Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pandișpanul cu fructe este un desert potrivit pentru orice anotimp. Vara poți să folosești fructe proaspete, în timp ce iarna poți să pui din cele congelate. Prăjitura va fi la fel de delicioasă și de parfumată. Iată cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Descoperă câteva sfaturi de la cofetarii profesioniști.

Cel mai pufos pandișpan cu afine pe un blat de lemn
Pandișpanul cu fructe este un desert potrivit pentru orice anotimp / Shutterstock

Pentru pandișpanul cu fructe poți să folosești orice fel de fructe vrei. Mărul și fructele mai mari trebuie tăiate în cubulețe mici, în timp ce pentru cireșe, caise sau vișine trebuie să fii atentă la sâmburi. Fructele de pădure sunt mai potrivite congelate în această rețetă, însă se pot folosi și proaspete. De asemenea, dacă vrei o textură mai crocantă poți pune și nuci, migdale sau alune mărunțite.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Albușuri se separă de gălbenușuri. Se amestecă zahărul, gălbenușurile, coaja de citrice, un plic de zahăr vanilat, praful de copt stins si cele 3 linguri de ulei se mixează la viteza maximă până când se obține o cremă.

Albușurile se bat cu zeama de lămâie și un praf de sare. Crema de gălbenușuri se încorporează în albușuri treptat amestecând de jos in sus. Se adaugă treptat făina câte o lingură.

Se pune compoziția într-o tavă tapetată și se distribuie în mod egal cu lingura. Peste fructe se presară puțină făină și apoi se pun pe toată suprafața prăjiturii. Peste este se presară celălalt plic de zahăr vanilat. Se dă la cuptor la 180°C aproximativ 25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Condimente pentru pandișpan cu fructe

În funcție de fructele pe care le folosești poți să mai pui și alte condimente în afară de vanilie. Pentru mere merge scorțișoara și nucșoara și puțină esență de rom. Pentru cireșe și vișine poți folosi esența de migdale, dacă folosești pere puțină mentă îi va da o notă proaspătă. Descoperă mai multe despre valabilitatea condimentelor.

Dacă combini mai multe tipuri de fructe ar fi bine să folosești condimente care le pun pe toate în valoare. Important este ca acestea să nu acopere gustul și aroma fructelor.

O atenție deosebită trebuie să o acorzi citricelor delicioase. Alege-le pe cele culese din culturi bio pentru că acestea nu au coaja tratată și poate fi folosită pentru consum. Le găsești în toate supermarketurile, important este să citești pe etichetă pentru a le cumpăra pe cele potrivite.

Pentru ca pandișpanul să iasă pufos, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, la fel și făina. Ideal ar fi să o cerni înainte de a o folosi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Galerie foto
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
O cutie în care se află mai multe mere roșii pentru a ilustra cele mai populare soiuri de mere din lume și din România
Ghidul celor mai populare soiuri de mere din lume și din România
Ghidul celor mai populare soiuri de mere din lume și din România
Porții de pandișpan cu cireșe și scorțișoară decorate cu frunze de mentă și zahăr pudră
Galerie foto
Pandișpan cu cireșe și scorțișoară. Desertul preferat al verii
Pandișpan cu cireșe și scorțișoară. Desertul preferat al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
ouă vopsite în vin roșu puse pe o farfurie albă
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
preparate dintr-un meniu de Paște fără miel puse pe o masă albă
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
închide