Cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramele. Rețeta pe care o poți prepara la air fryer
O plăcintă cu caramele este întotdeauna o idee bună. Este o prăjitură foarte dulce și de aceea o poți domoli cu câteva cupe de înghețată de vanilie sau cu o mână de fructe de pădure mai acrișoare.
Air fryerul este un aparat modern de foarte mare ajutor în bucătărie pentru că reduce timpul de gătire destul de mult. În plus, nu ai nevoie de ulei sau alt tip de grăsime, ceea ce face gătitul mult mai sănătos.
În esență, un air fryer este un mini-cuptor cu convecție a cărui putere este amplificată de ventilație. Poți prepara cu ajutorul lui o mulțime de mâncăruri, chiar și deserturi mai sofisticate. Nu trebuie să îți faci griji pentru că majoritatea aparatelor vin însoțite de cărți cu diverse rețete pe care le poți adapta după propriul gust.
Plăcinta cu caramele, la air fryer, are avantajul de a fi făcută foarte repede. Chiar și înainte de a fi nevoie de tratament termic, desertul se prepară în maximum 15 minute. Ingredientele sunt accesibile ca preț și disponibile în orice magazin, chiar și în cele din orașele mai mici. În plus o poți servi cu o cupă de înghețată.
Caramele toffee sunt ingredientul surpriză al aluatului. Se vor topi și vor aduce un plus de aromă și de textură. Evident, dacă nu le găsești în magazin poți să pui altfel de caramele, însă gustul nu va mai fi același.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie mică, se topește untul până devine auriu-brun, timp de 5-7 minute amestecând constant. Se ia de pe foc și se transferă într-un bol mare. Se lasă să se răcească complet până când untul se solidifică.
Cum prepari plăcinta cu caramele
Se preîncălzește air fryer-ul la 180°C. Se unge cu unt sau ulei o tavă de 20 cm care să se potrivească în air fryer.
Se adaugă zahărul în unt și se bat ingredientele timp de 2 minute. Apoi se pun oul și vanilia, iar în altul mai mare se amestecă cu un tel făina, sarea și bicarbonatul de sodiu până se încorporează. Apoi se pune în compoziția de unt, treptat. Apoi se adaugă caramelele.
Se pune jumătate din cantitatea de aluat în tavă. Deasupra ei se întinde crema de ciocolată și apoi se pune restul de aluat.
Se lasă la air fryer 10-12 minute, apoi se scoate și se lasă să se răcească. Se poate presăra deasupra zahăr pudră.
Trucuri pentru cea mai bună plăcintă cu caramele
În cazul în care nu ai un aparat air fryer poți să coci plăcinta la cuptorul aragazului, la temperatură medie de 180°C . Vei testa plăcinta după 30 de minute cu ajutorul unei scobitori pentru a vedea dacă este gata. Dacă scobitoarea iese curată poți scoate prăjitura din cuptor. Dacă nu, mai las-o încă 5-10 minute și repetă testul.