de vizitatori și ingrediente străine, iar rezidenții devenind clienții principali ai restaurantelor.

O farfurie cu fructe din mare dintr-un restaurant din Mallorca
Când ajungi în Mallorca încearcă preparatele din fructe de mare / Shutterstock

Astfel, bucătarii au fost nevoiți să se reinventeze, căutând să creeze mai mult rețete care să includă ingrediente locale. În loc să îi încurce, izolarea le-a deschis noi orizonturi, și astfel au apărut restaurante moderne care pun produsele de sezon în prim-plan.

Nantes, Franța

Nantes este printre orașele mici cu cea mai rapidă creștere din Franța, devenind rapid un centru vibrant și înfloritor pentru bistrouri, brutării și baruri de vinuri. Orașul a suferit o evoluție remarcabilă într-un deceniu, de la pustiu post-industrial la centru cultural. Este considerabil mai accesibil decât Parisul, atât pentru a locui, cât și pentru a lansa afaceri.

O fotografie cu o catedrală din Nantes
Nantes este printre orașele mici cu cea mai rapidă creștere din Franța / Shutterstock

Chiar înainte de COVID-19, în oraș s-au mutat bucătari, brutari și somelieri. Unii se întorceau acasă, în timp ce alții se simțeau scoși la prețuri din alte industrii de mese. Aceștia au deschis localuri noi, dintre cele mai diverse. Au apărut bistrouri moderne, restaurante fine dining, localuri japoneze, brutării, patiserii, prăjitorii de cafea și baruri.

Bangkok, Thailand

Mâncarea stradală din Bangkok este una dintre atracțiile turistice ale orașului. Sunt atât de apreciate încât unele dintre ele au primit chiar și stele Michelin.

O fotografie cu un restaurant din Bangkok
Mâncarea stradală este cea mai populară în Bangkok / Shutterstock

La colțurile străzilor vei întâlni vânzători cu wok-uri și tigăi mari și sfârâitoare care te vor îmbia să le guști din preparate. Mâncăruri precum tăițeii Pad Thai  și curry thailandez parfumat la insecte prăjite Baak Bpet—ciocuri de rață prăjite le vei găsi peste tot.

Vei găsi și restaurante rafinate, cum ar fi renumitul Gaggan, Suhring cu mâncarea germană și Bunker care servește mâncăruri americane contemporane. 

Marrakech, Maroc

Arabă, mediteraneană și andaluză, cu note europene subtile – bucătăria marocană poate fi gustată în Marrakech. Orașul se mândrește cu o abundență de produse locale, care sunt combinate cu condimente precum șofranul sau ras el hanout (format din 27 de condimente) pentru a crea mâncăruri cu combinații de arome unice.

Piața Djemaa El Fna în perioada sărbătorilor de iarnă
Piața Djemaa El Fna este foarte populară pentru turiști/ Shutterstock

Trebuie să încerci tajine, o tocană gătită lent de carne, legume și condimente, probabil cel mai popular fel de mâncare din țară. Cea mai bună mâncare din Marrakech se găsește la tarabele improvizate din soukurile vibrante sau piețe. 

Pe măsură ce deguști pâine coaptă la foc de lemne, ficat mărunțit, vinete umplute, ceai dulce marocan, vei fi înconjurată de dansatori, dresori de șerpi și povestitori, oferind o experiență culinară unică.

Lima, Peru

Mărginit de apele Pacificului, orașul de coastă Lima, te va încânta cu preparatul său tradițional—ceviche, pește crud, murat în suc de limetă, cu un pumn de ardei iute, servit cu ceapă crudă și coriandru proaspăt.

Mai multe pungi cu Churros într-o piață din Lima
Churros sunt cel mai popular desert stradal în Lima / Shutterstock

Dacă acesta nu este un motiv suficient pentru a vizita orașul, luați în considerare acest lucru: Lima a avut în ultimii câțiva ani unul dintre cele mai mari restaurante în lista prestigioasă a celor mai bune restaurante.

 În timp ce fructele de mare din Lima continuă să fie ingredientul de baze în restaurante, produsele din Anzi și Amazon, cum ar fi paiche (un somn amazonian) și tumbo (un fruct din pădurea tropicală) sunt încorporate și în bucătărie, scrie Delish.

O altă tradiție culinară populară este Chifa, o fuziune între mâncărurile chinezești cantoneze cu ingrediente peruane, originară din Chinatown din Lima. Rezultă mâncăruri precum Tallarin Saltado (Chow Mein cantonezo-peruvian) și Lomo Saltado (carne de vită și legume)

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
mâncare pentru diete care previn îmbătrânirea
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
mai multe tipuri de paste
Galerie foto
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide